Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Mama pripoveduje o spolnem življenju z očetom

Mama pripoveduje o spolnem življenju z očetom

Nič psihiatru, ni ona tista, ki ga rabi.

psihiatri zatripajo, zatripat pa jo hočete, da vam ne teži in govori svojih resnic!!!

Odgovor na objavo uporabnika
zkaj ji, 17.01.2022 ob 02:13

Zakaj ji ne privoščiš, da si olajša dušo? Naj pove. Potolaži jo. Zakaj hodiš k njej? Kakšna hči pa si, da še poslušat ne zmoreš? A sta s sestro 10 let stari? Oče je mrtev, tudi če mati na polno naklada (pa ne verjamem), ne bo od tega nobene škode. Samo njo še maš, bolje da njo tolažiš, kot da braniš umrlega očeta. Bo več koristi od tega.

Tako nekako bi bilo tudi po mojem mnenju najbolj prav.

Zartrose izven profila, 17.01.2022 ob 19:29

Neprijavljena, 16.01.2022 ob 21:56

Zartrose izven profila, 16.01.2022 ob 21:41

Nora mama, 16.01.2022 ob 21:32

A zakaj nočem poslušati?

Ker sva imeli jaz in moja sestra  z očetom ves čas bistveno boljši odnos kot z mamo.

In ker je spolno življenje stvar dveh – nikakor pa ne stvar otrok.

tudi če je bila posiljena??

To ni za predelovat z otroci. To mora mama predelat s psihiatrom. Pika.

Grozno je da se dogaja nasilje v družinah. Ampak a vi resno mislite da bodo to reševali otroci?

Ne vem kako je z avtoričino mamo. Lahko je res, lahko je to zrastlo v njeni glavi. Oboje je možno. Imam mamo ki mi razlaga kaj vse je narobe z njenim zdravjem. Pa se je po ne vem koliko obiskih zdravnika izkazalo da ni res. Prvo kar vam predlagam je, da vi mami dajajte tablete. Tako jih bo sigurno vzela. Drugo pa je, da ji poveste, da glede nato o kakšnih težkih stvareh govori, bo za njo najbolje da jo naročite k psihiatru. Ta ji bo pomagal.

mama ne sme odraslim hčeram reči svoje izkušnje s svojim zakoncem?? Ja saj to je tipično slovenceljsko-dajmo vse pomest pod preprogo in se delat da je vse okej!!!!

Ne govorimo o malih ali mladoletnih otrocih. Ampak o ženskah, pa nima veze da so hčere.

Pa kaj ti pišem! Sploh ni nujno da je vse res. Če ima mama psihične težave so te zgodbe posledica bolezni možganov. In za take zadeve so strokovnjaki, med njimi tudi psihiatri. Najprej je treba ugotovit ali so ti njeni govori zaradi starih travm ali zaradi bolezni.

Očitno še niste imeli kontakta s psihičnim bolnikom. Ti so sposobni naplest zgodbe, ki bi jih marsikdo verjel. Še oni jih verjamejo. Pa niso resnične. Daleč od tega.

Mislim,vas je pa kar nekaj malo munjenih tu gor.

Ker sem pac ze odrasla, mi lahko mama (ali oce) pripoveduje o svojem seksanju z njim/njo?????

Pa kje je dostojanstvo, samospistovanje?

Ja, ni cudn niti,da ata seksa hcero . Saj to ni nic tacga, kakor tudi ne,da mama razpravlja o svojem seksualnem zivljenju.

Matr,ste eni sprijeni….

To so zelo težke stvari! Ampak, če bi bilo vse to res, bi mama že prej o tem pripovedovala.

Morda je kaj res, morda ni res. Morda mamo že daje demenca in v njeni glavi se pletejo čudne zgodbe. In ne, ni normalno svojim otrokom pripovedovati kakšne intimne odnose sta imela z očetom.

Imejte potrpljenje. Mamo peljite h psihiatru. Potrebuje strokovno pomoč, v vsakem primeru, če je bilo vse to res ali ni bilo res.

A mama potrebuje psihijatra?

in kako se ti zdi ko ti hoče dopovedat

spolno iztirjenost tvojega očeta ?

ne bi rekla da mama potrebuje psihijatra

se mi zdi da si ti prva v vrsti

Malo sočutja ne bi bilo odveč.

