maroko-cene
Ojla…Jana…
pri tej ceni ni bila vklučena letalska karta…
Seveda se da za 3 tedne tudi manj porabiti kot 100k sit…ampak če jih
že vzameš toliko se ti jih ne splača nazaj nosit 🙂
..všteta pa je bla tudi viza.
Oj Kafka75 če boš imela čas si pojdi pogledat Volubilis in Mouley Idriss (najbolj sveta vas v maroku)
…je kar zanimivo.
Vsekakor pa si pojdi ogledat mesto Fes in Marrackech. Poglej si pa še Diabat in hišo
kjer je Jimi Hendrix nekaj časda živel 🙂
LP
Ant
Kako imaš ti zastavljeno pot?
V tem času, ki si ga napisala bova midva nekje na jugu (okoli tvojega začetka bova začela pot na drugi strani Atlasa, okoli tvojega konca pa Marakesh ali kaj pododbnega…)
Kakšna pa je tvoja pot? Kam prideš v Maroko, in kaj misliš obdelati?
Mogoče bi se proti koncu tvojega potovanja dobili v kakem mestu…
Lp
Andrej
oj,
jaz sem bil marca v Maroku dobrih 16 dni, super,fantastično, če imaš čas se dobimo kje v mestu in kakšno rečemo. Javi se na marklju@yahoo.com
ajde 🙂
Mare
Jaz sem bil tam marca in bilo je super, pa še poceni,
Javi se na email tukaj ali pa
na email marklju@yahoo.com
LP, Mare
Jst tut mislm, da je kr drag Maroko. To je relativno seveda, samo glede na Afriko ali bolje muslimanski svet…
Nebi vedel za hotele, prevoze, samo hrana je kr draga (lokalci zelo redko jejo vzunaj, zato je povsod polno turistov). Lasten prevoz (nafta 100SIT), spanje uzunaj (gospodinje iz bliznjih kmetij ti prnesejo zajterk:), kupovanje zelenjave na stojnicah (poceni), pri mesarju kupis meso, ga neses drugemo da ti ga sfasira in zacini ter v gostilno da ti to specejo (prineses se svoj kruh in zelenjavo)… Zdilas za ceno caja/kave oz zberes bol zabaceno cajnico…
No, 3 tedne, lastni prevoz, skupaj cca 10.000km in malo avanturizma, cca 200EU/osebo (vse skupaj), da pa se se cenejs ce mas cas in stopas:)
Kaj dobis:
http://www2.arnes.si/~gbobna/manaroko/maroko1_final2-small.wmv
LP, Luka.
P.S.: Pipce pa glih ne kadijo kot v preostalem middle eastu, zal, se jo da najdt v kaki bol uglajeni cajnici…ni pa njihova navada:( Je pa metin cajcek zakon:)
cau!
no lani sem sla s 2 kolegoma u Maroko in stvar je taka. sli smo z avtom in za obe smeri smo s cestninami dal na osebo 80 evrov (ustet je tut bencin)- to je bil najvecji strosek na celem potovanju.
Maroko je blazno poceni glede prenocisc in hrane. seveda ne smes hodt usak dan u restavracije ker so drazje pa se niso ne vem kolk bolse od tistih malih bufetkov 😉 primer hrana s pijaco in sladico za 3 ljudi je bla najdrazje mislm da 240 dirham kar je cca 5000 SIT…..ni drago a? zajtrk obvezno v kavarnico kjer dobis francoske rogljicke, naravni pomarancni sok in kavo za 3 za okol 800 SIT…..spanje…..ne splaca se ti spat v hostlih (ne vem kolk jih sploh je) noc v hotelu (recimo da solidnemu) pride okol 1000 do 1300 SIT na osebo….no pa je tle se vrocina…..uf ta pa je in zlo je hudo se posebej julija, ampak se da zdrzat sploh v medini k je lepo hladna.
no da ti tkole recem za mesec dni potovanja z avtom po Maroku in nakupovanja fuuuuuuuuullll stvari (brez preprog ni slo….sam barantanje je kljucno) sem zapravla 120.000 SIT (s trajektom, avtocestami in cestninami in nakupovanjem vsteto)…..ni panike Maroko je pocen!
Upam da sem ti kej pomagala
Forum je zaprt za komentiranje.