Marihuana
Sicer tema ne spada sem pa me vendarle zanima, če ima kdo izkušnje s tem. Imam namreč kolega, ki je kadil travo.
Ne vem sicer koliko časa ampak očitno dovolj, da je popolnoma izgubil interes za vse. Tako je že več kot 10 let zaprt v hiši in ne gre popolnoma nikamor. Morda ve, če je tak človek za h psihiatru, psihologu?
Za k psihologu ni noben, ki ne želi it tja sam. Če si človek ne želi pomagat, mu noben ne more. Meni tud Sadni recimo ne more, pa se zelo trudi. :))
Ne bi ravno rekla da je trava razlog za nezainteresiranost. trava te lepo skulira, ko učinek popusti, pa veretno pade v depro. Verjetno ima kakšne psihične taežave- npr. depro – verjetno ko skadi se malo boljše počuti, potem pa zopet greoza. Bo moral k psihiatru.
Lep & pameten oz. Enostavno bog – ignoriraj, kdo ti brani.
Če je v travi našel “zdravilo” za lajšanje svojih čustvenih travm in ran, potem se je s tem le ujel v začaran krog in padel v depresijo.
Na silo pa ga nihče ne more nikamor spraviti.[/quote]
Hmmm, med drugim, trava spada tudi pod sredstva, ki zdravijo depresijo 🙂
Seba, sicer pa po drugi strani ne skrbi, prijatelj vsaj raka ne bo fasal 🙂
Če je v travi našel “zdravilo” za lajšanje svojih čustvenih travm in ran, potem se je s tem le ujel v začaran krog in padel v depresijo.
Na silo pa ga nihče ne more nikamor spraviti.[/quote]
Seba, sicer pa po drugi strani ne skrbi, prijatelj vsaj raka ne bo fasal :-)[/quote]
Če jo zlorabljaš in se z njo omamljaš, verjetno nič ne pozdravi. 🙂
Brez ustrezne terapije, nobeno zdravilo ne ozdravi depresije.
Seba, sicer pa po drugi strani ne skrbi, prijatelj vsaj raka ne bo fasal :-)[/quote]
Če jo zlorabljaš in se z njo omamljaš, verjetno nič ne pozdravi. 🙂
Brez ustrezne terapije, nobeno zdravilo ne ozdravi depresije.[/quote]
Seveda ustrezna terapija mora bit.
Robi, če cannabis ne bi zdravil in imel res super rezultatov, se ne bi toliko borili, da se jo sprejme kot zdravilo, ki pomaga na ogromnih področjih.
Ja očitno enim pomaga ene pa popolnoma demotivira. Glede na to, da sedaj tudi zdravniki govorijo, da lahko sproži shizofrenijo pri tistih, ki so genetsko nagnjeni h tej bolezni.
Jaz poznam recimo veliko ljudi, ki so v najstniških letih kadili marihuano. Od tega poznam štiri, ki so popolnoma zabredli. Prvi je ta fant o katerem sedaj sprašujem. Drugi je podoben primer a ne tako extremen. Tretji je dobil shizofrenijo. Četrti pa je začel z marihuano in nadaljeval z heroinom in je sedaj že 4 leta pokojni. Umrl pa je pri 29 letih zaradi overdose-a.
Očitno marihuana pri 10 – 15 % ljudi povzroči neželene posledice. Zdravniki sicer pravijo, da ne zdravi ampak lajša simptome, kar je tudi ok. Glede na to da gre za naravno stvar.
Forum je zaprt za komentiranje.