Maroko Catch22
Poceni letalske karte za Maroko se lahko dobi v last minute varianti. Blize ko si datumu odhoda , cenejse so. Vendar pa je tukaj problem, saj rabis za pridobitev vize imeti rezervacijo letalske karte, vizo pa se caka 14 dni. Tako nekako ne mores dobiti tiste zares poceni letalske karte ker te v to prisili viza.
Kaj nardit?
Ja tko je, odvisno kako pogosto hodjo ljude iz agencij na ambasade. Sam pa ne bi sel v Budimpesto ali pa na Dunaj samo zaradi vize.
Potem ti pa racunajo se postnino, baje 20E pa neke takse…ipd
Skratka kaj menis da bi bila pametna varianta? Kaksna premetena ideja?
Razmisljam o tem da bi sel v Spanijo z avionom ali kakorkoli in potem tam nabavil vizo ter s trajektom cez.
Za vizo ne potrebuješ rezervirane letalske karte, saj nekateri potujejo v Maroko z avtom. Kompasovci gredo na Dunaj po vize vsak teden, najprej tvojo prošnjo odnesejo tja, cez en teden jo grejo iskat. Vse to seveda zaračunajo, pride pa seveda ceneje kot če bi šel po vizo sam (razen če rabiš vize za več ljudi).
V Španijo se splača letet po mojem samo, če nameravaš tudi tam kaj videt, drugače ti bo šlo za to, da boš prišparal par jurjev pri vizi preveč časa in denarja.
khm…pa bi na vsak način želel iti z avionom? ker preko interaila pod cono, ki vključuje španijo, vključen tudi maroko in vse prevoze z vlakom po maroku. tako da greš lahko z vlakom samo preko španije in preostanek časa porabiš v maroku. ladja do maroka pelje vsak dan in je približno 50eurov. no, če ti kaj pomaga…lp nin
Z vlakom se cijazis 2 dneva, kar je dolgcas. Pa ze tako ali tako nimam kaj dosti casa. Zato sem mislil it z avionom do Malage kar je v last minute varianti poceni, potem v Spaniji dobit vizo in s trajektom cez. Izgleda izvedljivo, ce pa ostanem v Spaniji nekaj dni pa tudi ne bo nic narobe. Vsaj plan je tak.
Kaksno ladjo do Maroka si imela v mislih nin?
Hvala,
Miha
Jaz sem v Španiji v Algecirasu dobil vizo v nekaj urah (konzulat je na obali nedaleč od pristanišča). Trajekti od tam vozijo na afriško stran večkrat na dan. Najceneje je odpluti v Ceuto (če se prav spomnim je bila karta nekje okoli 15Eur), ki je še špansko mesto v Afriki, od tam z mestnim avtobusom do meje, na drugi strani meje pa že čakajo avtomobili za Tetouan, ki odpeljejo takoj ko so polni.
Prijetno potovanje! Kemo
Moja izkušnja je iz maja 2000. Zjutraj sem prišel na konzulat. Kljub precejšnji gneči sem bil takoj na vrsti. Potreboval sem le slike in fotokopije pasoša in v nekaj urah je bila viza gotova. Opozorim lahko le, da na konzulatu govorijo le francosko in špansko. Mogoče je pomagalo, da smo bili urejena družina z majhnim otrokom. Nasploh je pri pridobivanju katerekoli vize zelo pomemben zunanji izgled.
Kemo
Forum je zaprt za komentiranje.