Maroko
Na portalu sem našel toliko pohval o Maroku, da sem se odločil popeljat tja en kombi sopotnikov. Tam sem bil pred dolgimi leti z motorjem preko Tunisa in Alžirije, sem odnesel v primerjavi z Azijo, bolj slabe izkušnje. Rad bi popravil vtis. Poleg “lonlija” so seveda dobrodošle vse informacije in predlogi za itinerer!
Igor No mad
moj je bil takle
tanger-asilah-rabat-casablanca-marrakech-azilal-quarzazate-m’hammid-zagora-gorges du dades-todra du dades-merzuga-fes-meknes-chachauen-tanger (3 tedne)
ko bom šel ponovno, bom letel direkt v marrakech, dalj časa bom v puščavi in obeh dolinah, ne bom spustil esaquire in agadirja
izkušnje- the best če nisi razvajen in se znaš prilagajt 🙂
Moja izkušnja (ob praktično nepretrgani vožnji, izmenjavanju šoferjev, najkrajša pot): Ljubljana oz. Slovenija – Tanger: cca. 48 ur. Torej ti ostane še obilo časa za križarjenje po Maroku in po par dni na raznoraznih lokacijah: npr. Casablanca, Marakeš, Merzouga, Dades, Essauira, Fes…
Če ste hribovci, lahko skočite še na Toubkal (iz Marakeša komot izvedljivo v treh dneh).
Viv, me veselida imava skupne prijatelje! Oba brata poznam že več kot 10 let. V Murat kampu sem bil prvič 92 l. z motorjem na poti v Indijo in naprej. Na moji strani imam tudi program vzpona na Ararat. Nazadnje sem bil v Dogubajazitu oktobra. V aprilu pa smo kempirali v snegu in se greli ob gašperčko na sredi restavracije a se zvečer dobro ogreli ob kurdskih plesih. Letos aprila na poti v Iran bomo ponovno tam. Sicer pa sem odpeljal na Ararat že dve avsrijski grupi, le Slovence še nisem prepričal. Pojdi znami v Iran, jeseni smo se imeli ful dober!
Nomad (www.if-nomad.com)
Forum je zaprt za komentiranje.