Najdi forum

MARMELADA

Začelo se je obdobje, ko je sadja že uf in oh.. Doma imamo obilico hrušk, jabolk in sliv.. Naredila sem že čežano, spekla štrudel, kompot kuhamo vsaki dan, tako da otrokom že ven gleda.., a škoda mi je, ko vidim, da sadje zelo hitro gnije, ker ga ne porabimo. Spomnila sem se, da bi naredila marmelado in to mešano..( jabolka + hruške + slive ).
Kaj mi predlagate ? Ima katera oz. kateri kakšen dober recept ?

Hvala za odg.

Po mojih izkušnjah je najboljši star način – važno je, da dolgo kuhaš samo z dodatkom sladkorja (minimalno). Lahko si pomagaš s paličnim mešalnikom, da je bolj spasirana.

Vročo naliješ v vroče kozarce in počasi hladiš. Takšna marmelada se ne bo pokvarila par let.

lep dan vsem skupaj želim!

Naredila sem mešano marmelado. ( jabolka + hruške + slive ). Dodala sem še zmelti cimet in klinčke + malo ruma. Zadeva je ratala nad vsemi mojimi pričakovanji !
Toplo priporčam vsem..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close