Marmelada brez sladkorja ali pa zumetnim sladilom
Hej!
Ker ne vem, iz katerega sadja bos delala, ti takoj ne morem pomagati.
O marmeladah brez sladkorja smo ze veliko pisali- navodila in podobno.
Jaz jo tudi nekaj vedno naredim brez; cisto preprosto. Sta dve moznosti; ali jo dlje casa kuhas ( sladkor je konzervans) ali pa normalno in zaradi varnosti das v zamrzovalnik.
Sama delam po drugem nacinu. Ko jo rabim, vzamem in odtajam. Zdi se mi skoda vitaminov s predolgim kuhanjem. Z umetnim sladilom je se nisem, se pa da. Ce rabis se kak napotek, se oglasi. Lep pozdrav Babi
Hej!
Ker iz hrusk in jabolk ne kuham marmelade, sem pogledala v navodila.
Brez sladkorja naredim najraje slivov povidl.
Da , limona je pri obojem sadju skoraj potrebna ze zaradi lepse barve in hitrejsega zeliranja. Svetovala bi ti, da dodas nekoliko umetnega sladila, ker bo mogoce zaradi limone prekislo. ce imas rada zelin, ga lahko dodas; jaz ga se nisem nikoli uporabila. Z njim je zeliranje hitrejse.
Jabolka izberi taka socna, kiselkasta ( vecja vsebnost pektina); prav tako hruske – raje trse kot premehke.
Krhlje malce pokuhaj in pretlaci v kaso ( bodisi hruske ali jabolka), potem kuhaj do zgostitve, proti koncu dodaj se limoni sok; na 1 kg sadne kase sok ene limone.
Taki marmeladi zelo izboljsamo okus, ce primesamo cisti ribezov sok ali zamrznjen ribez.
Marmelada je kuhana, ko kaplja ne pusti na papirju obroca. Dajaj v manjse kozarcke ali posodice.
Se to opozorilo: jabolcna marmelada rada po nekaj dneh malce zvodeni, zato naj bi bila res gosto kuhana.
Lep pozdrav in uspesno delo Babi
Forum je zaprt za komentiranje.