Marlo Morgan
Prebrala sem knjigo Marlo Morgan: Imenovali so jo dvoje src
Slučajno sem jo v knjižnici prelistavala in me je tako prevzela, da je ura v knjižnici izginila neznano kam.
Po prebrani knjigi sem seveda na internetu iskala vse o avtorici in zasledila debate o tem ali je knjiga res realistična ali preprosto fikcija.
Moram povedati, da sem popolnoma razočarana, da bi nekdo v sami knjigi in nato še v intervijujih zatrjeval, da je knjiga realistična v resnici pa je daleč od resnice…
Ali ljudje res mislijo le še na denar,
ali pa je zanikala avtentičnost zgodbe zaradi pritiska avstralskih domorodcev?
Kako točne podatke, misliš podatke, ki so jih zapisali tujci in priseljenci? Koliko točnosti je lahko v njih?
Tukaj pa naj bi šlo za izpoved prvotnega prebivastva, za sporočilo, dokaz da niso to za kar so jih razglasili “mutanti”. Poleg tega je sama avtorica razglasila avtentičnost knjige in zgodbe same….
Prebrala sem jo že pred nekaj leti in me je čisto prevzela. V njej sem našla veliko “življenjskih resnic”. Ali je Marlo res potovala z Aborigini? Ne vem, me niti ne zanima. Po dolgem času je bila to knjiga, v kateri sem si podčrtovala stavke, nekatere strani prebrala trikrat in se malo zamislila nad življenjem. Meni to zadostuje.