Najdi forum

MARIBOR

V bljižni prihodnosti bi z vlakom obiskali Maribor. Prosim, če lahko svetujete kaj si naj ogledamo, kaj zanimivega tudi za otroka, ki je star 7 let.
Ker pa bo to enodnevni izlet in bomo potovali z vlakom na jo bo to res Maribor in bližnja okolica!

Za kakršnokoli informacijo se vam že v naprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljem!
Mojca

Obvezno akvarij-terarij, nato pa lahko še sledi sprehod po parku vse do treh ribnikov ( labodi, račke…). Če vam ne bo težko sesti na mestni avtobus, lahko greste pod Pohorje.
Za ogled gradu nisem prepričana, kako bi bilo zanimivo sedem letniku, ali pa tudi.
Pa seveda še promenada po Lentu, tam si privoščite kakšen sladoled ter si pogledate sončno uro, pa vodni ter sodni stolp.
Lep dan v Mariboru vam želim.

Simona hvala za dobre nasvete!
Mi lahko bolj natančno poveš kje je ta akvarij in tri jezera, da ne bomo preveč iskali!?

Hvala in lep pozdrav!
Mojca

Na internetu malo pobrskajte, maribor ima kar zanimive spletne strani. Imejte se lepo.

Poglej, zelo luštna in koristna stran je to…

Tu najdeš nekaj predlogov za ogled Maribora, interaktivni zemljevid (brez skrbi najdeš park in v njem akvarij (samo da ne bo kdo razočaran, ker je akvarij za moje pjme bolj majhne sorte – čeprav je za otroke nedvomno zanimivo…), obvezno pa bi rekla, da se peljite z avtobusom do Pohorja (s tistim, ki vozi na Snežni stadion), če imate pa čas, pa še z gondolo navzgor – res čudovit razgled….

Joj, sem pozabila dodati… Do vzpenjače (Pohorja, snežnega stadiona) pridete z avtobusom št. 6 (vozi pa – mislim da – izpred Modne hiše na Partizanski cesti).

Tako, da bo lažje z avtobusom po Mariboru :)…

zemljevid linij
seznam linij in vozni redi

Mishika najlepša hvala za izčrpne informecije!

Lp, Mojca

Akvarij je v strogem centru, zato ga ne boš predolgo iskala :-)) Če ne boš našla, kar vprašaj koga, pa ti bo povedal. No, po ogledu akvarija pa greš samo po parku lepo na S in prideš direkt do treh ribnikov , račk, labodov…super za otroke.

Pa lep dan v Mariboru.

Ej, za to stran pa sem ti tud jaz hvaležen! Sem ravno zadnjič iskal na netu, če je kaj o tem našem Mariboru, pa sem našel samo tisto suhoparno stran mestne občine. Ta pa je res lepa.

Pozdravljeni!

Oglasam se iz MATICa- mariborskega turisticnega informacijskega centra, kjer vam z veseljem postrezemo z dodatnimi informacijami o Mariboru! Najdete nas nasproti zelezniske postaje na Partizanski 47, od ponedeljka do petka med 9. in 18. uro, ob sobotah med 8. do 13. ure, ob nedeljah pa zal nismo na voljo.

Predlagali so vam ze obisk spletnih strani mariborskega turizma http://www.maribor-tourism.si. Zelela bi vas opozoriti na rubriko “Zanimive poti” na teh spletnih straneh. Mnozica zanimivosti Maribora in okolice je tukaj povezana v 35 zanimivih tematskih poti. Poglejte, gotovo je kaksna tudi vam pisana na kozo!

Za otroka bi bil ob obisku mestnega parka (park z Akvarijem-terarijem, Trije ribniki, “vzpon” na vinorodni gric Piramida)
gotovo zanimiv tudi pogled na Maribor s pticje perspektive, zato se splaca povzpeti po stopnicah na 57 metrov visok zvonik Stolnice na Slomskovem trgu. Prijeten je tudi ze omenjen sprehod po Lentu ob Dravi.
Cez poletje lahko ob sobotah med 10. in 12. uro obiscete v Mariborskem gradu otroske muzejske delavnice “Skrivnosti iz stare omare”.
Otrokom zanimiva je tudi voznja z gondolo na Pohorje, pa gozdna ucna pot na Pohorju… in poletno sankanje in orjaska gugalnnica v Adrenalinskem parku Pohorje…

Skratka moznosti je veliko!
Vec o vsem tem (vsebina, dostop, delovni casi, interaktivni zemljevid, fotografije…) najdete na spletnih straneh http://www.maribor-tourism.si, lahko pa se narocite tudi na elektronske mariborske turisticne novice, ki jih boste prejemali v E-nabiralnik vsakih 14 dni.

Lep pozdrav in dobrodosli v Mariboru, v objemu dozivetij!

Vesna

————————————————————————————–
MARIBOR – V OBJEMU DOŽIVETIJ
Mariborski turistično informacijski center – MATIC
Partizanska 47, 2000 Maribor, Slovenija
Tel.: +386 (0)2 234 66 11, Fax: +386 (0)2 234 66 13
E-mail: matic@maribor.si, Internet: http://www.maribor-tourism.si

… In na splavarjenje na Dravi ne pozabite, kajti dozivetje mesta z vode ima prav posebnen čar! Vsako zadnjo soboto v mesecu za posameznike, za skupine pa po dogovoru!
Lep pozdrav, Vesna.

————————————————————————————–
MARIBOR – V OBJEMU DOŽIVETIJ
Mariborski turistično informacijski center – MATIC
Partizanska 47, 2000 Maribor, Slovenija
Tel.: +386 (0)2 234 66 11, Fax: +386 (0)2 234 66 13
E-mail: matic@maribor.si, Internet: http://www.maribor-tourism.si

Kaj pa Stara trta!? 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close