Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Manj izplačila za prevoz na delo

Manj izplačila za prevoz na delo

A je kdo zasledil novo uredbo o povračilih stroškov v zvezi z delom, ki obdavčuje izplačilo kilometrine nad 0,13€ na km? Čisto sem frapiran, naenkrat zasledim objavo o tem v nekem mediju, niti ne v katerem od glavnih. V praksi to pomeni, da ne bomo dobivali več 0,18€ na km, ampak 5 centov manj. Meni recimo se bo to zelo poznalo, pa verjamem, da še marsikomu. Marsikdo od nas si je na ta račun vsaj malo popravil gnilo plačo. Pismo, no, tole je slabo, slabo, pa se o tem sploh nič o tem ne piše, govori.

JU je dobivala kilometer po 0,08 0,09 na km, sedaj smo prilezli na 0,12 na km, pa smo čisto zadovoljni!

Odgovor na objavo uporabnika
Nevenka15, 07.07.2021 ob 15:39

JU je dobivala kilometer po 0,08 0,09 na km, sedaj smo prilezli na 0,12 na km, pa smo čisto zadovoljni!

A ni 10 centov na km?

10% cene bencina

Odgovor na objavo uporabnika
Not rili, 07.07.2021 ob 16:01

A ni 10 centov na km?

Ne, 12 centov je.

Poglejte v Anekse h kolektivnimi pogodbami. Noter vse jasno in natančno piše

Js ko sem delal pri enem podjetju so meli nek organiziran prevoz ampak se je redko kdo peljal, ker si porabil 2x več časa. Če si šel z avtom si porabil 35 minut v eno smer, če pa z avtobusom si pa porabil 70min.  Plačali so pa samo do avtobusne postaje cirka 10km ostalih 40km pa ne, tako da si dejansko vsak dan eno do dve uri delal za prevoz… Ni tako lepo kot v javnem sektorju kjer vsi dobijo ocene 4 ali 5 in kljub napakam jih še večina napreduje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close