Najdi forum

maroko-cene

poleti se z rukzakom odpravljam v maroko in me zanima, kaksne so kaj cene in kako se kaj da zdrzat visoke temperature?

Ojla..
..Maroko je poceni država, mi smo predlani za 3 tedensko rajanje porabili malo
več kot 100k sit…
Mi smo bli v Maroku prve 3 tedne avgusta in smo preživeli, vroče pa je blo fulll, ampak se
da prežveti…pomaga pa metin čaj.
LP
Ant

Oj, Ant,
a v to ceno prištevaš tudi pot tja in nazaj?
Jana

ne, karto ze imam, samo kar bi porabila dol..

Čau…
no Maroko ni ravno ful ful poceni država (sem mislna da je bolj)…ampak vseeno se da zlo poceni skoz pridit… jaz sem za mesec pa par dni porabla celih 65 jurjev…:-))…

tole si si pa zorganizirala 🙂 kako ti je pa ratal? dobra si…js ponavad kr lepo zapravlam, ceprav tud kr pocen skoz se vedno pridem …kaj se pa kej splaca za videt?

hvala..kaj se pa kej splaca pogledat? letim na casablanco..pa sam 14 dni imam 🙁

kje si pa kupila karto in kakšna je bila cena? Tudi jaz grem poleti v Maroko za 14 dni (avgust)

grem zadnjih 14 dni, na thalatti sm karto vzela 82 00 SIT skupaj s taksami iz benetk

jaz sem sla na stop…tak da je blo free of charge…65 jurjev zato, ker več nism mela…in pol zorganiziraš tako, da ti znese…pač ne greš usak dan vn jest, ampak si pač kupiš na ulici kej…
nism pa tak, da si nebi kej prvoščla…se da…

men je bil chefchaouen super, pa safi, pa fes, marrakech…:-)

Ojla…Jana…
pri tej ceni ni bila vklučena letalska karta…

Seveda se da za 3 tedne tudi manj porabiti kot 100k sit…ampak če jih
že vzameš toliko se ti jih ne splača nazaj nosit 🙂
..všteta pa je bla tudi viza.

Oj Kafka75 če boš imela čas si pojdi pogledat Volubilis in Mouley Idriss (najbolj sveta vas v maroku)
…je kar zanimivo.
Vsekakor pa si pojdi ogledat mesto Fes in Marrackech. Poglej si pa še Diabat in hišo
kjer je Jimi Hendrix nekaj časda živel 🙂

LP
Ant

Če bo kdo v Maroku med 6. julijem in 3. avgustom, se lahko dobimo kje na kakem čaju in pipi:-)
Pot še ni čisto določena (se bo sproti prilagajala), bo pa najprej po notranjosti na jug in nazaj po obali skozi mesta…

Lp

Andrej

ja jst sem od 13. do 27. julija..in kje se dobimo??? 🙂

Kako imaš ti zastavljeno pot?
V tem času, ki si ga napisala bova midva nekje na jugu (okoli tvojega začetka bova začela pot na drugi strani Atlasa, okoli tvojega konca pa Marakesh ali kaj pododbnega…)
Kakšna pa je tvoja pot? Kam prideš v Maroko, in kaj misliš obdelati?
Mogoče bi se proti koncu tvojega potovanja dobili v kakem mestu…

Lp

Andrej

nimava se nacrtov, bi se pa res lahko dobili kje v kakem mestu, pa kaksno slovensko recemo..bi te pa prosila za kaksen mail, kjer si skoz dosegljiv, da se dogovorimo, ko bova bolj vedle, kje se bova potikale, ker zaenkrat se samo tipava 🙂
katarina

oj,

jaz sem bil marca v Maroku dobrih 16 dni, super,fantastično, če imaš čas se dobimo kje v mestu in kakšno rečemo. Javi se na marklju@yahoo.com

ajde 🙂

Mare

Jaz sem bil tam marca in bilo je super, pa še poceni,
Javi se na email tukaj ali pa

na email marklju@yahoo.com

LP, Mare

Kaj zaj? Ste se dobili kje ali ne? 🙂

smo se ja, a bi tud ti castil eno rundo :-)))

Ni problem. Odpravljam se po tuniziji z rukzakom. Ce boste vi sli v Morocco, kje se pol dobimo? Alzir? 🙂 Ne resno, v Maroccu sem bil januarja lani, fantasticno je bilo. Ce bom sel tja, bom sel v jeseni ali pa pozimi. 🙂

Lep pozdrav in zelim vam lep cas v Moroccu!

k.

Tudi ti se fajn mej v Tuniziji.
Ocitno nam bo vsem vroce 🙂

Andrej

Jst tut mislm, da je kr drag Maroko. To je relativno seveda, samo glede na Afriko ali bolje muslimanski svet…

Nebi vedel za hotele, prevoze, samo hrana je kr draga (lokalci zelo redko jejo vzunaj, zato je povsod polno turistov). Lasten prevoz (nafta 100SIT), spanje uzunaj (gospodinje iz bliznjih kmetij ti prnesejo zajterk:), kupovanje zelenjave na stojnicah (poceni), pri mesarju kupis meso, ga neses drugemo da ti ga sfasira in zacini ter v gostilno da ti to specejo (prineses se svoj kruh in zelenjavo)… Zdilas za ceno caja/kave oz zberes bol zabaceno cajnico…

No, 3 tedne, lastni prevoz, skupaj cca 10.000km in malo avanturizma, cca 200EU/osebo (vse skupaj), da pa se se cenejs ce mas cas in stopas:)

Kaj dobis:

http://www2.arnes.si/~gbobna/manaroko/maroko1_final2-small.wmv

LP, Luka.

P.S.: Pipce pa glih ne kadijo kot v preostalem middle eastu, zal, se jo da najdt v kaki bol uglajeni cajnici…ni pa njihova navada:( Je pa metin cajcek zakon:)

cau!
no lani sem sla s 2 kolegoma u Maroko in stvar je taka. sli smo z avtom in za obe smeri smo s cestninami dal na osebo 80 evrov (ustet je tut bencin)- to je bil najvecji strosek na celem potovanju.
Maroko je blazno poceni glede prenocisc in hrane. seveda ne smes hodt usak dan u restavracije ker so drazje pa se niso ne vem kolk bolse od tistih malih bufetkov 😉 primer hrana s pijaco in sladico za 3 ljudi je bla najdrazje mislm da 240 dirham kar je cca 5000 SIT…..ni drago a? zajtrk obvezno v kavarnico kjer dobis francoske rogljicke, naravni pomarancni sok in kavo za 3 za okol 800 SIT…..spanje…..ne splaca se ti spat v hostlih (ne vem kolk jih sploh je) noc v hotelu (recimo da solidnemu) pride okol 1000 do 1300 SIT na osebo….no pa je tle se vrocina…..uf ta pa je in zlo je hudo se posebej julija, ampak se da zdrzat sploh v medini k je lepo hladna.

no da ti tkole recem za mesec dni potovanja z avtom po Maroku in nakupovanja fuuuuuuuuullll stvari (brez preprog ni slo….sam barantanje je kljucno) sem zapravla 120.000 SIT (s trajektom, avtocestami in cestninami in nakupovanjem vsteto)…..ni panike Maroko je pocen!

Upam da sem ti kej pomagala

ola…
ja tud men se zdi da je maroko ful poceni, seveda lahko če
hočeš tudi dol zapraviš precej denarja kar tako brez veze…..
…če boš pametno izbirala hotele in prevoze ni panike, kot sem rekel
mi smo zapravili okoli 100Ksit za tri tedne..

lp
AnT

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close