Mamice, zelo ste neokusne
Sem mamica in športnica, brez kompleksov zaradi svoje postave. Opazujem ženske na plaži. Mlade, stare, postavne, malo manj postavne, nekatere prav neokusne na pogled in potem na rit navesijo tangice za na plažo. Ko bi le vedele kako neokusno izgledajo. Pol nege riti na plaži paše na mlade frklje, brez celulitičnih ritih, ki so še vse napete in čvrste. Tudi Instagram jih je poln, med njimi tudi nekaj znanih Slovenk, potem pa otroke zraven, nenazadnje jih fotografirajo otroci. Moj bog, kakšno sporočilo dajejo te nagorite mame svojim otrokom. Pa nihče mi ne bo rekel, da ima ženska tangice kopalke na javni plaži zaradi sebe, ima jih da jo moški gledajo, ker sama svoje riti pač ne vidi. Še enkrat, mamice vi sta za tangice na plaži najmanj primerne. Dajte se malo v roke vzet. Ne paše vse na vsako rit in tudi sporočilo vašim otrokom ni cool.
Jah, saj to imaš prav. Malo samokritike ne bi škodilo. Pa poznavanje svojega tipa postave tudi. Da ni vse za vse.
Imaš postave-hruškaste , jabolko, peščena ura, pravokotnik, tip postave črka V…in za vsak tip postave obstaja -najboljša opcija- ..,sam izbrat rabiš. …Da , če ima ena iz televizije ali pa prijateljica, kolegica tangice in ji ful pristajajo na postavo-to ne pomeni, da si jih “moram” tudi jaz oblečti , ko imam čisto drugi tip postave in mi pristajajo recimo enodelne kopalke…
Ampak, lej …očitno je to že višja inteligenca, katero ne osvojijo…Saj je enako za ostala oblačila, pajkice itd…nobenega bontona…žene jih samo tale fraza–ker lahko —!
To se pa strinjam, …vprašaš jo, ja zakaj si pa tole navlekla, to ti sploh ne paše , tisti drugi model je stokrat boljši zate …pa ti zine nazaj- ja, ker lahko- pa kaj te briga, pa ni treba gledat..,
Ja, jook, gledam ker je plaža javna, se tle nastavljaš s to ritjo , pa nočem takle sploh gledat…
Nobene estetike ni več…,!
Da bi vsaj pareo , plažno oblekco, čez dala , če ni glih v vodi , neee…samo se naguzi . Obupno in šokantno.
Mamica iz plaže, 13.08.2025 ob 18:37
Sem mamica in športnica, brez kompleksov zaradi svoje postave. Opazujem ženske na plaži. Mlade, stare, postavne, malo manj postavne, nekatere prav neokusne na pogled in potem na rit navesijo tangice za na plažo. Ko bi le vedele kako neokusno izgledajo. Pol nege riti na plaži paše na mlade frklje, brez celulitičnih ritih, ki so še vse napete in čvrste. Tudi Instagram jih je poln, med njimi tudi nekaj znanih Slovenk, potem pa otroke zraven, nenazadnje jih fotografirajo otroci. Moj bog, kakšno sporočilo dajejo te nagorite mame svojim otrokom. Pa nihče mi ne bo rekel, da ima ženska tangice kopalke na javni plaži zaradi sebe, ima jih da jo moški gledajo, ker sama svoje riti pač ne vidi. Še enkrat, mamice vi sta za tangice na plaži najmanj primerne. Dajte se malo v roke vzet. Ne paše vse na vsako rit in tudi sporočilo vašim otrokom ni cool.
Viš, ko nisi šla na solarno jogo, pa si nataknjena.☝️
Mogoče so, tako kot ti, tudi one brez kompleksov glede svoje postave? In pač dajo nase, kar njim odgovarja?
Za otroke pa verjetno ni največja katastrofa, da vidijo, da je mami zadovoljna v svojem telesu, čeprav ni popolno…
Verjameš ali ne, so hujše stvari na tem svetu, kot celulitasta rit v tangicah. Komur je to tako strašno, ima celo možnost ne buljit v tuje riti na plaži…
A res hodite na plaže, da tam oprezate kdo ima špeh, celulit, povešene razne dele telesa, kako se kdo obleče ali sleče itd.? Žalostno…
Ej, da se ti ljubi na tisoči način, no!
En in isti trol, ki se zaletava v ženski izgled, samo sezonsko menja štartni stavek. Pomladi so pajkice, potem pridejo kratka krila, poleti so kopalke s plaže, jeseni bo našel neke druge hlače, pozimi prekratke jakne… kakorkoli obrneš, bo na koncu zgodbe celulit na riti.
Kaj, če raje eno rečemo o razvešenih jajcih, itak prepolnih in to že tako dolgo, da plesen že vohamo na kilometer.
Sorry,ampak avtorica ima kar prav.
Ja, ok, na plažah srečaš tudi veliko ekshibicionistov, tudi med ženskami.
Je pa kljub vsej toleranci do “onih,ki so le okrogle in malo celulitične” (v prevodu bajse s povešenimi ritmi in polne celulita) težko gledat take , no, kako naj imenujem,….mesene mase.
Kakšnim mladim puncam s perfektnimi ritkami postanem kar malo fovš :):)-joke-, ampak, ko vidim tisto razvlečeno meso, kožo….potem pa vmes …o, fuuuj!
Tako, da, tiste,ki ne poznate mere, res ste uboge. Pa četudi se rade kažete. Ampak,bi bilo bolje za vas in druge, če se ne bi.
Vaša nastrojenost….saj lahko, zakaj pa ne?…..je neprimerna, veste?
Vprašam za prjatla, 17.08.2025 ob 09:28
Sorry,ampak avtorica ima kar prav.
Ja, ok, na plažah srečaš tudi veliko ekshibicionistov, tudi med ženskami.
Je pa kljub vsej toleranci do “onih,ki so le okrogle in malo celulitične” (v prevodu bajse s povešenimi ritmi in polne celulita) težko gledat take , no, kako naj imenujem,….mesene mase.
Kakšnim mladim puncam s perfektnimi ritkami postanem kar malo fovš :):)-joke-, ampak, ko vidim tisto razvlečeno meso, kožo….potem pa vmes …o, fuuuj!
Tako, da, tiste,ki ne poznate mere, res ste uboge. Pa četudi se rade kažete. Ampak,bi bilo bolje za vas in druge, če se ne bi.
Vaša nastrojenost….saj lahko, zakaj pa ne?…..je neprimerna, veste?
Daj no, vsi vemo, kaj je lepo videt in kaj ne. A ti misliš, da one s celulitom želijo imet to nadlogo? Še kako bi bile rade brez! Pa pač niso.
Ampak plaža ni razstavišče!!!! Pomeni, ne gledaš ljudi tam, ampak se sončiš!!! To je v dolgih hlačah težko… je že treba kožo dat na sonce. Ti pa glej morje, ne riti.
Avtorica, težko gledaš debele ženske na plaži in kritiziraš, kako neokusne so?
Ali ti je bolj okusno gledati poboje nedolžnih žrtev na vojnih žariščih na ekranu? Ali pa zakole živali v živalskih koncentracijskih taboriščih? Okoli tega se pa nič ne pritožuješ?
Toliko o okusu in okusnosti določene estetike.
Forum je zaprt za komentiranje.