Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Maribor je lepše mesto kot Ljubljana

Maribor je lepše mesto kot Ljubljana

Po res dolgem času sem bila v Mariboru in moram povedat, da je lepše mesto kot Ljubljana. Sama prihajam iz okolice Ljubljane in jo poznam do pike natančno. Maribor je lepše urejen, ima lepše stare stavbe, ima večji mestni pridih, kljub manjši populaciji.

Res je. In tudi mnogo več sončnih dni ima.

Predvsem pa bolj odprte in prijazne prebivalce.

In..?

Meni je pa Celje lepse od obeh.

Veliko lepsi pa Kijev, Dunaj, ….

A zdaj si zadovoljna?.

Tudi sam prihajam iz Ljubljane in res je pogled na Maribor krasen ko greš čez Stari most proti mestu.

Kateri del MB vam pa je vsec?

Maribor ima bolj mestno vzdušje. Tiste četrti s starimi stavbami so res očarljive in mitelevropske. Škoda, da ga je ljubljanski centralizem tako zapostavljal. Mogoče kdaj dobimo vlado, ki ne bo basala samo v svoje žepe in se bo zavzela za decentralizacijo in homogen razvoj celotne republike, pardon, države.

Ja Maribor ima potencial, ampak izgleda kot da si prišel v mesto pred 40 leti nazaj.

Celje, Ljubljana sta prijetno urejena.

Maribor je dolgočasno in depresivno mesto. Z Ljubljano se niti ne more primerjati. Prestolnica je eno najlepših mest, v svetovnem merilu.

Hvala. Res imamo lepo mesto, je pa precej prazno,žal. Ni več tiste živahnosti kot je bila, ko sem bila otrok. Sedaj gre ves folk v Evropark in druge centre.

Marburg an der Drau je mesto nemške šole, kot tudi Graz. Mesto v pravem pomenu.

Ljubljana je balkansko komunistično sranje, arhitekturno skropucalo. Maribor se načrtno uničuje že 30 let in vse vlaga v Ljubljano, zahvalite se komunistom, ki so uničili Maribor.

malo ji kvari ogled Plečnikov stadion, železniška posta ter avtobusna postaja. Ko bo to postavljeno iz temeljev na novo, verjamem da ji nobeno mesto v Sloveniji ne bo konkurenca.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 5383, 04.05.2023 ob 13:40

Marburg an der Drau je mesto nemške šole, kot tudi Graz. Mesto v pravem pomenu.

Ljubljana je balkansko komunistično sranje, arhitekturno skropucalo. Maribor se načrtno uničuje že 30 let in vse vlaga v Ljubljano, zahvalite se komunistom, ki so uničili Maribor.

a kanglerju?

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 2823, 04.05.2023 ob 13:44

a kanglerju?

Maribor je zgodovinsko industrijsko mesto, kar se pozna na ljudeh. Turobnost, ki jo je prinesla težka tlaka, je ostala v genih. Ceprav ima intelektualni potencial z razvojem univerze, pa deluje, kot da tudi na tem nivoju ne dosega pričakovanega napredka. Kot bi se bodoča intelektualna elita navlekla teže okolja, ne da bi jo pomladila. Maribor je vsebinsko prazen, razen stare trte in mariborske promenade na pohorje ne ponuja nič. Iz nič pa ne more nastati nič drugega kot nič. Obcina kot taka premalo vlaga v vodeno dogajanje v središču mesta. Gosposka bi morala biti ulica lokalčkov, gastronomske popestritve, ki ne bazira na kajmaku, spominkov, cvetja, uličnih predstav, nenehnega dogajanja, ne pa, da ko zapre zastor folkart, mesto zapre zastor in spi dalje. Maribor je tako blizu Avstriji, da bi se ob spodobnih cenah vsaj ob vikendih lahko trlo turistov v drindlih, ki bi plesali polko po mestu ali sopihalo na Bolfenk ali na Piramido. Tako pa, tudi če, vrata do ponudbe vsa zapečatena, še slavna gostilna pri treh ribnikih je klonila pod težo recesije in visokih davkov. Namesto da bi občine davčno in subvencijami spodbujale dejavnosti, ki jih mesto potrebuje, jih še dokrajči. Mah…

Men je pa Velenje najlepše.Sploh okolica, vasi, narava, hribi, jezera, veliko sonca, malokdaj megla…

V Lj. je lepo samo ob Ljubljanici in v Zoo…

Velenje je pa sploh lepo mesto. Kako nebi bilo, če je pa olimpijsko mesto. Vsi hodijo v trenirkah. ?

