marmelada
Mene pa zanima, kako se naredi marmelda brez sladkorja. Sedaj kupujem v Intersparu marmelado iz 100% sadja in brez sladkorja, je pa kar zasoljeno draga, zato bi rada vsaj sedaj, ko je sadja veliko, naredila vsak teden marmelado doma, potem kasneje pa spet kupujem uvoženo. Verjamem, da taka marmelada ne zdrži dolgo, ampak pojedla bi jo itak v enem tednu. ALi sploh obstaja kakšen način, da taka marmelada nastane?
Hej,Alenka! Tudi jaz naredim vedno nekaj marmelade brez sladkorja.Sta dve moznosti.Sladkor je v bistvu konzervans.Manj sladkorja,daljse kuhanje-to je pravilo.
Cespljevo meso in cesnjevo(z dodatkom visenj) meso delamo lahko brez sladkorja.Kuhano je tekrat,ko pada od zlice v gostih kosmih.Torej ,kuhati manjse kolicine v siroki posodi,da se cim hitreje naredi in izgubi manj vitaminov.Ko napolnimo kozarce,,jih odprte damo v pecico,da se naredi skorjica,nato zapremo in shranek je nepokvarljiv. To je zelo dobro,ker cutis samo sadje.Krasno tudi v jogurtu.
Iz marelic,,jagod,breskev,visenj naredim pa zelo na hitro in spravim v hladilnik .Porabim v enem tednu. V majhnih plasticnih posodicah tudi zamrznem.Cista sigurnost za zimski cas!Jemljem po potrebi.
Veliko sadja zamrznem in delam marmelado brez sladkorja ali z njim-vendar zelo malo, pozimi.Marsikdaj istocasno,ko pecem palacinke,skuham svezo majhno kolicino marmelade,kolikor je pac rabim. Pred kratkim sem gledala it. kuh.mojstra,ki ima oddaje o zdravem prehranjevanju,ki se je pohvalil,da si zvecer skuha marmelado za zajtrk.
Jaz pa za palacinke. Lep pozdrav in dobro marmelado Babi
Forum je zaprt za komentiranje.