masni lasje
Zivjo
Zelo bom vesela vseh ansvetov glede mojega probelam. Imam namrec neverjetno mastne lase. LAse si umivam vsak dan, in sicer ze od mojega 12, 13 leta. Sedaj sem stara 23. Tudi moja sestra in brat si lase umivata vsak dan. Ocitno je nekaj v familiji 🙂
Poskusila sem z blagimi samponi, tistimi za otroke, potem posebnimi za mastne lase, za vsakodnevno pranje… You name it, I’ve done it. Res mi zmanjkuje idej , problema pa bio se rada resila, da bi si lase umivala vsaj na dva dni. Sedaj sem ostrizena bolj an kratko, ker se najb bi lasje potem manj mastili (manj stika z lasicem pac). Ni ravno neke razlike.
Hvala za vase odgovore
Gre za pretirano izločanje žlez lojnic. Ponavadi je tudi koža na obrazu nagnjena k mastenju. Nekaj je dedno, nekaj pa lahko sami pripomoremo k izboljšanju. In sicer, če si lase umivaš vsak dan in , če to niso nežni gibi, temveč hitro umivanje glave, spodbujaš žleze lojnice še k večjemu mastenju. Samo šampon ne bo pomagal, je le pomoč pri kurativi. Potrebno je paziti na prehrano, čipsi, salame, siri, jogurti…..In stres, ki tudi povzroča mastenje las in prhljaj. Bolj se boš morala posvetiti svoji notranjosti, kaj vse prihaja od znotraj. Nič ni nujno, da je dedno!
lp alenka
Maja,
Just ima čisto nov šampon na bazi soli mrtvega morja ki ga uporabljaš v mini količanh ker ga redčiš z vodo – obstaj tudi nekaj trikov z eteričnimi olji in šamponom, vsekakor je to primerno zatiste ki se jim mastijo lasje na 1-2 dni, za tiste ki se jim na 3-4 dni pa obstaja tea tre šampon,
če te zanima več piši na mail
renata@madware.si
Forum je zaprt za komentiranje.