Mamico dvojčkov ubila elektrika
hmm..
kolikor se jaz zastopim v tole je nakako takulele..
zaščitni ukrep posrednega dotika in zaščitni ukrep neposrednega dotika..
za človeka je nekako sistematično ugotovljeno da ga ubije el. TOK 30mA pri napetosti nad 50V ..
zato so človeku VARNE napetosti do 48V ..recimo 12V akumulator pa 24V..lahko primete brez posledic..
torej z znižanjem napetosti se tako varujemo tudi pred NEPOSREDNIM dotikom napetostnih vodnikov
če pak se višji napetosti ne moremo izogniti npr hišnih 230VAC..
potem se pred neposrednim dotikom uporablaj zaščita z ločevanjem, izolacijo, izolacijskimi TR ter tudi FID stikali, pred posrednim pa vsa zaščitna sredstva, z ozemljevanjem ter seveda tudi FID…
seveda če so le ti <30mA..
ko zgoraj nekdo omenja ničenje..
v primeru da držite za nek kos kovine, ki pride pod napetost ravno v tistem trenutku, preden vrže ven varovalko, vas bo prej DEFINITIVNO ubilo, saj mora biti ob takem pogoju zagotovljena hkrati tudi ne večja kot 50V napetost dotika, kar pa v tem primeru zagotovo NI..
v primeru kot je neveden bi bila lahko situacija ta, da je napokana površina bila polita z tekočino na kateri stoji kovinski lonec, katerega uporabnik z eno roko drži z drugo pa se prime okvirja štedilnika ki je tudi kovinski, le v tem primeru se ustvari zaključen krog in še to preko srca in brez zaščite z FID pride do takega primera..
Meni se zdi najbolj verjetna razlaga, da je bil štedilnik ozemljen z ničenjem (ozemljitev in ničla priklopljena na isti vodnik). Se pravi, stanovanje nima ločene ozemljitve in FID stikala, kar je bilo še do 70ih let običajno. Če ta vodnik potem nekje na poti do omarice izgubi stik, pride ohišje štedilnika preko grelcev na napetost faze. In tudi steklokeramične plošče imajo včasih kovinski rob, kjer te lahko strese.
In če bi bil starejši upokojenec (moški) , ali bi sploh kaj pisali?[/quote]
Oprosti, no, je pa velika razlika med mlado mamico, ki je v cvetu življenja, ima dva mala otroka in moža in naj bi imela še mnogo življenja pred sabo, kot pa en star penzionist, ki je že izšolal otroke, jih poročil, ima vnuke in je praktično že marsikaj izživel?
Seveda ni manj človek.In njegovo življenje ni prav nič manj vredno.
Samo pravim, da pišejo o tem primeru zato , ker ni normalno, da človek umre v cvetu mladosti.In človek onemi ob tem, da še praktično ni užila življenja, mož je izgubil ženo, otroka pa mamico.V tem – je ogromna razlika med mlado mamico in starejšim upokojencem.
Ne gre za manjvrednost, pač pa za večjo tragedijo. Daj se enkrat v čevlje drugega, preden tipkaš. Je razlika za tvojo hči, če bi ostala brez tebe v otroštvu ali zdaj, ko je odrasla? Seveda je, čeprav si ti kot mama in človek vedno enako dragocena. Samo če umreš zdaj, ne bo tako velika tragedija za tvojega otroka.
kaj naj bi to pomenilo, da je imel mož prste vmes ali kaj??
a se lahko prime človeka, ki ga je stresla elektrika..?jaz ne bi ravno upala, ne vem, sem laik na področju elektrike…[/quote]
Se prime stol v roke, in človeka s stolom porine stran. Lahko pa tud skoči do omarice in odklopi elektriko.[/quote]
..je prepozno.Ko na polno strese, po moje ne moreš nič narediti.
a se lahko prime človeka, ki ga je stresla elektrika..?jaz ne bi ravno upala, ne vem, sem laik na področju elektrike…[/quote]
Se prime stol v roke, in človeka s stolom porine stran. Lahko pa tud skoči do omarice in odklopi elektriko.[/quote]
Ja, seveda. Kot da je potem problem rešen.
..je prepozno.Ko na polno strese, po moje ne moreš nič narediti.[/quote]
Človek še zdaleč ne umre takoj, ko ga strese 220V. Še električni stol kateri preživi, kljub 10x višji napetosti, elektrodah na glavi in ostalih ukrepih, namenjenih da človek čimprej umre.
..je prepozno.Ko na polno strese, po moje ne moreš nič narediti.[/quote]
Človek še zdaleč ne umre takoj, ko ga strese 220V. Še električni stol kateri preživi, kljub 10x višji napetosti, elektrodah na glavi in ostalih ukrepih, namenjenih da človek čimprej umre.[/quote]
Takoj ne, je pa velika verjetnost, da srce odpove kmalu za tem ali pa, da umreš zaradi opeklin.
Nekatere od vas bi bilo tudi dobro kam priključiti, a se res ne znate normalno pogovarjati in izmejevati različna mnenje, kot pa se napadati?
Primož
Yo ti veš, da si na tej listi, pa te vseeno trpimo tukaj gor.
Točno takšna sporočila, kot je ta tvoj, je tisti, ki je moteč. Administrator napiše, ker ima svoj razlog, vi pa zato, ker imate potrebo nosntop nasprotovati nečemu, ni nuujo da tudi moderatorju, ampak to ti počneš v vsaki temi, ne glede na tematiko.
Nit je že zdavnaj šla v drugo smer, potem pa ostanete vedno eni in isti in se greste, ko če jači. Brez kakršnega koli cilja in pozitivnega učinka. Samo svoj ego zadovoljujete.
Nekater moti že samo življenje, kaj žele, da bi kdo drug morda imel kakšno težavo.
Primož
Pa saj napišejo za vsakega vaškega posebneža, ki zaspi s čikom v roki in zažge hišo, sam pa umre … kaj bi še radi?
Takole na veliko pa objavijo novico, za katero dobijo priče in slikovni material, da je čim bolj senzacionalistično in odmevno. Če hočete, da pišejo tudi o vas, pač poskrbite za to. Umrite na zanimiv način, čim mlajši, s čim več otroki ali psi, na čim bolj slikovit način, imejte za vsak slučaj na zalogi najnovejše fotografije in po možnosti najdite kakšno pričo, ki se bo pripravljena pogovarjati z novinarji. Če imate diskretne in razumne prijatelje ter sosede, pa žal ne bo nič. Moj prijatelj je umrl precej spektakularno, le par let starejši od te mlade mamice, pa o njem niso pisali razen v par vrsticah, ker smo pač mi ostali taki, da nismo klicali novinarjev.
najprej pa vzameš 30 sekund za razmislek…
Yo ti veš, da si na tej listi, pa te vseeno trpimo tukaj gor.
Točno takšna sporočila, kot je ta tvoj, je tisti, ki je moteč. Administrator napiše, ker ima svoj razlog, vi pa zato, ker imate potrebo nosntop nasprotovati nečemu, ni nuujo da tudi moderatorju, ampak to ti počneš v vsaki temi, ne glede na tematiko.
[/quote]
V bistvu je nekoliko ali dosti drugače, namreč;
Razen tukaj administrator ali moderator svoje odločitve o brisanju teme ali premiku le te, podkrepita z argumenti.
Kot drugo me težko trpiš od trenutka, ko sem zavrnila tvoj predlog, da bi moderirala, tako da…
Kot tretje, zakaj me sploh trpiš?
Preden brišeš, bi bilo prav, da odgovoriš.
Forum je zaprt za komentiranje.