Manj wc papirja na rolah?
Še kdo opazil, 05.02.2022 ob 10:39
Včeraj sem kupila isti skret papir kot vedno. Kaj sem opazila? Rola novega papirja je v premeru bistveno manjša od prejšnjega. In to s strani istega proizvajalca. Bom prav preštela lističe in vam sporočim, če so moji sumi utemeljeni. Sporočim tudi ime podjetja.
Jaz pa zadnje čase opazujem mal kako je namotan papir na rolico. Pri paloma papirju total šparajo, loh bi bil na tesno na roli ampak neee treba je dat še ‘zrak’ vmes, plačat je treba tud zrak nimaš kej.
Mislim ej kaki goljufi..
Jaffa, 05.02.2022 ob 10:45
Jaz pa zadnje čase opazujem mal kako je namotan papir na rolico. Pri paloma papirju total šparajo, loh bi bil na tesno na roli ampak neee treba je dat še ‘zrak’ vmes, plačat je treba tud zrak nimaš kej.
Mislim ej kaki goljufi..
A ti papir na kile kupuješ?
Lidl -wc papir:
Floralys, uni 8 rol reciklirani – lani nekje še julija je bila cena 1,29 EUR za zavitek. Pred dvema mesecema 1.49 EUR; Včeraj že 1,69 EUR za zavitek.. Spet “vojni zaslužki” trgovcev na skret papirju, no! OK, se draži, pa elektrika, skladišle, transport, samo ne morejo za več kot 30% podražit v pol leta….
in ja, verjamem, da jim tadražji skret papir ne gre tako dobro v prodajo- 4 -6 eur za zavitek role 10-12 povprečno pri trgovcih, max 3 slojni, ne vedno4 slojni…. Pa kdo je tako nor, da toliko plača za paket s klorom izbeljenega obarvanega, pa fensi potiskanega in odišavljenega skret papirja ? 🙂
Lahko da je št. lističev popolnoma enako, so samo morda zmanjšali št. slojev – morda po pomoti tudi lahko ( iz 4slojnega na 3 slojnega – pa čeprav na embalaži piše, da je še vedno 4 slojni 🙂
Ali pa so eno serijo troslojnega v fabrki spakirali pootoma v embalažo za 4 slojnega ( jim je zmanjkalo pač ovojnine laho), pa so poslali to na “balkansko-južni trg 🙂 Za balkanjerose je itak baje vse OK, naš južni trg sprejme in požre vse.
wd40a, 05.02.2022 ob 18:58
Nesi nazaj in zahtevaj denar.
ja, tudi dobra ideja – Sicer nekaterim prodajalcem tam ( sploh unim mladim naduvanim fantkom po Lidlih in Hofrih) se gladko hjebe… zato je bolje, da poslika/dokumentira staro rolo in te tanove nove role in pošlje z dopisom na upravo…Ne v trgovino.
Sladka, 05.02.2022 ob 19:14
To je meni v redu, ker sem prej za v kavo vedno porabila samo pol vrečke.
Ja, saj to je logično, gede manjšanja tega sladkorja, soli v živilih, embalaži – saj proizvajalci namerno imajo kampanje – manj sladkorja in manj soli v živilih – to je javno znano.
In tudi so zmanjšali ta cuker v vrelčkah za kafiče, ker so ljudje to delali – porabili sao pol i je šlo pol potem v smeti. Tako pakiranje v tako male embalaže je pa najdražje (!). Enako kot testerji za kozmetiko – tisto je najdražje -pakiranje tako malih količin. Zato so nekateri začeli opušati male testerje in so na prodanih samo še veliki ( pudri, kreme, parfumi – ni več miniaturk testerjev po 5ml in 5 gramov)…
Drugo pa je, da se morda “nategne” pri količini ( kot je št. ovojev, slojev za isto ceno, pa npr. čokolade 80 gramov gramatura za isto ceno, kot je bila prej 100 gramov, pa tisti topljeni sirčki kot nekdo omenja, ja – manjšanje gramature na račun “iste cene” – pa ni res VEDNO glejte ceno na KILO/liter oz. mersko enoto izdelka, ne na kos……)
pošlje naj na upravo, 05.02.2022 ob 19:04
ja, tudi dobra ideja – Sicer nekaterim prodajalcem tam ( sploh unim mladim naduvanim fantkom po Lidlih in Hofrih) se gladko hjebe… zato je bolje, da poslika/dokumentira staro rolo in te tanove nove role in pošlje z dopisom na upravo…Ne v trgovino.
Uporabljene 😉
Sele ko je uporabila, je ugotovila prevaro 😉
Forum je zaprt za komentiranje.