MAROKO ali TUNIZIJA?
Ravnokar sem se vrnil iz Maroka, vendar bi težko rekel, ali je bolje kot v Tuniziji. Po Maroku sem potoval z avtobusi in vlaki, po Tuniziji pa z avtom in sem lahko zavil v vsako vas, ce sem želel. Primerjava je torej neobjektivna.
Zelo na splosno pa je verjetno v Maroku vec zanimivih, predvsem pa bolj znanih mest (Fes, Meknes, Marakeš…). Drzava je razen tega precej razgibana: morje, puščava, pogorje Atlas. Cene so zmerne, ne pa zelo nizke. Nočitev 5 evrov, kosilo 3 evre, plastenka vode 0,5 evra.
Prednost Tunizije je bližina. Do tja zelo enostavno prideš preko Italije. Do Maroka pa te caka nekaj dni voznje v vlaki – pazi: španski vlaki so precej dragi. Za vsako nočno vožnjo doplačaš približno 26 evrov (lahko tudi vec)- poleg karte seveda, ki jo kupiš v Ljubljani. Za dnevno voznjo pa moras kupovati rezervacije po 6 evrov. Še eno opozorilo: nocni vlak iz Genove ne vozi vec v Barcelono. Na ljubljanski postaji tega prejsnji mesec še niso vedeli.
Obdelal sem obe državi in moj odgovor je nedvoumen – Maroko. Veliko več je za videt, država je bolj pestra. V Maroku sem v roku 14 dni smučal z najvišjega vrha atlasa, jezdil kamele v puščavi in plaval v atlantiku. Za dobro videti Maroko potrebujes najmanj 14 dni. V mesecu dni pa zares lahko vidis vse. Lahko ti posljem potopis le mail mi poslji.
lp
oz
Najlepsa hvala obema. Za potopis se pa zelo priporocam: balajna@hotmail.com
lpb
Lahko se meni pošljes potopis:
Vam ga posljem ta vikend, vi mi pa potem posljite komentarje.
Maroko je super destinacija. Sli smo z avtom iz Slovenije in naredili krog od obali (rabat, casablanca) do marakeša, se povzpeli in smučali z najvišjega vrha atlasa 4200 m, šli poležavat v essaouiro na atlantik, čez prelaz tizi in ticha pa v puščavo (kamele, smučanje po pesku) in preko Fesa nazaj na sever. Marakeš trga gate.
Pejte ne bo vam žal. Mal so sitni kot vsi arabci, je pa pokrajina zelo zanimiva.
lp
ozbej
Tudi jaz bi potopis. Kar na mail virex@travel.over.net.
LP
Virex
Tudi jaz se priporočam, da osvežim spomine na Maroko…
Ožbej,
tudi jaz bi te prosila za potopis, ker je v igri za moj letošnji dopust tudi Markoko.
Hvala & lep dan, lima@travel.over.net
Tudi meni potopis, prosim.
alivia82@email.si
Hvala.
Forum je zaprt za komentiranje.