Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika marmelada – kozarec

marmelada – kozarec

Že dolgo je tega, kar sem kuhala marmelado. Ali jo moram vliti v vroče kozarce?

Bolje je, da so vroči, saj je manj možnosti, da ti počijo, ko vanje vlivaš vročo marmelado, in večjo sterilnost zagotoviš z vročimi kozarci.

Aja, še to: delala jo bom kar z želirnim sladkorjem, saj za rolade bo kar v redu. A moram kozarce pokriti še s polivinilom, preden dam nanje zamašek? Mislim, da je to vse, kar me je zanimalo.

Hvala.

Kozarce – tiste na navoj- daj za 10 minut v pečico na 120*, tako bodo res sterilni, v pokrovčke pa nalij žganje, to delam tako, da žganje v en pokrovček nalijem in iz tega prelivam v drugega, tako so tudi pokrovčki razkuženi. Marmelado, takoj nalij v kozarce in pokrovčke močno zavij. Tako ti bo marmelada sigurno držala dolgo.
LP E.

Sem vkuhala marmelado iz treh kg sadja. Se razume, da vsako kilo posebej. Bom še vkuhavala in se bom držala Evinih nasvetov. Sicer sem pa prejšnja leta že vkuhavala, nikoli razkužila z žganjem, pa marmelada ali džemi še vedno držijo (7let). kako že pravijo? Tudi slepa kura zrno najde.

Ja, Sabina, ali nimaš velike posode, da bi na enkrat skuhala vso maso in samo enkrat imela sitnosti ?

LP E.

Tudi tisti, ki imamo velike lonce, kuhamo marmelado po 1/2 ali največ 1 kg, hehe.

Menda tako hitreje želira in ima večjo površino za izparevanje vode, tako jo je treba manj časa pacati na štedilniku. Ne boš verjela, tudi 4 kozice po 1/2 kg sadja sem že imela hkrati na štedilniku, vendar nikoli več kot 30-45 minut.
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close