Marinada a la Jamie…
Je že kod probal narediti marinado, ki jo je uporabil Jamie nekaj tednov nazaj za file morskega volka? O tem smo že govorili… v žožnar je dal postrgan in sesekljan vanilijev strok, sol, lovor in brinove jagode (mogoče sem še kaj pozabila). Rekel je, da je primerno tudi za piščanca ali drugo meso…
Sicer nameravam v kratkem probati, saj obožujem vanilijo, čeprav se mi zdi kombinacija kar precej čludna :), vseeno pa me zanima, če je kdo tvegal žće pred mano…
LP
ja,stasa….to sva midve premlevali na tisti “zavitkov dezeven dan”..?!:)) vanilijev strok,sol,lovor,brinove jagode,naribana lim.lupina….ne vem,ce ni bilo se nekaj!? jaz sem to enkrat “probala” s piscancem…nisem dala celega stroka vanilije…ostalo pa! fino…malo drugacno! z ribo pa se nisem…”reskirala”..:)) jaz sem piscanca najprej namazala z ol. oljem…!?
javi,ko bo “pase “… lp petra
Ja, se spomnim tiste nedelje 🙂 Malo prej sem prišla iz Spara pa sem doma ugotovila, da sem pozabila kupiti vanilijev strok 🙁 , tako da bom prestavila na kak dan kasneje… nameravam pa probati s puranom.
Ker nimam možnarja, me zanima, kako naj “zmeljem” jagode in lovor… a lahko na hitro vržem v multipraktik??
LP, Staša
Ola Staša,
midva sva to v nedeljo testirala s piscancem in je .. NJAMA. Kot vedno pri Jamiju, ko imas na zacetku obcutek, da bo to nekaj cudnega, pa izpade vse po planu. Verjetno bi res se bolj pasalo na kako dobro belo ribo, ampak tudi s piscetom je blo zelo dobro. Nenavadno na zacetku.
Aja, ce nimas moznarcka, daj v kako vreckico pa z valjarjem stri. Ni isto, ker fora moznarja je, da trenje izloci iz zadeve res aromo, ki je skrita, ampak ne skrbi, vse se da. Jaz ne maram elektricnih aparatov v ta namen zaradi dveh stvari – eno je kovina unih rezalnikov, drugo pa je kolicina (ponavadi gre za majhne kolicine, ki jih je premalo, da bi se zmesale ali pa ti pol vse ostane na nozih in dnu posode.
Nyah
Terilnik – moznar lahko kupis tudi v Sparu/Meckatorju. Po teh trgovinag kjer je kuhinjska drobnarija jih najdes.
Menda obstajajo tudi leseni, samo jaz ti ga ne bi priporocala. Midva imava granitnega, tezkega in ne ostane v njem noben vonj ali okus, lepo se pomiva in krasno tre zadeve. SPloh ni blema bazilike zmeckat , pomit, nato pa nekaj sladkega noter tret. Priporocam ti izbiro tezkega in raje vecjega kot manjsega (ce je tezak se veliko lazje stre zadeve – recimo koriander ali kaj podobnega).
Pa se zabavno je :-))) REs super zadeva!
Nyah
Hej,jaz ima dva moznarja,oba stara :medeninast in porcelanast .
Vec uporabljam tistega iz porcelana.Je bil nonin.Sestra mi ga vedno zavida in sestricne tudi.Sem pac bila najstarejsa vnukinja.Svak je potem kupil sestri granitnega ali je marmornat,ne vem tocno.Je zadovoljna.
Stasa je omenila,da nima rada el.rezkalnikov…tetin pokojni moz,Francoz,
priznan kuhar.V njihovi kuhinji nisem videla niti enega el.aparata.
Ko sem mu prdlagala vsaj palicni namesto posode za pasiranje zelenjave,se je samo nasmehnil.
Danes sem brala v Delu,kaj vse imamo in ne uporabljamo.Sem se prav nasmejala.Med drugim tudi posoda za fondu.Jaz moji dve uporabljam za
za vse drugo. Lp Babi
Forum je zaprt za komentiranje.