Najdi forum

Na portalu sem našel toliko pohval o Maroku, da sem se odločil popeljat tja en kombi sopotnikov. Tam sem bil pred dolgimi leti z motorjem preko Tunisa in Alžirije, sem odnesel v primerjavi z Azijo, bolj slabe izkušnje. Rad bi popravil vtis. Poleg “lonlija” so seveda dobrodošle vse informacije in predlogi za itinerer!

Igor No mad

moj je bil takle
tanger-asilah-rabat-casablanca-marrakech-azilal-quarzazate-m’hammid-zagora-gorges du dades-todra du dades-merzuga-fes-meknes-chachauen-tanger (3 tedne)

ko bom šel ponovno, bom letel direkt v marrakech, dalj časa bom v puščavi in obeh dolinah, ne bom spustil esaquire in agadirja

izkušnje- the best če nisi razvajen in se znaš prilagajt 🙂

Brajdo hvala!
Imam pa še eno vprašanje: v mislih imam 3 tedensko potepanje, vendar bomo štartali s kombijem iz SLO. Ali je možno tak itinerer opraviti v tem času, glede na to da imamo lasten prevoz, a moramo prevoziti pot do tja in nazaj?

Pozdrav Nomad

Moja izkušnja (ob praktično nepretrgani vožnji, izmenjavanju šoferjev, najkrajša pot): Ljubljana oz. Slovenija – Tanger: cca. 48 ur. Torej ti ostane še obilo časa za križarjenje po Maroku in po par dni na raznoraznih lokacijah: npr. Casablanca, Marakeš, Merzouga, Dades, Essauira, Fes…
Če ste hribovci, lahko skočite še na Toubkal (iz Marakeša komot izvedljivo v treh dneh).

Živjo

Kdaj pa greš / greste ?
Tudi midva s punco se odpravljava tja …

Lp
Blaž

Ce se le da pejte v Merzougo – sipine Erg Chebbi! Je fenomenalno! Da se tudi s kombijem priti do tja, ampak previdno, da se kje ne zakopljete v pesek 🙂

se da – ni panike
tanger in rabat komot izpustiš, sicer pa potem vidiš kakšna je situacija

ker vas bo več se lahko menjavate med vožnjo in profitirate na času
🙂

Nomad,

midva sva potovala 3 tedne po Maroku, z najetim avtom… tako da nama je bila prihranjena pot tja in nazaj.

Ce zelis, se lahko dobimo, pa pogledas fotke, plan poti in tako naprej… lahko posodiva tudi avtokarto.

Poslji mail, pa se bomo dogovorili…

lp, viv

Takoj, ko se nas nabere za poln kombi – 8!
Nomad

Na moji strani:www.if-nomad.com dobite vse podatke. Z mojimi sopotniki ustanavljamo popotniško društvo in bomo prirejali tudi predavanja z diasi, potovanja, preživetja v naravi, vzpone na Ararat… Javite se mi v knjigi gostov!?

No mad

Nomad,

ce potrebujes kaj informacij za vzpon na Ararat… v kampu Murat Camping pod Ishak Pasha Sarayiem organizirajo vzpone na Ararat. Letos poleti sem bila pri njih v kampu in smo se spoprijateljili. Lastnik kampa je tudi gorski vodnik. Ce zelis, ti lahko sporocim e-mail naslov.

LP, viv

Viv, me veselida imava skupne prijatelje! Oba brata poznam že več kot 10 let. V Murat kampu sem bil prvič 92 l. z motorjem na poti v Indijo in naprej. Na moji strani imam tudi program vzpona na Ararat. Nazadnje sem bil v Dogubajazitu oktobra. V aprilu pa smo kempirali v snegu in se greli ob gašperčko na sredi restavracije a se zvečer dobro ogreli ob kurdskih plesih. Letos aprila na poti v Iran bomo ponovno tam. Sicer pa sem odpeljal na Ararat že dve avsrijski grupi, le Slovence še nisem prepričal. Pojdi znami v Iran, jeseni smo se imeli ful dober!

Nomad (www.if-nomad.com)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close