Zakaj mislis da to ni res? Se zdaj dost zensk dozivlja teror s strani moskih in trpijo bodisi ker mislijo da morajo zarad otrok financ strahu manipuliranja itn.

Ni tako lahko kar oditi sploh ker se zenske bojijo nimajo kam se bojijo da nihce ne bo verjel in pomagal.

Mami lahko pomagata samo tako da dobi pomoc psihiatra..v prvi vrsti nekoga ki jo bo poslusal ji pomagal predelati kake terapije ko je bionergija sele ce je res nuja tablete.

Ne se delat da nic ni blo da se se vama ne bo zgodlo spolno nasilje ki nikoli ni osamljeno. N

meni so pa zanimive te zgodbe starih ljudi. Ko je moj dedek umrl, nam je babica povedala da zadnji otrok ( moja mama) ni njegov. Se pravi imam ubistvu drugega dedka. Povedala mi je tudi kako je spoznala pravega oceta, ga ubistvu prvic in zadnjic videla in takrat nekje na rozniku spocela mojo mamo.

meni se zdi to zanimivo…kaj vse clovek dozivi v svojem zivljenju. Pa gre svet vseeno dalje…

ne se sejirat prevec, itak vsi hitro gremo…

Neprijavljena, 17.01.2022 ob 19:42

Pa kaj ti pišem! Sploh ni nujno da je vse res. Če ima mama psihične težave so te zgodbe posledica bolezni možganov. In za take zadeve so strokovnjaki, med njimi tudi psihiatri. Najprej je treba ugotovit ali so ti njeni govori zaradi starih travm ali zaradi bolezni.

Očitno še niste imeli kontakta s psihičnim bolnikom. Ti so sposobni naplest zgodbe, ki bi jih marsikdo verjel. Še oni jih verjamejo. Pa niso resnične. Daleč od tega.

Od kje je pa res da ima zares psihične težave a? Folk bi se ljudi najraje rešil s tableti namesto se naučil slišat! Mnogo težav, ki so zapakirane v neke psihične težave, ki jih hočejo zdravit s tableti, se lepo razreši z pogovori-govorjenjem in slišanjem na drugi strani!

Nora mama, 16.01.2022 ob 20:35

Oče je umrl lani, mama je še živa, stara je 80 let.

Ima kar nekaj duševnih težav, s sestro sumiva da gre za bipolarno motnjo, splošna zdravnica pravi da gre za anksiozno depresijo.

Z mamo ne jaz in ne sestra nimava dobrega odnosa, obiski so redki in kratki.

Zdaj je začela na veliko razlagati o spolnem življenju, ki sta ga imela z očetom. Grozljivka to poslušat. Predstavlja se kot mučenico, ki je morala biti očetu vedno na voljo.

Meni se obrača želodec, govorim ji, naj neha, da je to izključno stvar nje in očeta, demonstrativno odhajam takoj, ko začne pleteničiti, pa je naslednjič stvar enaka. Isto doživlja sestra.

Itak mama potrebuje psihiatra, že 50 let, pa se ga uspešno ogiba

Kaj pa narediti, da se ne bom počutila kot Milena Miklavčič, ko je zbirala material za knjiho “Ogenj, rit in kače…”? A naj opozorim njeno zdravnico? A naj ji eno prilepim, da bo utihnila in nehala blatit očeta – to itak počne ves čas?

Na silo je ne moremo strpat k psihiatru, zdravil, ki jih dobi, očitno da ne uživa – kaj nam ostane da naredimo s to zblojenko?

Meni to izgleda kot, da ima travme… Tvoj oče ji zgleda ni bil najboljši mož …

Ena je umenila (otroci niso psihiatri), da ju mama krivi, da je ustala z njim.

Morda pa je bolj to, da je bil tak do nje in je potem morala gledati hčeri, ko sta se obešali po njem in se zabavali z njim, medtem ko je ona obveljala za tečno. Zato sta ji na živce šli tudi oni. Zdaj ko je stara se počuti zavržena in more poslušati kako je bil oče dober na tistih redkih obiskih in se končno počuti dovolj svobodna, da osramoti očeta in je zanjo to osvobujajoče.

