materinski dom
Sem že na Življenje,ah to življenje napisala:
Ne morem verjet!!!! Res ne!! In ko si starejši….bog ne daj, da komu takole omajam zaupanje v življenje, ki ga še ima pred sabo!!!
In res te ne razumem…
tudi ko si bolan ne prenašaš česa, pa ko imaš službo po 12 ur dnevno, pa ponoči, pa ko ti zjutraj odvažajo smeti ali pa ti sosed lopata sneg pred hišo ob 7.h zjutraj…pa to pač sprejmeš kot življenje. Ni toliko samotnih otokov, da bi lahko bili vsi sami. Sicer pa to je pa ok, da imamo trgovine, avtobuse, zdravstvene domove…pred nosom? Ja, dokler to potrebujemo sami, potem pa stran s tem ali kaj?
Ljudje???
Ja, ženska, ki zbeži od tepeža, nasilja, nevzdržnih partnerskih odnosov, že ne more biti nič drugega kot kleptomanka, narkomanka, pijanka in kaj vse so jim še obesili??? Torej je res, da mora ženska cankarijansko stiskati zobe, pa če si pregrizne ustnice. Samo zato, da bo na zunaj vse OK in da bodo stari prdci lahko mirno živeli s svojimi kamni v prsih in kislo slamo v beticah, katere stranski produkt je natančna predstava o teh ženskah, ki jih sicer niso še nikoli videli, pa vseeno vedo vse o njih. Nulta toleranca do nasilja dobi čisto drug pomen ko poslušaš tele Rolling Stonse v svoji bolni argumentaciji. “Dovolj je že, da se mimo vozijo “avteji”, zdaj bodo pa še otroci vreščali v njihovi soseski” in njihove mame bodo kaj? Kradle po hišah in delale štalo? Kaj naj rečem? Mene je prijela zloba in res sem jim zaželela še en lep kamen za nad glavo. Čimprej. Za lep počitek v miru.
V našem malem blokovskem naselju v LJ se je dogajalo podobno, le da ni bilo tako drastično. Starci niso dovolili, da bi se na zelenico postavila igrala, ker bi se otroci potem tam igrali in seveda razposajeno kričali. Če so nabijali žogo, so tulili z balkonov, naj že nehajo ropotat. Če so se vozili s kolesi in zvonili, se je našel kdo, ki jih je nahrulil z balkona, da to ni cesta. Itd, itd… Potem so ti malčki odrasli, postali malo bolj težavni najstniki in zdaj zvečer množično visijo s flašami in še čim hujšim na stopnicah pred vhodnimi vrati…. Če jim kdo kaj reče, so pripravljeni tudi udariti. Zdaj starci ne sikajo več… Lepo so jih vzgojili – drug druge namreč. Sem prepričana, da to ni osamljen primer.
Nekaj “argumentov” proti, ki se jih trenutno spomnim:
1. 35 let niso zaklepali hiš, ko so šli k sosedu na kavo sedaj pa bi jih morali
2. svoje otroke so še vzgojili, tujih ne bodo
3. če bo tam materinski dom bo vedno policija tam okoli
4. to bo javna hiša
5. v njem bodo živele narkomanke, alkoholičarke, …
Sklep, ki sem ga naredila je:
V Sloveniji so torej najhujši kriminalci, ki zahtevajo stalni policijski nadzor mali, ki so v veliki verjetnosti še v plenicah.
Ravno zdajle smo imele v pisarni debato o tem, oddaje sicer nisem gledala, vendar … nimam besed!!! A bi stari butli raje videli, da bi mel v neposredni bližini fabriko, ki bi v zrak spuščala strupene pline (mi mamo npr. Cinkarno, pa kaj si mormo). Sej mogoče bi blo bolš, bi prej šli v … Ena zgoraj je rekla, da so hujši od živali. Živali zavestno nikomur ne škodujejo, ljudje smo tisti, ki s svojo hudobijo grenimo ljudem življenje, jih onesrečujemo in onemogočamo človeku dostojno življenje. Bah, nimam več besed!
Mladi se učijo od starih, ali ne? Je potem kaj čudnega, da se vsi nad vsemi pritožujejo. Oddajo sem gledala in sem tiste starce skozi ekran skoraj na gobec… Tudi sam sem bila na tem, da si poiščem zatočišče v materinskem domu, pa sem ga potem našla drugje. Psihično sesuta ženska in mati si želi le mir in varnost pred divjim možem, komaj da še upa po cesti hoditi od nenehnega ustrahovanja, potem pa bo po upokojenski pameti motila okolje. Bog ve, kaj ti upokojenci delajo en z drugim, pa jih skrbi, da bi kdo zvedel. Njihovo mišljenje je, da če so oni zdržali v zakonu, naj pa še tamladi. Sram naj ji bo!
Forum je zaprt za komentiranje.