Mati pijanka
Sem iz manjše vasi, sicer že skoraj ogromno let preseljena v mesto. Ta vikend sem bila na obisku pri bratu, ki še vedno živi na vasi. Sediva pred hišo in mimo pride res, res lepa ženska v Audiu. Veselo naju pozdravi in pove kdo je. Potem se še malo pogovarjamo. Skoraj naju je kap. Ta gospodična ima za sabo zelo žalostno zgodbo. Njena mama, sedaj pokojna je bila moja sošolka. Oče jo je pretepal, mama ji je umrla. Potem je zanosila s to punco, nihče ni vedel s kom. Celo nosečnost je pila kot žolna. Od prvega dne dalje. Pila je do te mere da je pobruhana ležala…v itsith časih ni nihče naredil nič. Bila je pijana kot čep vsak dan svoje nosečnsoti, da o cigaretah ne govorim. Potem ko je rodila, so otroka hitro vzeli in ga dali v posvojitev. To je sedaj ta punca. Z bratom nama je povedala, da je na obsiku pri bratrancu. Drugače pa živi v Berlinu kjer je ravno začela prakso kot nevrologinja. Tako sem bila vesela, da je to naredila is sebe. Izgledala je res srečna. Edino kar mi ne gre račun…kako je možno, da nekdo med nosečnostjo tako zlorablja alkohol in je otrok še vedno tako lep in pameten…vedno sem mislila da so otroci alkoholikov, “uničeni” kar se tiče obraza, vedenja itd… Ne vem, tako pravi znanost samo očtino ni res. V tem primeru sem zelo vesela da se znanost moti :). Lep začetek dnveva vsem.
notorično laganje, 02.10.2023 ob 11:01
Poišči si pomoč
Kakšno pomoč, ne razumem…a ste res sami čudaki tuakj. Kaj je narobe z mojim zapisom. Pomoje sem drugič v žvilejnju napisala kaj na tale forum. Običajno ga samo berem. To pa mi je bilo res zanimivo in sem pač zapisala…Sploh pa se mi zdi ne glede na vse, pozitivna zgodbam, tako da ne razumem zakaj taka nesramnost.
Sem iz manjše vasi, sicer že skoraj ogromno let preseljena v mesto. Ta vikend sem bila na obisku pri bratu, ki še vedno živi na vasi. Sediva pred hišo in mimo pride res, res lepa ženska v Audiu. Veselo naju pozdravi in pove kdo je.
A KAR AVTO JE USTAVILA IN SE ZAČELA POGOVARJATI?
Potem se še malo pogovarjamo. Skoraj naju je kap. Ta gospodična ima za sabo zelo žalostno zgodbo. Njena mama, sedaj pokojna je bila moja sošolka. Oče jo je pretepal, mama ji je umrla. Potem je zanosila s to punco, nihče ni vedel s kom.
ZAKAJ BI SPLOH KDO POTREBOVAL VEDETI, S KOM JE ZANOSILA?
Celo nosečnost je pila kot žolna. Od prvega dne dalje. Pila je do te mere da je pobruhana ležala…v itsith časih ni nihče naredil nič.
STARA SEM PRIBLIŽNO TOLIKO KOT TI IN NI RES, DA V TISTIH ČASIH NI NIHČE NIKOMUR POMAGAL. SMO IMELI SOSEDA PIJANČKA IN ČISTO VSAK, KI JE NALETEL NA NJEGA ZA KAKIM GRMOM, MU JE POMAGAL DOMOV.
Bila je pijana kot čep vsak dan svoje nosečnsoti, da o cigaretah ne govorim. Potem ko je rodila, so otroka hitro vzeli in ga dali v posvojitev.
OTROKA JE KVEČJEMU MAMA SAMA DALA V POSVOJITEV, SE MU ODPOVEDALA – OTROK NISO KAR TAKO JEMALI.
To je sedaj ta punca. Z bratom nama je povedala, da je na obsiku pri bratrancu.
NISEM RAVNO PREPRIČANA, DA POSVOJENI OTROCI DOBIJO PODATKE O SVOJIH BIOLOŠKIH STARŠIH.
Drugače pa živi v Berlinu kjer je ravno začela prakso kot nevrologinja. Tako sem bila vesela, da je to naredila is sebe. Izgledala je res srečna. Edino kar mi ne gre račun…kako je možno, da nekdo med nosečnostjo tako zlorablja alkohol in je otrok še vedno tako lep in pameten…vedno sem mislila da so otroci alkoholikov, “uničeni” kar se tiče obraza, vedenja itd… Ne vem, tako pravi znanost samo očtino ni res. V tem primeru sem zelo vesela da se znanost moti :).