Sicer pa avtorica tudi grozi s fizičnim nasiljem, da ji bo eno zalepila.

Tako je s tem, mama bi jo morala hudo maltretirati, da bi bil njen odnos upravičen. Če jo ni, potem je njeno pisanje nezaslišano. Mene so tudi maltretirali a ne dovolj, da bi uničil odnos s starši. Poleg tega pa so me imeli radi. Zato sem vedno jima bil blizu.

Očitno tu otroci menijo, da so psihiatri. Zdravnik postavi neko diagnozo, ki pa jo ne sprejemajo, ampak postavijo svojo. Se mi tale ženska kar malo smili…

In ne, ni normalno svojim otrokom pripovedovati kakšne intimne odnose sta imela z očetom.

Če so otroci stari 50, niso več otroci. Mogoče pa zato, ker vam ni normalno, da se o posilstvih in nadlegovanju na glas govori, posilstva in nadlegovanje ostajajo normalna. Kaj je sicer objektivno groznega na tem. Tvoj fotr ga je dajal v češpljo tvoje mame, da si ti nastala, to dejstvo, upam da poznaš. Koliko ste stari? 8 al kaj? Mentalno preveč zavrti za to, da bi pomislili, da so vaši starši kavsali?

Koliko nagravžnih osebkov v tej temi, mamo bi takoj za zmešano naredili, ko se izkašlja. Kot da je to nemogoča stvar, ker desc pa res ne bi… Pa sploh ne zahteva mama nič takega od tebe. Fotr je mrtev, noben pregon ga ne čaka, nič. Tudi svoje si lahko misliš, ne rabiš ji verjet, ne rabiš je niti poslušat. Lahko pa jo, če je kaj človeka v tebi, to bi storil odrasel človek v tej situaciji.

In zdaj je kao narobe, da pove zdaj, ko je mrtev. Če pa ne bi bil mrtev, pa tudi ne bi bil pravi trenutek, bi vam “rušila družino”, sožitje, ga vznemirjala in ne vem kaj. Nikoli ni pravi trenutek. Nekateri ljudje pač držijo v sebi. Nekateri ljudje si res tudi izmislijo. Ampak ne rabiš ugibat, samo poslušaš. Demenca pa bo – ko bo vedno eno in isto zgodbo ponavljala.

In ja, imam še živo babico, ki take izmišljotine kvasi, da se kar kadi. Detektivi pa uroki pa ne vem kaj še vse, 60 % stvari ji ne verjamem. Če bi rekla, da jo je dedek posiljeval, se mi pač ne bi zdelo tako za lase privlečeno, bi se mi zdelo možno. Ne bi pa ravno šel na sodišče za to pričat, saj roke ne morem dat v ogenj ne za dedka ne  za babico. Poslušam jo pa in jo poskušam potolažit. To me pa nič ne stane, ne glede na to, koliko kaj verjamem.

če so otroc, 18.01.2022 ob 19:40

In ne, ni normalno svojim otrokom pripovedovati kakšne intimne odnose sta imela z očetom.

Če so otroci stari 50, niso več otroci. Mogoče pa zato, ker vam ni normalno, da se o posilstvih in nadlegovanju na glas govori, posilstva in nadlegovanje ostajajo normalna. Kaj je sicer objektivno groznega na tem. Tvoj fotr ga je dajal v češpljo tvoje mame, da si ti nastala, to dejstvo, upam da poznaš. Koliko ste stari? 8 al kaj? Mentalno preveč zavrti za to, da bi pomislili, da so vaši starši kavsali?

Koliko nagravžnih osebkov v tej temi, mamo bi takoj za zmešano naredili, ko se izkašlja. Kot da je to nemogoča stvar, ker desc pa res ne bi… Pa sploh ne zahteva mama nič takega od tebe. Fotr je mrtev, noben pregon ga ne čaka, nič. Tudi svoje si lahko misliš, ne rabiš ji verjet, ne rabiš je niti poslušat. Lahko pa jo, če je kaj človeka v tebi, to bi storil odrasel človek v tej situaciji.

