Maroko-viza
Pozdravljeni!
Septembra se s punco odpravljava v Maroko, vendar me zanima ena stvar, ker si ravno urejava vizo in sicer:
v primeru, maroške vize, ki po mojih informacijah velja od datuma do datuma (namreč dobil sem informacijo, da jo izdajo izključno s fiksnim datumom veljavnosti), ali je potrebno dejansko vstopiti na navedeni datum ali ne oz. kaj če vstopiš na kateri drugi datum znotraj veljavnega roka trajanja vize (npr. velja 30 dni, midva bi pa letovala 14 dni v maroku). Te zavrnejo ali ni problem??
Dobil sem informacijo, da je datum vstopa vezan na datum prihoda letala ali hotelske rezervacije ipd., se pravi kaj se zgodi če prestaviš let in priletiš na drugi datum v Maroko in ne tisti ki je naveden na vizi kot začetni datum veljavnosti vize?
LP
Lesi
Helo!
Hvala za odgovor, k sreci se ni prepozno, ker se odpravljava v drugi polovici septembra (vsaj tako kaze, glede na ponudbo letalskih kart), vizo si bova pa sama urejala kar na Dunaju, neposredno pred odhodom (mislim, da to ne bi smel biti problem). V tej zvezi me zanima ali si ti, ali pa kdorkoli ki bo odgovoril na to vprašanje, urejala vizo sama oz. preko agencije in ce si jo urejala sama, a si morala zraven letalske karte (oz. rezervacije) priloziti tudi rezervacijo hotela vsaj za prvo noc (taksno informacijo sem dobil na castnem konzulatu v LJ) in kako si to resila, ker poskusam preko neta, vendar je potrebno rezervacijo placat s kartico takoj.
LP
Lesi
Ojla!
Junija in julija bila v maroku. Nobenih problemov glede vstopa v drzavo – smo vstopili kasneje od ziga.
Glede pridobitve vize: Mi smo ravno tako urejali neposredno pred odhodom, let smo imeli iz Dunaja.
Dan pred letom smo odnesli vse potrebno na veleposlanistvo in nekaj ur kasneje prisli iskat vizo. So zelo prijazni in nic ne komplicirajo, vendar imej vse potrebne dokumente s seboj. Rezervacija hotela ni nujna, dovolj je opis poti, ki jo nameravata potovati (priblizno). Mogoce bi bilo fajn, da poklices gor prej, toliko da jih seznanis. Jaz sem namrec klicala (ga. Bouchfer 00-43-1-586-66-50/27) in potlej sem se zmenila, da jim posljem formular po faksu (toliko da kao pregledajo, ce je OK), ostalo pa takrat, ko pridemo prinesemo s sabo.
Ce potrebujes obrazce (njihov formular, opis poti, …), mi sporoci, ti posljem. Viza sama pa stane manj kot 20 evrov.
Pozdravljena!
Hvala za informacije, vendar so se zdaj zadeve malo spremenila, baje. Te prijazne gospe več ni na veleposlaništvu, tako, da so se malo stvari zakomplicirale. Obrazec imam (sem ga dobil na častnem konzulatu v LJ, vendar tam niso imeli veliko pojma) , kar se ostale dokumentacije tiče pa ne (opis poti in tako dalje – kar je pač potrebno), tako da bi bil zelo vesel, če bi mi to poslala – vse kar meniš da bi mi prišlo prav.
Pošlji mi zadeve kar na ta e-mail laufer25@hotmail.com (za vsak slučaj sem ga še enkrat napisal)
Hvala že vnaprej!
Forum je zaprt za komentiranje.