Mesti sta si precej različni, tudi njuna lega. Ni primerljivo. Obe mesti sta lepi, zanimivi.

Vi to resno? Mogoče sedaj ko je sonce. Ampak 6 mesecev na leto nimaš v MB kaj počet. Depresija totalna.

Mogoče sedaj nekaj je ko pridejo gasterbajterji zapravljat.

Bilo je najlepše mesto pred 31. leti. Od osamosvojitve dalje se največ denarja izteka v MOL

A je mogoče v MB kje opaziti kakšen delujoči (kran) žerjav. Nikjer. Ker se nič ne gradi več.

Vse kar je vzhodno od Trojan je pozabljeno iz strani države, medijev in interesa.

To da se steka vse v lj ni izgovor.

Kako je župan uredil Zagorje pa je bilo rudarsko mesto. Kakšni parki so sedaj, gredice, ploščadi, krožno križišče in ploščad z vodometi. Tudi kulturno se razvija in družbeno, zagorje ima najboljše poletne koncerte. Zdaj se gradi kolesarka steza. Manjka mu še veliko, železniška postaja, še kakšen nakupovalni center… Ves napredek je v večini financirala evropska unija, samo projekte je bilo treba prijaviti in jih dejansko izpeljati. Tako da za maribor pa res ni izgovorov.

Je pa drugače, ko ima mesto skorumpiranega župana.

Veseli, MB so uničili osamosvojitelji, torej tvoji idoli, saj so nekdaj razvito industrijsko mesto popolnoma deindustrializirali.

Komunisti so iz MB ustvarili najbolj najbolj prosperitetno mesto v Jugoslaviji. Mesto blaginje in zadovoljnih meščanov.

V tvoji jebeni Avstriji (Avstro-Ogrski) je bila celotna slovenska Štajerska načrtno zanemarjena. Skrbeli so za Gradec in zapostavljali MB.

Je pa res, da MB deluje nekoliko depresivno.

obe mesti bi bili lepi,če nebi imeli toliko ČEFURJEV

Ta mesec (januar 2024) sem bila v Mariboru dvakrat po 2 dni. Zal sem bila presenečena, da name mesto ni pustilo večjega pečata in da nisem začutila mestnega vrveza, kot ga nekateri opisujejo in katerega sem tudi sama pričakovala. Nikakor ne morem reči, da je mesto karkoli posebnega, razen določenih stavb v centru mesta, ki so stare, lepo ohranjene in vsekakor lepe.

Sicer pa zal veliko komunističnih blokov, sivih neobnovljenih fasad in ulice brez neke prave vsebine. Malo ljudi in vzdušja na ulicah. Tudi ponudba lokalov in gostiln ni bila nek presezek. Ozračje oz. “energija” mesta se mi je zdela turobna in tezka. Ne vem, kaj točno je razlog, ampak jaz nisem videla neke večje lepote in šarma. Mogoče je bilo krivo slabo vreme in dejstvo, da je zima.

Sklenila sem, da moram na obisk priti še enkrat v toplejših mesecih, saj pozimi vse deluje bolj turobno in sivo. Morda bodo toplejši dnevi naredili svoje :)…

Mariborčani živim v KP in vam povem, da je razvoj mesta odvisen od sposobnosti ali nesposobnosti vladajočega župana in mestne uprave in od pogajanj in spretnosti. Ja če se sami ne boste potegnili za več sredstev vam jih nihče ne bo prinesel na pladnju. … ja izvolite…

Če se sam ne angažiraš… ne moreš pričakovat,  da se bodo drugi za vas. Pač sposobnega patriot župana potrebujete. Tako pač je.

Pa mislim, da se ne gre za nobeno centralizacijo. V KP je precej novosti in urejanja okolice itd… res vsega, ful se vse razvija… v Portorožu NIČ. NULA. Zaspalo vse…

Tako da ni za vse ravno kriva Ljubljana.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close