marmorni kolač v aparatu
Ja, jaz sem ga pekla. Pa še recept sem prilagajala tistemu, kar sem imela doma. Testo sem seveda naredila z mešalnikom, ker ga je pač potrebno tako narediti. Bom poskusila, če znam recept na pamet:
4 jajca
18 dag sladkorja
30 dag moke
2 dcl mleka
12 dag margarine (jaz je nisem imela in sem dala kar olje, so doma rekli, da je bolj sočen)
2 žlici ruma
1 pecilni prašek
kakav
Potem pa,saj veš… ločiš rumenjake od beljakov. jih s polovico sladkorja in maščobo stepaš, dodaš rum in mleko, polovico moke. Primešaš smeg iz beljakov in čisto na koncu na rahlo (ne z mešalnikom) dodaš ostanek moke. Jaz sem nato polovico (približno) testa zlila v aparat, ostalemu dodala kakav, da sem dobila rjavo testo. Potem sem še to zlila v aparat in “spiralno” premšala s plastično žlico (pazai na posodo). Pekla sem na programu za “dopeko” (mislim da piše Backen). Na tem programu samo peče. In ker sem pozabila, da kaj delam, se je pekel skoraj celo uro. Pa ni bilo nič narobe, celo počil mi ni, kar se mi v štedilniku redno zgodi. Pečeš pač po občutku, saj lahko vmes (le da ne bo prekmalu) preizkusiš, če je že pečeno.
Pa dober tek!
Arja
Forum je zaprt za komentiranje.