Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Margarina vs. maslo v piškotih

Margarina vs. maslo v piškotih

Ali lahko namesto margarine v piškotih uporabim maslo? Ali vseeno “ratajo” ali je bolje uporabiti margarino? In če kdo ve zakaj?

Zaradi “ratati” ratajo oboji. So pa zame občutno boljši masleni, ko takoooo lepo dišijo. Ker pa sem nekaj časa kao zaradi zdravja delala z margarino, sem sedaj prešla spet na maslo, ker so mu dali v zmernih količinah spet zeleno luč. Margarine pa jaz ne uporabljam nikjer.

Enako kot Karolina. Maslo je neprimerno boljše (glede okusa).

Tudi meni je ljubše maslo kot margarina za kekse. Razen okusa je razlika tudi v tem, da so z maslom keksi bolj krhki, zato se morda določene vrste keksov (kakšni čajni keksi, ki so res krhki) lažje delajo z margarino, ker ne razpadejo takoj. Prednost margarine bi bila tudi ta, da je maslo veliko bolj občutljivo na toploto, zato se določeni keksi lažje oblikujejo, če je masa pripravljena z margarino. No: “navijam” pa tako za maslo zaradi okusa, se ve ;).

Lp, mishika

masloooooooooooooooooo, kok je finooooooo, disi,itd….

maslo je bolše zaradi okusa!!

Jaz delam večino z maslom če pa so bolj krhki pa uporabljam Ramo, za kreme pa Zvezdo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close