mastni lasje
meni je frizerka svetovala, naj podaljšujem čas med pranji – da se mastijo prav zaradi prepogostega umivanja.
meni paše tudi menjavanje šamponov, včasih kupim kakšnega čisto navadnega, breza ali kaj takega …
bolj se mastijo tudi, če si stalno z rokami v laseh.
in še nekaj čisto čudnega, nisem sprobala, samo prebrala: baje pomaga, če jih umiješ s pralnim praškom. ali pa je šlo za prhljaj? nisem prepričana …
NE JIH UMIVAT S PRALNIM PRAŠKOM! ĐIZS! Pralni praški so blazno agresivni, posledica, izsušeno lasišče, kar bo koža probala popraviti oz. nadomestiti s še intenzivnejšim maščenjem. JOj, joj, pa kje vam je zdrava logika?
Kasandra, umivaj jih s čim nežnejšim šamponom, najbolje otroškim in ne preveč pogosto. 2-3x na teden je maksimum. Pa če se poblajhaš ali si daš trajno, boš imela manj mastne.
Poskusi z rumenjakom enkrat tedensko.Jaz uporabljam zeliščni šampon 1-2 krat tedensko in enkrat rumenjak,včasih pa tudi potrpim kakšen dan z “rezanci” na glavi ali si jih spnem.Sem slišala da je prosena kaša neoluščena zelo dobro za kvaliteto las.Bo treba sprobat,saj hrana tudi vpliva na to.Hormoni tudi,nervoza,stres itd.
Eni priporočajo Kerastase šampon,jaz ga nisem probala.
Trajne ti ne priporočam,ker si boš še bolj izsušila lase posledično se ti bo lasišče še bolj mastilo.
Še to,zvečer si las ne razčesavam,da ne iritiram lasišča,ga zmasiram samo pri umivanju.
Forum je zaprt za komentiranje.