marmelada-Jože na pomoč!!!
Preletela sem recept za marmelado iz sliv, ki jo peces namesto kuhas. Ker vidim, da stvar obvladas, me zanima, če lahko izvedem sledeči recept?
Jaz bom sadje, to bodo jabolka, ker imam to marmelado najrajsi na zacetku naribala, kot za strudelj na drobne koscke in to ze takoj na zacetku. Dodala sladkor na 1kg sadja – 10 dkg sladkorja (ali naj bo to kar navadni sladkor, ali je lahko rjavi), malo ruma, cimeta in zmesala, ko zavre se deset minut kuham potem pa v kozarce, ali bo taksna marmelada vredu, ali se bo kaj strdila in ce bo vsaj nekaj casa pocakala?
Jože prosim za odgovor, ce lahko izvedem marmelado po tem mojem nacinu!
Do sedaj sem jo packala z kilo-kilo in to želirnim s., sedaj pa te bom ubogala in ne bom več delala skodo sebi in druzini, ker imam tudi sama že zelo dolgo časa željo narediti res pravo zdravo marmelado. A ni recepta.Prosim posreduj mi odgovor ali bo to okej
Ze vnaprej hvala in lep dan ti zelim!
žal te moram razočarati…..jabolčne marmelade še nisem nikoli delal in torej nimam izkušenj z njo……upam da ti bo ratalo…
vseeno pa menim, da je za jabolka 10 dag sladkorja malo premalo, glede na tvoj čas kuhanja (10 min)…jabolka namreč vsebujejo precej vode in jih nima kaj vezati….tako da moraš vse skupaj dalj časa kuhati in po moje dosti več sladkorja….rjavi sladkor bo kar v redu…..
in sporoči kako je ratalo……
Okej Jože, hvala, ker si se mi javil. Naredila bom marmelado po mojem postopku, za začetek samo iz 1 kg jabolk, potem pa sporočim, kaj se je izcimilo.
Zraven pa bom spekla še palačinke, če bo marmelada slučajno preveč tekoča, jo bom pa malo precedila in namazala takoj na palačinke in bomo vsi zadovoljni.
l.p.
Forum je zaprt za komentiranje.