Mascarpone
En lep pozdrav vsem!
No, spet jaz z vprašanjem o soku od kompota 🙂 Saj bi napisala pod tisti naslov, kjer sem enkrat že spraševala, pa ne bo skočilo na vrh 🙂
Torej, danes sem pekla skutin narastek z višnjami in mi je ostalsok od višnjevega kompota (prejšnjič mi ga je fant vrgel stran, danes pa bom nekaj z njim naredila :)). Najbrž bom v njem skuhala puding. Ali mislite, da bi bilo ok, če bi noter vmešala še malo mascarpone-ja. Nekaj mi ga je namreč še ostalo in ga je treba nujno porabit. Pa ne vem… a bo okus kaj čuden. Je že kdo poizkusil kaj takega?
Hvala vam in lep pozdrav!
Majuška, hvala ti za odgovor. Sem potem kar vmešala med puding.
No, pa, da poročam. Super je uspela tale zadeva in jo bom definitivno kmalu spet naredila. Je precej preprosta, pa še lahka (skoraj brez maščob).
Je pa za vse, ki imate radi skuto. Delala sem po receptu iz kulinarike, ki pa sem ga malo priredila. Torej:
3 jajca
100 g sladkorja (jaz sem dala rjavega)
vanilij sladkor
75 g pšeničnega zdroba
500 g skute
sok ene limone
višnje iz kompota
Iz teh sestavin sem naredila testo (posebej rumenjake s sladkorjem, nato še vse ostalo, na koncu pa sem primešala še sneg iz beljakov). Nato sem polovico dala v pomaščen pekač in čez razporedila višnje. V drugo polovico sem dala kakšne 3 žlice kavava, premešala in dala čez višnje. Pekla sem na 200°malo več kot pol ure.
Potem sem v soku od kompota skuhala vanilijev puding in mu primešala nekaj žlic mascarpone-ja (ki mi je ostal, ni pa nujno, da se da). To sem prelila čez pečeno pecivo in dala za kakšni dve uri v hladilnik.
Meni je super pecivo, ni presladko, je pa zelo sočno.
Forum je zaprt za komentiranje.