Najdi forum

marmelada

Mene pa zanima, kako se naredi marmelda brez sladkorja. Sedaj kupujem v Intersparu marmelado iz 100% sadja in brez sladkorja, je pa kar zasoljeno draga, zato bi rada vsaj sedaj, ko je sadja veliko, naredila vsak teden marmelado doma, potem kasneje pa spet kupujem uvoženo. Verjamem, da taka marmelada ne zdrži dolgo, ampak pojedla bi jo itak v enem tednu. ALi sploh obstaja kakšen način, da taka marmelada nastane?

Moja mama naredi marmelado brez sladkorja iz sliv. Na pekač položi izkoščičene slive in jih da v pečico, vendar pa ne vem, za koliko časa in na koliko stopinjah. Marmelada oz. džem je totalno brez sladkorja in zelo okusna. Ponavadi zdrži kar nekaj mesecev, vendar jo moraš hraniti v hladilniku.

Hej,Alenka! Tudi jaz naredim vedno nekaj marmelade brez sladkorja.Sta dve moznosti.Sladkor je v bistvu konzervans.Manj sladkorja,daljse kuhanje-to je pravilo.
Cespljevo meso in cesnjevo(z dodatkom visenj) meso delamo lahko brez sladkorja.Kuhano je tekrat,ko pada od zlice v gostih kosmih.Torej ,kuhati manjse kolicine v siroki posodi,da se cim hitreje naredi in izgubi manj vitaminov.Ko napolnimo kozarce,,jih odprte damo v pecico,da se naredi skorjica,nato zapremo in shranek je nepokvarljiv. To je zelo dobro,ker cutis samo sadje.Krasno tudi v jogurtu.
Iz marelic,,jagod,breskev,visenj naredim pa zelo na hitro in spravim v hladilnik .Porabim v enem tednu. V majhnih plasticnih posodicah tudi zamrznem.Cista sigurnost za zimski cas!Jemljem po potrebi.
Veliko sadja zamrznem in delam marmelado brez sladkorja ali z njim-vendar zelo malo, pozimi.Marsikdaj istocasno,ko pecem palacinke,skuham svezo majhno kolicino marmelade,kolikor je pac rabim. Pred kratkim sem gledala it. kuh.mojstra,ki ima oddaje o zdravem prehranjevanju,ki se je pohvalil,da si zvecer skuha marmelado za zajtrk.
Jaz pa za palacinke. Lep pozdrav in dobro marmelado Babi

Pozabila povedati,to so navodila,ki semjih pred leti fotokopirala iz knjige o zdravem pripravljanju hrane.Upam,da ti bo uspelo.Sadje v majhnih kolicinah hitro zelira. Babi

-Ko napolnimo kozarce,,jih odprte damo v pecico,da se naredi skorjica,nato zapremo in shranek je nepokvarljiv.-

Pečico na koliko stopinj?

Pipi-Calzalunga alias Pika Nogavicka,hej! Preden dam marmelado v kozarce,,jih v pecici v pekacu z malo vode segrejem ob temperaturi kaksnih 120 stopinj,da so topli,ko vlivam.Pecico ugasnem in zlozim kozarce z marmelado(brez vode),kot bi hotela susiti kaksno pecivo. OK? Lep dan Babi

Babi, najlepša hvala za izčrpna navodila, kaj bi mi tukaj brez tebe! Takoj jutri se lotim marmelade! Mljask!!

Super, Babi, hvala, zdaj mi je pa jasno ::))

Ali lahko dobite podrobnejše informacije o tej marmeladi oz. kako ke naredi?

Pozdrav! Brina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close