Najdi forum

Mascarpone

Že nekaj časa imam v skrinji maskarpone in ne vem za kakšno zadevo bi ga uporabila. No za tiramisu vem (bil tudi kupljen v ta namen). Nekje sem prebrala, da tudi za rolado je dober, vendar ne vem kako ga uporabiti. Ali jo namažeš s “surovim”- brez dodatkov ali kaj dodaš? Hvala

Uporabiš ga tudi v prelivu po cimetovih rolcah- recept s foruma, izdelek božanski.

Miranda

lahko narediš kremo iz mascarponeja, nekaj žlic sladkorja, vanili sladkor (zmešaš) in dodaš že prej na trdo stepeno smetano, počasi vse skupaj zmešaš, za prste oblizat. S tem nadevaš rolado, namažeš še na vrh in posuješ z recimo sesekljanimi lešniki ali čokolado…

Jaz mascarpone uporabim pri kremah za slaščice namesto masla. Zdi se mi bolj dobro in bolj “lahko”. Zadnjič sem pogledala koliko kalorij ima ta mascarpone pa me je skoraj sezulo. Ni nič bolj “lahki”.
Npr. za čokoladno kremo stepem sladko smetano, dodam čokolado v prahu in na koncu še mascarpone. Ali pa stepena sladka smetana, mascarpone in višnje.

Mascarpone ni nič bolj lahek od masla.
Oboje vsebuje približno 80% maščobe.

Ja res je, enako je masten in kaloričen – razen tistega light – ampak meni je bolj dober.

Jaz ga dajem na koncu v rižoto, med omake, v lazanjo itd…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close