Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika marmelada – za silvio

marmelada – za silvio

Živjo Silvia.
Pri temi o aparatu za kruh EuropaStayle si napisala, da delaš marmelado v kruhomatu. Sem te že tam spraševala kako jo narediš in kakšno, pa si verjetno spregledala ;-).
No, vsaka informacija bo dobrodošla.
LP
Damjana

V kruhomatu je poseben program za peko marmelade, tako,da ni nič kompliciranega. Uporabiš enake sestavine kot, če delaš marmelado na štedilniku (sadje, sladkor, želin). Jaz uporabljam fruktozo, ker je mož diabetik. Oprosti, ker sem spregledala vprašanje LP Silvia

Količinsko me zanima, koliko si dala sadja? Ne znam prav ocenit zaradi velikoste kruhomatove posode. In še če poveš iz katerega sadja si zadevo že preizkusila.
Kje pa se dobi fruktoza? (verjetno neumno vprašanje, pa vseeno – res je nisem še nikoli potrebovala, bi pa marmelado raje naredila s tem kot s sladkorjem, če se pač že da).
Pa oprosti, ker sem nadležna ;-).
LP
D.

Vzela sem 1 kg sadja in 1/2 kg fruktoze ter 1 želin. Naredila sem jo iz sliv. Pa nisi popolnoma nič nadležna. Hvala bogu imam v službi nekaj lufta in lahko malo poklepetam. LP Silvia

Jaz bi naredila marmelado po tem receptu iz zmrznjenega sadja (npr. malin), ker se sedaj svezega za marmelade ne dobi, pa me zanima, ali naj dam v aparat kar zmrznjeno sadje, pa se bo pocasi odtalilo med kuho, ali naj ga prej odmrznem?

Helena

Helena

Boljše, da sadje odtajaš in daš na cedilo, da se dobro odcedi. LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close