Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika marmorni kolač v aparatu

marmorni kolač v aparatu

Mene zanima če je kdo delal marmorni kolač v aparatu za peko kruha.
Prosila bi vas če je kdo delal, naj mi napiše kako ga je naredil.Recept, pa tudi kakšen program je uporabljal

Lep pozdrav!

Tudi mene zanima ta zadeva. Mislim, da je bilo nekaj časa nazaj nekaj že napisano v zvezi s tem. Upam, da se bo katera, ki ima izkušnje,oglasila.

Lep dan!

Še enkrat jaz:

Poglej z iskalnikom, jaz sem našla, vendar ne znam prilepiti linka. Datum je:
22.8.2003 – avtorica Arja

Lep dan

Ja, jaz sem ga pekla. Pa še recept sem prilagajala tistemu, kar sem imela doma. Testo sem seveda naredila z mešalnikom, ker ga je pač potrebno tako narediti. Bom poskusila, če znam recept na pamet:

4 jajca
18 dag sladkorja
30 dag moke
2 dcl mleka
12 dag margarine (jaz je nisem imela in sem dala kar olje, so doma rekli, da je bolj sočen)
2 žlici ruma
1 pecilni prašek
kakav

Potem pa,saj veš… ločiš rumenjake od beljakov. jih s polovico sladkorja in maščobo stepaš, dodaš rum in mleko, polovico moke. Primešaš smeg iz beljakov in čisto na koncu na rahlo (ne z mešalnikom) dodaš ostanek moke. Jaz sem nato polovico (približno) testa zlila v aparat, ostalemu dodala kakav, da sem dobila rjavo testo. Potem sem še to zlila v aparat in “spiralno” premšala s plastično žlico (pazai na posodo). Pekla sem na programu za “dopeko” (mislim da piše Backen). Na tem programu samo peče. In ker sem pozabila, da kaj delam, se je pekel skoraj celo uro. Pa ni bilo nič narobe, celo počil mi ni, kar se mi v štedilniku redno zgodi. Pečeš pač po občutku, saj lahko vmes (le da ne bo prekmalu) preizkusiš, če je že pečeno.
Pa dober tek!
Arja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close