Mar res vse zgledate mlajše, kot ste?
Spider, ne se sekirat. To pride od tega, ker ne znamo dobro oceniti drugih starostnih skupin. Meni so se, recimo, pri 20 zdeli vsi nad 40 že fuuuul stari, pa ne glede, če je bil 40, 50 ali pa 70. In moja babica je nekoč rekla, da ji je “en prijazni fant” pomagal nesti nakup iz trgovine, sama pa vem, da je bil tisti trgovec takrat okrog 40. 🙂 Zdaj sem pa sama že v taki fazi, da ne ločim med 18 in 28. :-)))
No, jaz sem sodelovala v tej debati in takole ti povem. Meni osebno se NE zdi, da bi zgledala mlajša, kot sem! Ampak očitno drugim delujem tako… To pač dokazujejo razni dogodki ali pa reakcije drugih, ko me vidijo oz. ogovorijo. Jaz se tudi ne počutim kakšna smrklja in me vse skupaj tudi rahlo moti. Saj ne rečem, da se mi ne zdi fino, ko me kakšen najstnik “poskenira”, je pa toliko bolj neprijetno vse ostalo.
Ko sem začela s prvo službo v osnovni šoli, me je na hodniku zagledal tip iz neke založbe, ki je pripeljal naročene revije, me zgrda nadrl, da kam mora to odnest in da že če sem dežurna učenka, naj mu pomagam nosit pakete…
Takrat sem imela 24 let.
Sicer se s tem ne obremenjujem in me ne briga, koliko let mi drugi dajo. To se mi je pa zdelo skrajno smešno.
zadnjič sem bila v bolnici….na sprejemni pisarni….mene ženska tika….me ni niti najmanj motilo….in potem ko vidi na napotnici letnik…….se mi je začela fuuul opravičevat…..da je mislila, da sem še srednješolka…..da se mi iskreno opravičuje in to…sem ji rekla, da je že ok…da mi paše :)) in da me nič ne moti…..
No jst zgledam tm ene par let mlajša baje 🙂 Sicer pa me to ne obremenjuje, je plus za starejša leta…mi bojo pri 40 rekl…kolk si pa ti stara, 30?? :)) Bolj me “vznemiri” ko me stranke ki kličejo v pisarno nazivajo z “gospa” oz. šele pol ko me vidjo začnejo z “gospodična” 🙂
Je pa res da današnje najstnice izgledajo vsaj nekaj let starejše oz. ves ta mejkap pa vulgarna oblačila..fuj!
Zdaj zgledam mlajša… baje…. no sklepam po reakcijah tistih, ki jih povem svoja leta (pa delovno mesto) – pa včasih me to jezi, ker ne vem, ali zato, ker delujem tako nezrelo, ali zato, ker delujem tako mlado.
Sem imela pa obratno situacijo v mojih najstniških letih. imela sem par kil viška, obupno trajno in nikakva očala. Pa sva šle s tri leta mlajšo sestro nakupovat – ona pa moje pravo nasprotje, tak drobižek, ki so jo pri dvanajstih letih spraševali, če že hodi v šolo.
No midve se tako šetava od trgovine do trgovine, pa naju tako en prodajalec ustavi:”nooooo, bo mamica kaj kupila?”””””””””
če bi pogledi ubijali, bi takrat že rešilca klicali
Čisto po pravici ti povem kako je to izgledalo pri meni, ki jih štejem 44 pomladi… Sin moje kolegice mi je dal ene 34 let, en starejši možakar pa mi je rekel: “Saj vi pa nimate več daleč do penzije…….”
Torej se na mnenja drugih raje ne oziram več , pravzaprav mi je čisto vseeno, važno je , da se v svoji koži dobro počutim !
no, vsaka ženska nad 25 raje vidi, če jo kdo ‘pomladi’… in verjetno je moški del populacije to že zdavnaj pogruntal in dojel da lahko žensko hitro spraviš v dobro voljo (ali pa še kam:) če ji odvzameš par let… tko da, moški, ta trik poznamo, ampak vedno znova paše 🙂
vse skupaj je zelo relativno… če mi bo rekla kozmeričarka, ko mi pod lučjo proučuje kožo, da zgledam mlajša, je to malo bolj relevantno, kot če mi to reče tip, ko me osvaja ali pa nekdo nekje na šaltarju, ki je slučajno doma pozabil očala in sklepa recimo po moji živordeči bundi, da spadam med ‘mlade’… skratka, odvisno kdo in kje te oceni ‘za mlajšega’… tako da mal z rezervo jemljem eno k je 34, ko pravi kok je ‘oh in sploh boga’ k jo je nekdo postavil v srednjo šolo in je ne jemlje resno… v bistvu je prav smešno.
skratka, dejmo rajš govort o nerelativnih pojmih… zgledam mlado, mladostno, ker se tako počutim in tako živim – skrbim za svoj videz, telo, dušo, rada sem privlačna, rada se oblečem po modnih trendih… je bilo enako pri 20ih, je sedaj pri 30ih in se bom trudila da bo tudi pri 40ih, 50ih…
Meni je pa izredno zanimivo in še vedno ne razumem zakaj mi vsi,ki me ne poznajo rečejo gospa.Zdaj sem 1 teden stara 25let in se mi zdi malo čudno,ker mi že par let vsi od 60let starih do kakšne 2leti starejših punc vsi rečejo gospa.Potem mi je pa še to zanimivo,da se ponavadi lepijo name od 1-5 let mlajši od mene.Potem mi pa ni nič jasno,kaj zdaj zgledam stara al mlada,pojma nimam!Pa še to- moji mami pa vsi rečejo gospodična….
Ko sem šla z vnukinjo nakupovat, pa prodajalke niso prav vedele, ali sem malo starejša mamica ali babica, se mi je zdelo prav fino. In ko mi kdo po telefonu vpraša, če je očka (moj mož) doma, je tudi dobro.
Se je pa zgodilo tudi to, da sem šla z 10 let mlajšo frendico na tgr, pa mi jo je imel moj znanec za mojo hči, no takrat ja sem bila pa čisto užaljena. In res je, ko imaš 16 let, so vsi nad 40 starci, ko jih imaš 40 ugotoviš, da še malo nisi star, pri pedtesetih pa itak ne znaš pripisati starosti onim pod 30, ker so vsi še tako zelo mladi.
lp
…Včasih je pa to samo vljudnost….
Sem se pa tud jz že enkrat zaj…ko me je ena sodelavka vprašala, kaj mislm, kolk da je stara? Pa sem hotla bit vljudna..pa sem rekla, še čist tko v prepričanju, da je ne bom preveč postarala..sem rekla, ja tko okol 25 let…?
Nakar ona meni…neeeee, 19 let imam. Sem skoraj dol padla..
Ker jz sem bila prepričana, da jih ima celo…
Forum je zaprt za komentiranje.