Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mamin sinko

Mamin sinko

Vreden si toliko, kolikor materialnega ustvariš in/ali podeduješ. Partnerske zveze so precenjene, mularija pa še bolj. Samske, finančno neodvisne, bomo imele vedno čas in denar, da se bomo razvajale, potovale, premoženja nam ne bo treba hranit za potomce, ampak bomo vse zagonile na stara leta in se dobro imele do konca svojih dni.

Lajf je borba… Cist odvisno je od kje se rodiš in pri komu… Ker nemors primerjat nekoga ki se rodi kot sin samohranilki( brez družine,sorodnikov) z dolgovi in kriminalno zgodovino ki jo čaka še 20 sojenj in povrnitev stroškov za vse to na plečih 14 letnika z mlajšim bratom 7 let, ki zivijo v stanovanju ki je komaj na pol odplačano… Ta 14 letnik mora pomagat mami odplacat dolgove ki niso njegovi, prispevat večjo večino denarja za hrano, elektriko in odplacuje stanovanje in trga od ust vsak dan… In vse to od 14 leta…  hodil delat 2 službe dnevno in nocno… Med vikendi! Med tednom sola…. Nima srca da bi jih kar pustil in sel tudi zdaj pri 25 letih… Nima srca zenske vpeljav v tak svet… Familia je prva in edina…

Ce pa primerjamo nekoga z lepo veliko normalno, srečno familijo z veliko hišo in vsem.. kot neka normalna družina  je pa stvar in slika vsega tega  drug film…

“Noben mi ni senkau”. Razn da si priseskan k starsem, zivis zastonj(oz v najslabsem primeru das 100 eur “za stroske”) pri 34letih. Moje osebno mnenje je da si zafural lajf.

V najstniskih in dvejsetih letih je zivljenje najlepse, prezivljej cas s frendi in nej ti ne bo tezko castit rundo. Denar je za med ljudi, in se vedno vrne, cas pa gre in ne pride nazaj. Pri 34 letih bi lahko imel ze par let starga fantka ali puncko, pa 250 eur na mesc kredita, tko pa edino kar bos lah reku ja, skesiru sm bajto, ja tok sm meu dnarja. Katere zgodbice bos pripovedovau otroku? “Ja js sm pa v sredo leta 2011 sou na siht za 9 ur in prsiou domov, pojedu spagete k mi jih je kupla mama in sel spat” namesto kasnih dogodivscin, izletov, potovanj, smesnih zgodbic k jih dozivis ce hodis ven s prijatelji, punco itd

Zelo ozko razmišljate. Saj verjetno je tudi kam šel. Je pa res, da enim ni recimo, da gredo pogledat npr. Filladelfijo in uletijo v geto pa jim ni nič jasno.

Nekateri se na potovanjih počutijo tudi zelo slabo in jih samo skrbi – potem tudi to ni življenje za njih.

Če pogledamo kaj se dogaja po svetu potem neko potovanje res ni nek presežek, ki se ga boš spominjal pri 70 letih. Kot bi rekel prejšnji teden sem bil v Umagu.

Enako je pri vseh materialnih dobrinah. Plus vsak vlogar, Instagram fluencer te bo stresel iz rokava in rekel, kaj enkrat si bil v ZDA, jaz imam 3 X na leto trip road po 3 celinah.

Če je zadovoljen sedaj, potem ga vaše bahanje ne bo spremenilo. Saj v bloku bi imel še več zateženih sostanovalcev kot pa v hiši eno mamico. Pa tudi večina hiš se v RS kar lepo spreminja v večstanovanjske objekte zaradi razmer na trgu.

Tukajle se zdaj nabirata dve vrsti ljudi. Eni bi fukali, pa jim ne rata, tadrugi se nad tem naslajajo, ker bi pa imeli lastniško stanovanje ali hišo, pa je ne morejo, ker so nesposobni, čeprav za fuk pa očitno so. Tatretji, ki imajo to oboje, pa dvomim, da se ukvarjajo s pisanjem tukaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close