In zdaj je kao narobe, da pove zdaj, ko je mrtev. Če pa ne bi bil mrtev, pa tudi ne bi bil pravi trenutek, bi vam “rušila družino”, sožitje, ga vznemirjala in ne vem kaj. Nikoli ni pravi trenutek. Nekateri ljudje pač držijo v sebi. Nekateri ljudje si res tudi izmislijo. Ampak ne rabiš ugibat, samo poslušaš. Demenca pa bo – ko bo vedno eno in isto zgodbo ponavljala.

Točno to sem tudi jaz pomislila, ko sem to brala. Kakšni otroci, te dve babi sta stari cca 50 let. Če je oče mamo seksualno maltretiral, je to ostalo globoko v njej in tega ni govorila, ko sta bila otroka še majhna, niti ko je bil tip še živ. Zdaj pove, da se razbremeni, ko nikomur več ne škodi, te dve kruli jo pa še takrat šikanirata.

Ja, sori, da vama morda ruši sliko super truper očeta, ki jo hočeta na vsak način obdržati. Kaj pa, če ni bil tako super? Kaj če jo je res maltretiral? To ni poslušanje o spolnem življenju starih dveh, pač pa poslušanje o možni spolni zlorabi. A če ti poročena hči pride povedat, da je mož grob pri seksu in da jo večkrat poseksa brez njenega dovoljenja, boš rekla, fuj, kaj mi to praviš, zakaj mi razlagaš svoje spolno življenje?? Najbrž ne, je res? Zato, ker ti je mar za svojo hčer, ker nočeš, da je spolno zlorabljana. Za mater vam je pa očitno vseeno!

Torej tako povej: “mati nekaj pleteniči, da jo je oče zlorabljal spolno, ampak me ne zanima, saj hočem očeta obdržati v lepem spominu, matere pa ne maram. Tako da bi jo najraje utišala z zdravili. Kaj pravite?”

Res je, mama je bila vedno neuravnovešena. Nikoli nisva imelu dobrega odnosa.

Oče je bil tista topla, mehka in skrbna oseba, ki sva jo s sestro potrebovali.

Z mamo se je piročil, ker ga je, revica sirota iz podeželja omrežila tako, da jo je poročil in ji ustvaril dom. Četudi sta ga moj ded in stric opozarjala, da je dekle psihopatka in mu odsvetovala poroko.

Mama si je v preteklosti pred zdravniki izmislila in si še izmišlja najbolj neverjetne stvari (o katerih so potem zasliševali naju s sestro), tako da je pripovedovanje o spolni nenasitnosti mojega očeta najbolj verjetno spet ena od njenih blodenj. Zna pa tudi neverjetno igrati, tako da zdravnike stalno vodi za nos. Neverjetno, kako je sposobna zaigrati nemočno žrtev in po drugi strani veselo, življenja polno starejšo gospo.

Razumevanja zanjo jaz že dolgo nimam, potem ko mi je izrekla besede in naredila stvari, ki jih otroku nikoli ne smeš izreči in jih narediti.

Razumem pa, da mnogi tega ne razumete.

In veste, nikogar ne moreš prisiliti v psihiatrično zdravljenje, če le-ta neposredno fizično ne ogroža življenja drugega. Njeni osebni zdravnici sva s sestro povedali, kako je z mamo,  izdala ji je napotnico za psihiatra, pa mama tja ni odšla. Nevrolog, pri katerem je bila enkrat, je mnenja, da je uboga gospa samo anksiozna in depresivna.

Medve s sestro pa vidiva, da gre za jasno izraženo bipolarno motnjo, saj je mama ujeta v nekajtedenske  cikle vznesenega maničnega vedenja, ki mu sledi pobitost, depresija. In predvsem se ne zaveda tega, kaj komu izreče ter ob soočenju vse zanika.

S sestro imava dovolj maminih izpadov. Dovolj izmišljevanj, laži, podtikanj.

Ne želim več poslušati natolcevanj o očetu, danes sem o tem povedala njeni zdravnici. Njene roke so zvezane, mama očitno tudi ne jemlje zdravil, ki bi jih morala, na silo pa je zdravnica ne sme hospitalizirati.

Moji obiski pri mami bodo še redkejši, dobesedno vseeno mi je, kako bo z njo. Zaradi njene neuravnovešenosti sem trpela v otroštvu in mladosti, tega si že dolgo ne dovolim več.

