Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Marko tekmuje za mesto moderatorja

Marko tekmuje za mesto moderatorja

Škoda tipkovnice, premika verjetno ne bi bilo.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Samica ima prav. Premik se je že zgodil. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Tak samovšečen odgovor je bil pričakovan.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Vem, hvala. Kaj pa je sicer zate samovšečnost? Opiši mi samovšečnega človeka z besedami. Kako si ga predstavljaš?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Pravzaprav si ga povsem ne predstavljam, gre le za določene vzorce, ki s pojavljajo pri posameznikih: npr da govori sam o sebi da je lep in pameten, čeprav bi se dalo o tem oporekat, da govori da vse razume v resnici pa nima tri čiste; da konstantno oznanja svoje pretekle uspehe stare ko mati zemlja….zagotovo bi se še kaj našlo (velja za oba spola!). Skratka biti sam sebi všeč, ker se imaš z razlogom ali brez za nekaj več od drugih.

Kako pa misliš, da gleda nekdo, ki se počuti manjvrednega, na nekoga ki ni samovšečen ampak je samo samozavesten? Kako ga vidi? Se ti ne zdi, da nekdo, ki se počuti manjvrednega ob nekom, da to ni nujno zaradi drugega, ki se počuti več vrednega, ampak ima težavo on sam, ki se počuti manjvrednega, ker recimo ne verjame vase?

V soboto dopoldne pa se mi ne ljubi filozofirati in delati čistke o svojih razmišljanjih, povedala sem tako kakor je in vrtaj v nedogled.

V soboto dopoldne pa se mi ne ljubi filozofirati in delati čistke o svojih razmišljanjih, povedala sem tako kakor je in vrtaj v nedogled.[/quote]

Opomba: NE vrtaj v nedogled.

Pa bi se verjetno moral, ne pa da nas jahaš tu po forumu.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

V soboto dopoldne pa se mi ne ljubi filozofirati in delati čistke o svojih razmišljanjih, povedala sem tako kakor je in vrtaj v nedogled.[/quote]

Kateri dan pa se ti ljubi? Se takrat vrnem, ker me zanima tvoje mišljenje o tem. Začela si vrtat pa sama, samo da je moj sveder malo daljši. 😉

Samica vedno, ko daš nekomu etiketo, pomisli, kdo si pa ti, pod katero etiketo se pa sama skrivaš. Saj to velja za vsakega, tudi zame.

Kdo sem je pretežno moja stvar in se mi ni treba skrivati pod nobeno etiketo niti pod ničemer drugim, včasih pa nekateri s svojimi prispevki DOBESEDNO prosite za “oznako” torej prej premislite preden kaj nakracate 😉

Tako Marko, zdaj pa kar zagnano in naivno iz mojega odgovora razvijaj teoreme, hipeteze in teorije, da bom spet spoznavala, kje vse sta ga starša polomila pri vzgoji, katere napačne knjige sem prebrala, s katerimi napačnimi ljudmi se družim, kaj me je vse v življenju dotolklo – skratka, kaj je vse krivo, zakaj drugim nataknem “etiketo”….zaradi tvojih strokovnih mnenj bom ocenila, da “etiketiranje” absolutno ni moja krivda in bom ostala še naprej ista :-)))))))))))))))

Kdo sem je pretežno moja stvar in se mi ni treba skrivati pod nobeno etiketo niti pod ničemer drugim, včasih pa nekateri s svojimi prispevki DOBESEDNO prosite za “oznako” torej prej premislite preden kaj nakracate 😉

Tako Marko, zdaj pa kar zagnano in naivno iz mojega odgovora razvijaj teoreme, hipeteze in teorije, da bom spet spoznavala, kje vse sta ga starša polomila pri vzgoji, katere napačne knjige sem prebrala, s katerimi napačnimi ljudmi se družim, kaj me je vse v življenju dotolklo – skratka, kaj je vse krivo, zakaj drugim nataknem “etiketo”….zaradi tvojih strokovnih mnenj bom ocenila, da “etiketiranje” absolutno ni moja krivda in bom ostala še naprej ista :-)))))))))))))))[/quote]
To si pa sedaj povedala ravno tako, kot tisti mož, ki je pretepel ženo, ker ga je ona “prosila” za batine. On nič kriv, le ona. Se ti zdi to odgovorno od tebe?
Kar se pa tiče, knjig, mislim, da nobena ni napačna. Tudi življenjska izkušnja ni nobena napačna. Vsaka stvar se zgodi z zelo posebnim razlogom.

