Najdi forum

Konec junija se odpravljamo v Maroko za 1 teden. Zanima me kaj se splača iti pogledat. Oziroma dajte čim več informacij.
hvala

Odvisno kaj želite videti, lahko ves teden porabite na enem mestu. Bo že treba kaj več vprašat – ali boste na Atlantski obali, ali na Sredozemski obali, ali v centralnem delu in Atlasu , na Južnem delu ali celo na Visokem Atlasu (vzpon na Toubkal vzame najmanj 2 dni). Torej v knjižnico, pa po guglat je treba tudi.
V Maroku se splača vse videt, torej en teden je premalo razen hitrega ogleda nekaterih večjih mest – Meknes, Fez, Volubilis, Midelt ….Rabat, Casablanca … Marakeš, Quarzazate…

Če nič ne vem, še vprašat ne znam !

Hvala za info 🙂
Drugače pa gremo v Agadir. Bomo kak dan preživeli na plaži ostalo bi pa kam šli. S taksijem pa zvečer nazaj do hotela. Take kake bolj eno dnevne izletke bi imeli.
Ko bomo imeli več denarja pa bomo šli za dva, tri tedne v Maroko in rentali avto pa si pogledali čim več.
Trenutrno pa smo bolj slabi z denarjem..
Hvala.

V Maroku je težko individualno hoditi na enodnevne izlete.Povezave niso ravno najboljše,taksiji vozijo samo po svojih regijah in potem se ti zgodi, da moraš parkrat prestopiti,iskati, barantati in barantati….
Vsekakor probajte obiskati Essaouiro, poleg Chefchaouena najbolj žurersko mesto v Maroku.Čez poletje se tam vrstijo glasbeni festivali,….Če boste zdržali do enih pa se lahko v Agadir vrnete z CTM avtobusom, če še vozi. Potem pa v opevani Marrakech,meni osebno zelo neprijetno mesto (ekstra vsiljivi ljudje, drugače pa OK).Če vam zmanjka časa lahko na trgu Djemaa el Fna poiščete hotel Babu ali nekaj takega( poglej v Lonely planet), takoj ko stopite na trg tretja ali četrta hiša na desno.Prenočišča 10-15€.
Pa še en nasvet. Vzemi spalko s seboj,v enem mesecu sem samo v enem hotelu doživela čiste rjuhe, pa sem spala tudi v dražjih hotelih. Ta narod ima navado, da samo lufta rjuhe in brisače. Bljak.
Splača se pogledat tudi puščavo ampak za en dan mal težka,rabiš vsaj dva dni.
no,pa lepo se imejte

kolk pa kej stane “najcenejša varianta” maroka za en teden? približno?

@hippika: če nimaš prav dosti denarja, zna biti Maroko kar pravi zate. 😉
Prevoz je čisto OK lokalni (vlaki in busi) – priporočam uporabo avtobusov firme CTM. Navadni so malenkost cenejši, vendar neprimerno slabši in počasnejši.
Če še niste rezervirali, priporočam da to počnete sproti in tako niste že v naprej omejeni. Pogledaš za hotel v Lonely Planet v sekciji poceni hotelov in navadno ne zgrešiš. Če ti ni všeč, probaš pri sosedu.

@goth_girl: če imaš srečo dobiš povratne karte iz Benetk do Casablance in nazaj že za 60 EUR (jaz sem jih za 80).
Dol sva pa s punco porabila vsak 700 EUR v treh tednih (hoteli, hrana, pijača, izleti). Je pa precej odvisno kje in kako rabiš denar. Agadir je bil npr. med dražjimi mesti.

Več informacij na: http://photo-blogging.blogspot.com/search/label/Morocco?max-results=100

zame je bil največji problem viza. stricu na ambasadi v Algesiriasu sem rekel, da grem kot turist in mi je dal le 3 dni vise :(. torej v treh deneh sem si ogledal Ceuto, Fez, Rabat in Tanger.
ceste so OK. kampi poceni. če se bi spet odločil potovati v Maroko, bi šel s trajektom iz Barcelone v Tanger.

srečno

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close