Hvala za vsa različna mnenja. ?

To je tudi za upoštevat. Sicer verjetno že veš, da tudi največji lažnivci ne lažejo vedno in da se tudi največjim lažnivcem dogajajo grozne stvari, enako tudi sicer tople osebe pogosto počnejo grozote, možno je popolnoma vse. Jaz bi ravnal tako, da ti ne bi bilo treba biti žal, če je slučajno to res, lahko si čisto nevtralna. Če je mama tebi počela strašne stvari, je popolnoma razumljivo, da ji ne želiš stati ob strani. Zveni sicer, kot da imaš popolnoma premišljeno situacijo in nasveta sploh ne potrebuješ.

Obrnite se na Center za duševni zdravje ki je najblizji, vsaj za info,kako naprej

Jozi315, 17.01.2022 ob 16:51

Ti pa nisi normalna,al?? Ta zblojenka je tvoja mati,rodila te je in te poslušala neštetokrat ko si se ponavljala..a pa te je podcenjevala? Ti budala si njen otrok in ona bi vse nrdila zate ti ji pa tako vračaš..kam gre ta svet..bodo vesela dok jo maš-mamo mislim,ker le ta je sam ena..pozablas to! In ja če imaš otroke..če ja..predvidevam da so že veliki glede na leta mame..jim daješ prelep vzgled kako je potrebno delati z materjo! Stara je..ja pa vam je odveč..očitno ji ni bilo lepo z očetom in se hoče izpovedati,pusti jo do besede da se oddahne! Pizda egoistična!

Jozi, in od kje ci s tako zagotovostjo veste, da je mama maredila zanjo vse????

Res, da je mama. On lahko, da se je to, o čemur govori, zares tudi dogajalo. Ampak, saj je odrasla oseba. Je bila tudi pred 50+ leti. Zakaj ke vztrajala v taki zvezi? Ptroci nikakor niso odgovorni za njene neuspehe. Lahko, da je vse to, kar sedaj počne, posledica starosti, usihanja uma, bolezni…je pa skrajno grdo, da avtoriti poskusate vzbuditi slabo vest. Ni kriva in ni odgovorna.

Ko je leta 2022 sex še vedno tabu, in gre folk ob besedi sex pod mizo od sramu molit…. me prav zanima kakšna spolna ži ljenja imate, če sploh. V temi, z deko črez, da jav nec joške vidu, al pa ti njegove leve jajce, ali pa bog ne daj lulčka, ki ga v desno vleče.

Z mamo se je piročil, ker ga je, revica sirota iz podeželja omrežila tako, da jo je poročil in ji ustvaril dom. Četudi sta ga moj ded in stric opozarjala, da je dekle psihopatka in mu odsvetovala poroko.

Očitno navijaš za to, da je ne bi poročil. Ampak če je ne bi poročil, tudi tebe ne bi bilo. Torej si vesela, da te je spravila na svet ali ne? Že samo iz tega razloga, si lahko hvaležna, če seveda sploh želiš živet.

Važno da bosta s sestro, ko bo čas za zapuščinsko razpravo poslušali kaj vama pripada…

Ta “zblojenka”je tvoja mama!

Kako lahko tako napišeš?

fak. Bodimo človeški. Ni lepo poslušati takih stvari od mame, o očetu… morda govori bolezen, morda pa govori (bodisi skozi bolezen ali ne), resnico in jo more dati ven, saj je prej ni… Ni posilstvo, če je bil mož? Spolnost je stvar zakoncev, dveh? Ja, v prejsnjem stoletju… me zanima ce bi se moz hverke do nje tako obnasal kako bi vam bilo… prvi bi bili tam, ki bi ga zeleli naučiti kozjih molitvic…

Pa ne recem, da bi morala to poslusati… tudi odraz, da si mora poiskati psihiatra ni pravi.. morda nima s kom govoriti, pri 80 socialen krog ni vec tako velik.. Najboljse bi bilo, da bi ji pomagali se vkljuciti v kaksne krozke, med ljudi, spoznati s prijateljico, ji urediti oskrbo…
Iz vasega zapisa se mi kar smili, saj o njej govorite zanicljivo..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close