Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Mastna koza na obrazu – kaj naj naredim?

Mastna koza na obrazu – kaj naj naredim?

Pozdravljeni!

Ze dlje casa se ukvarjam z zelo motecim problemom.

Vecinoma je moja koza na obrazu mastna. Uporabljam kremo za matiranje preden nanesem puder.
To pomaga 2-3 ure, potem pa se mi koza zacne spet neprijetno svetiti.

Tudi ko se zjutraj zbudim, je moja koza cisto mastna. Pa ceprav si zvecer obraz temeljito ocistim.

Problem je tudi v tem, da imam kozo na dolocenih delih izjemno suho. Oz. zdi se, da je suha, saj imam (npr. na nosu) vso olusceno. Pa se mi nos kljub temu ves sveti.
Sprasujem se, kako je to mogoce? Da imam ob enem mastno kozo, ki pa se tudi lusci in je suha.

Kaj naj uporabljam? Obstaja kaksna krema?
Nacin nege?

Hvala za odgovore!

Tvoja koža po vsej verjetnosti ni suha , ampak samo izsušena.Čez zimo je priporočljivo uporabljati bolj obogatene kreme , vendar za tvojo kožo ne premastne.Bolj bi ti priporočala uporabo vlažilnega seruma pod kremo in kremo , ki ni premastna.1krat tedensko pa si naredi tudi piling za obraz.

Hvala za odgovor.
Moja koza prej ni bila tako mastna – ali je mogoce da se je to zacelo zato, ker sem pred nekaj meseci prenehala jemati kontracepcijske tablete?
Se mi bo stanje cez cas znormaliziralo?

Ponavadi je vzrok za poslabšanje tudi prenehanje jemanja kontracepcijskih tablet,vendar se v večini primerov čez čas koža sama uredi…ob pravilni negi seveda.Razen , če ne gre res za kakšne hormonske motnje.

Hvala za pomoc in odgovore! 🙂

Zdaj sem poskusila z Oriflame cistilnim tonikom za mastno kozo in vlazilnim gelom z oljem cajavca. Mi pomaga!
Enkrat tedensko delam tudi piling obraza. Deluje!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close