Tako Marko, zdaj pa kar zagnano in naivno iz mojega odgovora razvijaj teoreme, hipeteze in teorije, da bom spet spoznavala, kje vse sta ga starša polomila pri vzgoji, katere napačne knjige sem prebrala, s katerimi napačnimi ljudmi se družim, kaj me je vse v življenju dotolklo – skratka, kaj je vse krivo, zakaj drugim nataknem “etiketo”….zaradi tvojih strokovnih mnenj bom ocenila, da “etiketiranje” absolutno ni moja krivda in bom ostala še naprej ista :-)))))))))))))))[/quote]
To si pa sedaj povedala ravno tako, kot tisti mož, ki je pretepel ženo, ker ga je ona “prosila” za batine. On nič kriv, le ona. [/quote]

Tega nikakor ne vidim na tak način, kot si ti to skracal, morda mi manjka kakšen del možganov ali pa vsaj nekaj sivih celic 😉

“Nekateri s svojimi prispevki prosimo za etikete.” IN
“Žena s svojim prispevki prosi za batine. “
Razlika je samo v tem, da so batine naslednja, malo bolj groba stopnja od etiket. Saj ne rečem, da si ti sposobna koga fizično pretepst, ampak tvoj odziv je povsem enak, kot pri možu, ki ne prevzame svoj del odgovornosti za svoje dejanje, saj so drugi krivi, da je on reagiral, tako kot je.

Vseeno ne štekam, ne vem kaj ima moje etiketiranje skupnega s fizičnim obračunavanjem, o tem če sem koga zmožna “premlatiti” raje ne bi, ker to ne spada v to temo. Možno, da bi mogla biti tip, da bi dojela point, ker samo tipsoni bolj ali manj lahko delate računice na primerih tega, če si je ženska zaslužila batine ali je celo zanje prosila…WTF??!!

Ne morem verjeti v kakšna razmišljanja me tu folk usmerja – oh my GOD!!!! Res too much za mojo naravo.

Nič hudega Samica, ni še tvoj čas. Boš že še razumela.

Res bo še najboljša izbira, da greš ven na zrak..Čeprav je tudi zunaj zdaj vroče.

Pa priporočam, da malo manj resno jemlješ te debate, pa na splošno samo življenje.[/quote]

Življenje že tako ali tako premalo resno jemljem, zato pa sem tam kjer sem, debate pa so pač kakršne so, le včasih se sprašujem kako se folku da ;)[/quote]
Tega pa ne razumem, kako to misliš, da ga jemlješ premalo resno ?
Imam občutek, da hitro postaneš užaljena, da vse preveč jemlješ osebno. Če ga na bi jemala resno, te ne bi skoraj nič prizadelo.

Življenje že tako ali tako premalo resno jemljem, zato pa sem tam kjer sem, debate pa so pač kakršne so, le včasih se sprašujem kako se folku da ;)[/quote]
Tega pa ne razumem, kako to misliš, da ga jemlješ premalo resno ?
Imam občutek, da hitro postaneš užaljena, da vse preveč jemlješ osebno. Če ga na bi jemala resno, te ne bi skoraj nič prizadelo.[/quote]

Morda po tem, da pri mojih +30 kar nekaj bluzim in še vedno ne vem kaj bi rada od življenja in česa ne. Tudi tu nekaj resnice, da pravzaprav nisem užaljenega tako pogosto ali pa sploh nisem kakor kdo predpostavlja, da sem. Robi, nekdo, ki visi kakšne 3-4h na dan na mon-u, ziher življenja ne more jemati povsem resno in osebno 😉 saj ve, da bi lahko v tem primeru počel kaj bolj racionalnega in da bi lahko drugače iskal odnose, ki ne bi bili tako hladni in plitki, kakor se to odvija tu.