IZJEME SO VEDNO IN POVSOD, V BIOLOGIJI 1+1 NI VEDNO 2.
Lep začetek dnveva vsem.
téma je čisto okej in v redu napisana, ampak kje pa znanost trdi, da bo otrok alkoholičarke grd za pogledat in vedenjsko neprilagojen? Dalo bi se tudi obratno zagovarjat, da lahko težko otroštvo otroku koristi, da zgradi odporen, trden značaj, lepota pa itak od znotraj pride, žleht ljudje grdi ratajo.
sriruiuh, 02.10.2023 ob 10:42
Sem iz manjše vasi, sicer že skoraj ogromno let preseljena v mesto. Ta vikend sem bila na obisku pri bratu, ki še vedno živi na vasi. Sediva pred hišo in mimo pride res, res lepa ženska v Audiu. Veselo naju pozdravi in pove kdo je. Potem se še malo pogovarjamo. Skoraj naju je kap. Ta gospodična ima za sabo zelo žalostno zgodbo. Njena mama, sedaj pokojna je bila moja sošolka. Oče jo je pretepal, mama ji je umrla. Potem je zanosila s to punco, nihče ni vedel s kom. Celo nosečnost je pila kot žolna. Od prvega dne dalje. Pila je do te mere da je pobruhana ležala…v itsith časih ni nihče naredil nič. Bila je pijana kot čep vsak dan svoje nosečnsoti, da o cigaretah ne govorim. Potem ko je rodila, so otroka hitro vzeli in ga dali v posvojitev. To je sedaj ta punca. Z bratom nama je povedala, da je na obsiku pri bratrancu. Drugače pa živi v Berlinu kjer je ravno začela prakso kot nevrologinja. Tako sem bila vesela, da je to naredila is sebe. Izgledala je res srečna. Edino kar mi ne gre račun…kako je možno, da nekdo med nosečnostjo tako zlorablja alkohol in je otrok še vedno tako lep in pameten…vedno sem mislila da so otroci alkoholikov, “uničeni” kar se tiče obraza, vedenja itd… Ne vem, tako pravi znanost samo očtino ni res. V tem primeru sem zelo vesela da se znanost moti :). Lep začetek dnveva vsem.
dej na cem si,se men povej da si nabavim…
Celo otroštvo sem rasla z alkoholiki. Mama alkoholičarka in pokojna že dvajset let. Brat alkoholičar, pokojni sedem let. Od tega da sem vsak dan gledala, kako jih je oče pretepal….sem pridna,delovna, poštena. Imam družino in otroke, so odrasli in lepo vzgojeni. Ne zdi se mi, da je z menoj kaj narobe.?. Je pa res, da mi te grozne slike, ki sem jih doživljala kot otrok, ne gredo iz glave. Ja mislim da se znanost moti. Vse je odvisno od človeka. Eni žal niso tako močni, in imajo razne, če lahko tako rečem, izgovore, na račun njihovega otroštva z alkoholiki.
Otrok tako hude alkoholicarke se vsekakor rodi z nižjimi telesnimi in predvsem duševnimi sposobnostmi! Ali pa so mejne intelektualne sposobnosti. Tak otrok nikakor ne bo v stanju učiti se in delati kot zdravnik. Ker so bile živčne možganske celice poškodovane že med nosečnostjo. Že v dobi oblikovanja in razvoja so nepravilno rastle ob hudem pomanjlanju hranilnih snovi. Kdo vas je to napizdil, da take stvari verjamete, da je zenska nevrologinja, pa tud če je imela odlične psovojitelje, lahko je samo povprečna, če se razplete najboljše in je mati vsaj dobro pa redno jedla, mislim, ste pa res smešna! Ker kolikor veste, je do nezavesti pila in vse pobruhala. Sajnse tud otroci veganskih nosečnic rodijo izredno suhceplni in zelo pritlikavi in z ne dovolj razvitimi možgani in pljuči, no, ker veganstvo je za plod hujše kot alkoholizem.
kr en651, 03.10.2023 ob 21:20
zanimivo, alkohol in nosecnost…. super da je tako kot je z gospo. Zapis za komentar zgoraj; ja na manjsih vaseh se ljudje ustavimo in pozdravimo dobri oddnosi in sopomoc je pomembna.
Ja, seveda. Kar pripelješ se v neko manjšo vas in se razgališ do gat.
Forum je zaprt za komentiranje.