marmorni kolač
MARMORNI ŠARKELJ
4 jajca
12 dag margarine
8 dag sladkorja
2 dcl mleka
2 žlici ruma
30 dag moke
pecilni prašek
limonina lupina
2 žlici kakava
Penasto mešamo margarino, izmenjaje pridajamo rumenjake in 2/3 sladkorja. V spenjeno maso prilijemo mleko, rum ter umešamo 1/2 moke. Nazadnje pridamo trd sneg, v katerega smo utepli preostali sladkor. Po snegu potresemo moko, pomešano s pecilnim praškom ter rahlo mešamo. Testo razdelimo v dve polovici in v eno zamešamo kakav. Model namažemo in potresemo z moko, ter izmenoma nadevamo z rumenim in čokoladnim testom. Potresemo z rozinami namočenimi v rum. Testo pečemo pri 180 stopinj celzija do 40 minut. Sladica na vrhu vedno poči. Ohlajeno narežemo in potresemo s sladkorjem.
Recept moje babice:
Penasto umešaj 10 dag masla, primešaj 21 dag sladkorja, 3-4 rumenjake, potem primešaj 6 žlic mleka, 12 dag moke, nato še sneg iz 3 beljakov in še enkrat 12 dag moke ter 1/2 vrečke pec. praška. Razdeli na dva enaka dela. Eno polovico pusti belo, v drugo pa dodaj 3 dag kakava ali 5 dag čokolade vmešane v malo mleka in 2-3 žlice sladkorja. To polij s 3 žlicami vrelega mleka. Pekač namaži z mastjo in vlagaj eno žlico rjavega in eno žlico belega testa tako da pokriješ dno pekača, nato deneš še drugo vrsto menjaje. To peci 1/2 do 3/4 ure v vroči pečici.
Recept je že neštetokrat preizkušen. Lp in dober tek!
SUPER RECEPT:
14 dag margarine
14 dag sladkorja (10 dag v rumenjake, 4 dag v sneg)
4 jajca (stepi beljake v sneg)
1 vanili
2-3 lice mleka
7 dag lenikov ali kokosa (po elji)
10 dag moke + cca. 1/2 pecilnega
za čokoladno polovico: 7 dag jedilne čokolade stopljene
Kolač pride rahel in penast. Skoraj vsi obiski me prosijo za recept.
Forum je zaprt za komentiranje.