Marmelada iz zelenih paradižnikov?
Živjo!
Ker gre vreme na roke plesnobam na povrtninah, sem se včeraj odločila, da oberem preostal še zdrav, vendar zelen paradižnik. Ker ne bi ravno dozorel v doglednem času, sem se spomnila, da lahko skuham marmelado. Vendar recepta nisem našla (morda pa nisem bila dovolj vztrajna). Našla sem le ajvar, solato ocvrta varjanta.
Mi lahko kdo pomaga z nasvetom? Saj osnovni recept bi še šel, zatakne se mi pri začimbah (cimet, ingver..).
Hvala za vaše odgovore!
Pia
še en recept za nas, ki ne govorimo angleško
GRÜNE TOMATEN MARMELADE
1000 g grüne Tomaten
800 g Zucker
1 Vanillestange (aufschlitzen und auskratzen)
1 Limone / Zitrone (Schalenabrieb und Filets)
3 ganze Nelken
1 Stange Zimt (nach Belieben)
Zerkleinerte Tomaten mit Zucker mischen, aufkochen und etwas reduzieren, Dann passieren.
Gewürze und Zitronenabrieb, -Filets und ausgetretener -Saft zur Tomatenmasse geben und solange kochen, bis die gewünschte Konsistenz erreicht ist. Mit Zitronensaft abschmecken und heiß in Schraubgläser füllen
Samo v vednost – obstaja sorta paradižnika, ki ostaja zelen, torej se ne barva v rdečo. Morda so ti recepti mišljeni za to vrsto paradižnika? Kolikor opažam je v ameriki zelo poznan, pri nas pa še nisem videla semena. Pa še to – pri nas smo potrgali že precej zelene paradižnike in jih zorili na sončku. Uspešno.
Sem pa ko sem prvič videla zadevo v neki reviji kar debelo gledala :-))
Forum je zaprt za komentiranje.