Samica, kaj pa zate sploh pomeni, da jemlješ življenje resno al pa neresno? Kje je tista razlika? Življenje lahko jemlješ namreč zelo resno in se ob tem zabavaš. Lahko pa ga jemlješ zelo nerseno in v njem trpiš oziroma imaš občutek, kot da nekaj manjka. Predstava o resnosti in neresnosti imamo spet zelo različne. Zato recimo Robi ne razume, kako lahko govoriš, da jemlješ življenje premalo resno, glede na to, da tukaj gori nekateri deluješ kot, da ga jemlješ preveč resno. Mogoče pa bi morala samo spoznati, da kot posamezniki, vsak živimo v svojem svetu, v katerem imamo neka svoja prepričanj in, če naletimo na nekoga, ki ima druačna, lahko to spoštujemo in še vedno ohranimo svoje prepričanje ali pa ga spremenimo, če se nam zdi drugo bolj smiselno.

Saj imamo vsi bolj ali manj enake želje in potrebe, le uresničujemo jih na različne načine. In kolikor nam to uspeva. Nekomu bolj, drugemu manj.
Ti verjamem, da odnosi preko neta ne morejo biti globoki in pristni, saj je vedno prisotna neka distanca.
A po drugi strani pa ravno ta distanca predstavlja neko varnost. Z marsičem se nam ni treba soočiti, če smo varno skriti za računalnikom in z marsikaterim strahom se nam ni treba soočiti.
Zato smo na videz tu gor pogumnejši, pa pametnejši…Ko nam kaj ni všeč, pa se enostavno umaknemo. Tako sebi dajemo vtis, da lahko živimo svoje življenje, pa čeprav okrnjeno.
Premagati strah in sprejeti tisto, kar pri sebi obsojamo, nam lahko pomaga narediti korak naprej k pristnejšim odnosom.

[/quote]
Ampak… kako ugotoviti, kaj pri sebi obsojamo? Ker navadno obsojamo vedno druge… 🙂 Verjamem, da smo pozorni na lastnosti, katere obsojamo pri drugih. Vseeno pa mislim, da najprej potrebujemo neko znanje oziroma spoznanje, da stvari, ki jih obsojamo pri drugih, dejansko so naše lastnosti, ki pa jih pri sebi ne opazimo oziroma jih sploh ne želimo videt. To pa pomeni, da imamo o sebi popačeno predstavo. In to nam v življenju nič ne koristi, saj vedno znova prihajamo v konflikte in ne vemo zakaj ali pa vedno krivimo druge, češ kakšni so.

Če odstranimo razlog, zakaj nečesa nočemo videti, bo potem s tem prišlo tudi spoznanje.
Nočemo pa zato, ker je povezano z neko bolečino..Bolečin pa ne maramo in ne tega, da nas nekdo praska po rani.

Daj to prosim napiši bolj razumljivo, na kakšnem primeru morda, bolj na široko. Morda še komu koristi.

Kako veš, da je on v zmoti in imaš ti prav? Kaj pa če je obratno? Si kdaj to sploh pomislil? Sam zagovarjaš neko ne-vsiljevanje različnih pogledov in neobsojanje, prav to pa tudi počneš.

Si siguren da te ne obremenjuje drugačno mnenje? Preberi še enkrat zgornji citat: “bi ti rad pokazal, v kakšni hudi zmoti si, kako izkrivljeno vidiš stvari okrog sebe”
Če te zares ne bi obremenjevalo potem ne bi bilo potrebnih toliko postov v tej temi.

Meni, jaz, vem, zadovoljen…. Malo samovšečno deluje vse skupaj…
Meniš da je cela družba zašla iz prave poti in si ti edini ki vztraja “na pravi poti”…. Kakšna je pravzaprav ta “prava pot”? Kolikor jaz vem vsak človek ima neko svojo “pravo pot” in napačna sploh ne obstaja….

Sicer pa če si že tako zadovoljen sam s seboj in meniš da si na pravi poti, bi se potem bil pripravljen razkriti s pravim imenom in priimkom? Ali pa se je vseeno lažje skrivati za računalnikom, v neki namišljeni in virtualni podobi samega sebe?
Jaz se ti komot predstavim s svojim pravim imenom in priimkom, ker za tem kar tukaj pišem stojim tudi v realnem življenju. Pa čeprav nisem tako prepričan v to da sem vedno “na pravi poti” in nisem vedno zadovoljen sam s seboj (kot vse ima tudi moje življenje vzpone in padce). 🙂

Pa da ne bo pomote… Ne zagovarjam nobenga.

__________________________________________ Fear of doing things does not prevent you from dying, only from living!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close