Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika maslena krema za piškote

maslena krema za piškote

Pozdravljene punce. Rada bi naredila varianto išterjev. Včeraj sem že spekla nekaj piškotov, danes nadaljujem. Sem pa včeraj poskusila narediti tudi masleno kremo z maslom, pudingom in sladkorjem. Pa je prišla zadeva ful tekoča. Mogoče sem zabluzila ker puding ni bil čisto hladen. A ima katera kakšno fajn varianto, ker bi res rada da so piškoti fajn zlepljeni – skratka kompaktna zadeva. Hvala vam.

Meni osebno so najboljši po tem receptu:
Išlerji by goljat

Testo
300 g mehke bele moke
300 g masla
150 g sladkorja v prahu
150 g mletih orehov
40 g rumenjakov (2)
limonina lupinica
Vse sestavine zmešamo in zgnetemo v testo. Pustimo počivati. Testo zvaljamo na 4 mm debelo in izrežemo okrogle piškote premera 5 cm in jih spečemo.
Peka: 8 minut
Klasična peč: 210 stopinj
Ventilacijska peč: 180 stopinj
Plinska peč – stopnja 3

Krema
150 g jajca (3)
150 g sladkorja
250 g masla
50 g jedilne čokolade
100 g sladkorja v prahu
Jajca in sladkor nad soparo penasto stepemo, med stepanjem delno ohlajamo, primešamo penasto umešanemu maslu z mletim sladkorjem, na koncu primešamo še stopljeno (ne preveč toplo) čokolado.

Glazura
150 g jedilne čokolade
100 g olja ali rastlinske masti
Čokolado stopimo na pari, primešamo maščobo. Piškote nabrizgamo s kremo, pokrijemo z drugo polovico, ohladimo in glaziramo.

p

Doslej sem vedno uporabila Evitino kremo. Vsakič rečem, da bom poskusila še kakšno drugo, pa na koncu vedno zmaga praktičnost (in pomanjkanje časa za eksperimentiranje). In potem se spomnim še na tisto – dobrega konja se ne menjava – in zopet je Evitina krema.
Pride jo precej, tako da mi je ne uspe namazati niti na piškote iz cele kile moke. Ostanek dam v zamrzovalnik, drugič jih je potem nekaj s to kremo, nakaj z marmelado.
Ko se maže, sicer ni zelo gosta, težko bi namazala recimo 1 cm na debelo. Ali pa bi jo mogoče morala bolj ohladiti. Ko se v piškotih čisto strdi, se deloma vpije v piškot, ostalo je trdo, močno zlepi, tako da komaj dobiš obe polovički narazen.

No, recept je tukaj na Forumu. V osnovni maski Prehrane klikneš ikono Recepti, vpisan je pod imenom “Markovi piškoti”, avtor Evita. Če se le prav spomnim. Aja, jaz dodam še dobro žlico pravega grenkega kakava, da je krema temna. Če pri nas ni čokoladne barve, potem ne velja :-))
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close