Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style mastna koža

mastna koža

Čao, imam probleme z mastno-mešano kožo po obrazu. Zaradi letošnje vročine in znojenja je bila oz. je ta še bolj mastna. To je seveda povzročilo tudi nastanek novih majhnih mozoljčkov.
Že par let sem preizkusila vse mogoče kreme za ta tip kože( Vichy, Green line, Oxy, Nivea…), a v bistvu se za ta tip kože krema sploh ne sme uporabljati, saj se koža še vedno in celo bolj masti.
Slišala sem, da je zelo v redu uporaba fluida za nego obraza.
Kaj mi vi priporočate?
In koliko stane čiščenje kože v salonu?
Hvala in lep pozdrav!

Pozdravček!

Mastno kožo na obrazu je potrebno ravno toliko negovati kot suho ali pa še celo bolj. Ker se koža masti, jo je treba negovati s preparati, ki uravnavajo izločanje loja skozi pore. Potrebno jo je tudi redno in pravilno čistiti (ponavadi so to čistilni geli in adstringentni toniki, ki poleg tega, da osvežijo povrhnjico, tudi rahlo zožijo pore) zjutraj in zvečer.
Različne znamke imajo določeno kremo, losion ali fluid, ki je namenjen negi take kože. Mastna koža ni samo ena, kar pomeni, da je lahko mastna in se sveti, je lahko mastna in dehidrirana… Najbolje jo je pregledati v salonu in določiti pravi tip in ga nato negovati tako, da je po koncu “terapije” (nekaj pogostih obiskov skupaj), čimbolj podobna normalni ali mešani koži, ki je najpogostejša.
Cena za čiščenje oraza v našem salonu se giblje okoli 7000 SIT, lahko manj, lahko več, odvisno od zahtevnosti in uporabljenih preparatov, pregled same kože pa je brezplačna.

LP Anita

Pozdravljeni!

Sama imam enake težave kot Ana. Koža se non-stop masti na T-coni, poleg tega pa se skoz pojavljajo drobni mozoljčki pa tudi ogrci. Stara sem 20 let, se dokaj zdravo prehranjujem, pa tudi pijem večinoma le vodo. Kožo tudi redno negujem, s kolekcijo Vichy za moj tip kože, pa se mi stanje ne izboljše. Imam tudi občutek, da te kreme, ki obljubljajo regulacijo kože nič ne delujejo (koža se enako masti, pa naj bi npr. fluid Vichy thermal S mat kožo matiral). Ali kakšna kolekcija oz znamka resnično regulira izločanje maščobe? Kje se nahaja vaš kozmetični salon?

Hvala in LP

Večino informacij dobiš na http://www.savna.com, med drugim tudi zemljevid, kako do nas.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close