Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style mastni lasje

mastni lasje

Kaj bi pomagalo, da ne bi imela več tako mastnih las? Imam dolge, valovite, do zdaj bp, kar naenkrat pa ful mastni. Uporabljam John Frieda šampon in Head & Shoulders regenerator.

raven hormonov se z leti spreminja, pač tako je. lase si umivaj na dva-tri dni z primernim vlažilnim šamponom. šamponiraj dvakrat in tudi balzam dobro speri!

Hvala, bom stestirala predlagani postopek.

Balzama ne uporabljaj, umivaj max 2x tedensko, 1x tedensko jih umij z rumenjakom v katerega vmešaj par kapljic olivnega olja, zmasiraj in dobro speri z mlačno vodo, brez šamponiranja in balzama.

Si mogoče probala Subrino? Jaz sem imela podobne težave in sem jih od kar uporabljam subrino rešila, pa tudi ko si barvam lase enako uporabljam barve od subrine in do sedaj sem vendo našla pravi kontrast in moji lasje so močni in počutim se zelo pomlajeno. Edino me gre na jetra ker jih ne morem kupiti v drogeriji DM, ki ga imam pred blokom, zato sem moram vedno znova vozit v druge drogerije. Pa ne samo teh, tudi nekaterih drugih slovenskih izdelkov nimajo, prodajalke pa ti vendo znova hočejo uturit te njihover blagovne znamke. Kok to sovražim!

Jaz čisto laično iz lastnih izkušenj lahko povem, da včasih pomaga menjava šampona. Kadar že nekaj časa uprabljam isti šampon in z rezultati nisem več zadovoljna (lasje se nenadoma mastijo, so bolj suhi ali je več prhljaja), preprosto zamenjam šampon za katero drugo znamko, pa je v večini primeov ok.

Mogoče se oglasi pa še Simone Godina in da tudi bolj strokoven odgovor, moje strokovno področje so bolj oblačila. 😉

LP,
Lenka

********************************************************** http://www.Fashionista.si [url=http://www.fashionista.si/si/brskamo-po-omarah/poslji-nam-svojo-omaro]Kaj naj oblečem?[/url]

Pozdravljena,

za nego mastnega lasišča je res tako kot so že svetovale pomembno izbrati pravi šampon. Šampon namenjen mastnim lasem, ki dobro očisti las in lasišče a ga ne izsuši. Tudi čistilni šamponi so za to primerni. Katere znamke? Veliko jih je, jaz bi izbirala med profesionalnimi izdelki, ki so namenjeni mastnemu lasišču, da ga dobro očistijo. Vseeno je potrebno večkrat umivati lase. Lahko šamponirate samo enkrat in tako manj obremenjujete lasišče.
Tudi v lekarni je izbira pestra, ker so izdelki testirani in zagotavljajo učinek.
Šamponi 2v 1 so za mastno lasišče prepovedani, ker že vsebujejo regenerator in tako ga nanašamo na lasišče in ga zmastimo.

Drugo korak, je regenerator. Pomembno je da ga ne nanašate na lasišče ampak samo na konice, tam je las potreben nege, tudi pri maskah za lase isto, negujte samo, lase ne lasišča.

Lahko si omislite tudi puder za lase, ki se ga nanaša na lasišče, malo pobere maščobo. Jaz občasno uporabljam od Avede . Tudi šamponi za suho pranje las so lahko dober pripomoček. Trik, ki ga uporabljajo modeli je tudi otroški puder, potrebno ga je dobro razčesati.

Če imate voljo in čas so tudi domači recepti, kot je izpiranje z jabolčnim kisom, ki ga dodamo v zadnjo vodo za izpiranje.

Vzrok za pretirano mastitev las je v največ primerih stres, organizirajte se, vsak večer ali jjutro se pripravite za naslednji oz tekoči dan. Naučite se tehnik sprostitve, malo pomaga a ne preveč. malo pomaga a ne preveč.

Iz lastnih izkušenj lahko povem, ker imam že kar nekaj desetletij močno mastne lase, da je dober šampon in pravilna uporaba ključna. Jaz uporabljam Satinique Purifying šampon, dobro razmasti in ne izsušuje las in lasišča.

Simone Godina Moderator
Antiaging Beauty Coach
AntiageDermoLab
Antiaging centri Ljubljana, Portorož
facebook: Antiaging center
040 291 165

Če se še kdo bori z tem problemom priporočam šampon od Dvorec Trebnik za mastne lase(pomaranča) je tudi za suhe lase… Jaz pa bi vprašala če se lahko uporabljata dva šampona na enkrat če si ne bom uničila lase(šla sem k frizerju si dala skrajšat lase in mi je frizerka še zredčila) jaz bi si kupila šampon za hitro rast las in da bi se zgostili ali potem lahko uporabljam naenkrat ta dva šampona?? Prosim odgovorite hitro!!

Pozdravljena,

dva šampona katera dva, načeloma ni potrebno dva različna šampona razen, če res želimo poseben efekt z vsakim.

Lahko kombinirate šampon za mastne lase prvo pranje potem za barvane, ali za mastne in za tanke, pri balzamu pazite da je ustrezen in ga pri mastnih laseh nanašajte res bolj na konice na na lasišče.

Za boljšo rast las je šampon premalo, bol učinkovite so ampule, ki jih nanesemo direktno na lasišče in hranijo čebulice ter tako okrepijo lase.

Simone Godina – moderator nega
Certificirani zdravstveni trener za problematično kožo in dolgoživost

naročila na brezplačno 50 minutno konzultacijo na
SMS 040 291 165
za probleme s kožo Email: problematicna.koza@gmail.com
ali za vsa ostala stanja na email: dolgozivost@gmail.com

prosti termini konzultacij vsak teden na
http://www.simone-godina.healthcoach.integrativenutrition.com/kontakt

Jaz nimam problemov z mastnimi lasmi imam pa da mi nočejo hitro rast in ko sem bila pri frizerju mi je še zredčila in hočem do bolj gostih las! Kaj pa če bom uporabljala en teden šampon za hitro rast las drugi teden pa da bi se zgostili(torej vsak šampon pride na vrsto vsak drugi teden)??

Pozdravljena,

za bolj goste lase je šampon premalo, potrebujete ampule ali tonik za lasišče, ki nahrani lasne mešičke.

pomembna pa je tudi prehrana in hormonsko ravnovesje,

Simone Godina – moderator
Cetificiran zdravstveni dietni trener za poblematično kožo in dolgoživost i in hormonsko ravnovesje

Naročila na brezplačno konzultacijo v živo na daljavo na:

http.//www.simone-godina.healthcoach.integrativenutrition.com/kontakt

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close