Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika marmelada in kompot iz jagod

marmelada in kompot iz jagod

Prosim za nasvet kako kuhati jagodno marmelado, da bodo jagode ostale trde, verjetno pa isti recept velja tudi za brskve in maline. Kako pripravite marmelaco iz jagod, da jo ne kuhate predolgo in ne vsebuje preveč umetnih želirjev?

če si gledala Jamie-ja v nedeljo, je naredil ta hitro marmelado iz jagod, ki sicer ne drži dolgo, je pa hitra.
Samo jagode je malo pretlačil, ne čisto, je pustil še večje kose, pa želirni sladkor, pa vinilijevo aromo in pokuhal, da je zavrelo, pobral peno in to je bilo to.

Sem kuhala ravno včeraj:
na koščke (velike) sem narezala 1 kg jagod, dala v velik lonec in dodala 1/2 kg želirnega sladkorja (se ne spomnim znamke ampak tisti z narisanimi drbcenimi sadeži v nežno rumeni embalaži je najboljši). Kuhaš da zavre in nato še 6 minut, nato naliješ v kozarce in njamiiiii…

p.s. lani sem poskušala brez želirnega sladkorja, pa smo imeli jagodov sirup… šmrc

Drage dame in gospodje, kaj pa kompot in trdo sadje v kompotu???????????

2 dl vode in 800 g sladkorja kuhaš, da je precej gosto. Dodaš 1 kg celih jagod (če so gozdne, drugače jih nareži na četrine) in kuhaš še 5 minut ob previdnem mešanju. Še vroče natoči v kzarce.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close