Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mama mi zastruplja otroke

Mama mi zastruplja otroke

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 5555, 27.09.2023 ob 09:04

Naslednje leto otroke v vrtec! Bo pa tudi za prehrano tam potrebno zdravniško potrdilo, če boste želeli da imajo posebne diete. Zato jih verjetno tudi niste dela prej?

Menim da je v neki zdravi meji ok, tudi če otrok poje kakšen čokolino, bel kruh, slanik, spije sok. Če so bili pa prej navajeni samo na zdravo, pa razumem da prebava sedaj malo ponagaja. Nekaj drugega so alergije, tukaj so pravila jasna in kar je prepovedano, je prepovedo. Ampak ko govorimo o enem fleku na hrbtu, no za takšno alergijo še nisem slišala.

Imam tudi jaz eno znanko zdravnico, ki se stalno pritožuje čez prehrano v vrtcu, ker je bil njen otrok prej navajen samo na rdečo peso, kvinojo, sojo itd., sedaj pa nič od tega več noče, ker so v vrtcu ribje palčke, sadni jogutri, slaniki.

In to je zdravnica? Saj razumem – ampak pojma nima o prehrani!

Dajte si prebrat tale članek:

https://www.medvedkiigrace.si/blog/superzivila-otroci/

Jaz ne poznam nikogar ki bi odraščal na teh smeteh ki jih sedaj prodajajo. Na čokolinu (prvič sem ga jedla v srednji šoli), na ribjih palčkah, smokijih ipd.. Sladki čaji ipd., v katerih ni nobenega čaja, sama umetna barvila in okusi ter tona cukra. Nič nimaš od tega. Mrtva hrana. Ljudje imajo črevesje zapacano že v oš. Zato ker ne jedo hrano, samo neko predelano sranje. Iz čiste lenobe. In ne ni nobena ljubezen to da daješ otroku ta šit. Nehajte si lagat. Leni ste. Je lažje mu dat smoki kot jabolko narezat in mu dat. Je lažje hrenovke skuhat kot neko juho/mineštro za večerjo. Ves ta pakiran šit pač ni hrana. Je mašilo. Za lene ljudi. In ne nismo vsi na tem odraščali. V bistvu ne poznam nikogar ki je. Smo odraščali na hrani. Na krompirju, mesu, zelju, sadju. Ne na paketkih “pasiranega sadja s tono cukra”, ne na smokiju ipd.. In hrana v vrtcih/šolah je en šit. Sam kruh, cukr in ostalo predelano sranje. In potem jim to še doma dajete. Me zanima koliko vaših otrok bi pojedlo brokoli če bi mu ga dali. Večina ne a ne? Pa se  vam ne smilijo. Smilijo se vam otroci ki ne dobijo smokija pa “ledenega čaja”. Ne smilijo se vam pa otroci, ki ne dobijo sploh prave hrane in hranil zase. Same mrtve kalorije. In ne ljudje, ki tako zagovarjate ta šit ne dajete to otrokom samo občasno. Vsakodnevno jih s tem sranjem futrate. Ne si lagat.

V vrtcu bi bilo podobno.

Pustimo zdaj to, da je tema najbrž izmišljena. Torej, če imaš otroke, ki potrebujejo poseben režim (pa naj bo to glede prehrane ali česa drugega) je nujno, da to upoštevajo vsi. Nedopustno je, da alergik samo zato, ker se npr. babici smili, dobiva hrano, ki mu škodi. Tukaj gre lahko za vprašanje življenja in smrti. Če se babica tega ne drži in zastruplja otroke, bi jaz takoj, nemudoma poiskala drugo varstvo. Ni debate. ČE pa gre samo zato, da imata vidva z možem samo drugačna pričakovanja glede prehrane, otroci pa niso alergiki se boš pa odločila ali boš poiskala drugo varstvo ali pa boš zamižala-včasih na obe očesi- glede prehrane otrok. Nobene potrebe pa ni po inštaliranju kamer in ne vem še česa, saj babica ne zanika kaj jim da za jest. Oz. tudi če zanika pa je najbrž posnetek ne bo prevzgojil in bo začela delati drugače.

kdo486, 27.09.2023 ob 09:47

Jaz ne poznam nikogar ki bi odraščal na teh smeteh ki jih sedaj prodajajo. Na čokolinu (prvič sem ga jedla v srednji šoli), na ribjih palčkah, smokijih ipd.. Sladki čaji ipd., v katerih ni nobenega čaja, sama umetna barvila in okusi ter tona cukra. Nič nimaš od tega. Mrtva hrana. Ljudje imajo črevesje zapacano že v oš. Zato ker ne jedo hrano, samo neko predelano sranje. Iz čiste lenobe. In ne ni nobena ljubezen to da daješ otroku ta šit. Nehajte si lagat. Leni ste. Je lažje mu dat smoki kot jabolko narezat in mu dat. Je lažje hrenovke skuhat kot neko juho/mineštro za večerjo. Ves ta pakiran šit pač ni hrana. Je mašilo. Za lene ljudi. In ne nismo vsi na tem odraščali. V bistvu ne poznam nikogar ki je. Smo odraščali na hrani. Na krompirju, mesu, zelju, sadju. Ne na paketkih “pasiranega sadja s tono cukra”, ne na smokiju ipd.. In hrana v vrtcih/šolah je en šit. Sam kruh, cukr in ostalo predelano sranje. In potem jim to še doma dajete. Me zanima koliko vaših otrok bi pojedlo brokoli če bi mu ga dali. Večina ne a ne? Pa se  vam ne smilijo. Smilijo se vam otroci ki ne dobijo smokija pa “ledenega čaja”. Ne smilijo se vam pa otroci, ki ne dobijo sploh prave hrane in hranil zase. Same mrtve kalorije. In ne ljudje, ki tako zagovarjate ta šit ne dajete to otrokom samo občasno. Vsakodnevno jih s tem sranjem futrate. Ne si lagat.

…. in jabolka polna pesticidov so pa super zdrava. Ma na živce mi greste s tem. Vse kar kupite v trgovini ni pod nobenim pogojem zdrava hrana. Zdrava kvalitetna hrana se pridela doma, pa še to ne vsepovsod. Torej nehajte komplicirant.

Imam v razširjeni družini eno tako komplikatorko. Sama pa otrok daje same smeti.

ladygaladriel, 27.09.2023 ob 12:26

…. in jabolka polna pesticidov so pa super zdrava. Ma na živce mi greste s tem. Vse kar kupite v trgovini ni pod nobenim pogojem zdrava hrana. Zdrava kvalitetna hrana se pridela doma, pa še to ne vsepovsod. Torej nehajte komplicirant.

Imam v razširjeni družini eno tako komplikatorko. Sama pa otrok daje same smeti.

Mater ste glupi s takimi. Ti misliš da tisto pakirano sranje ni s pesticidi špricano? Plus tega je še desetkrat predelano in z dodanimi stvarmi, ki nimajo v hrani kaj iskat. Ja, je jabolko boljše od vsega tega. Tudi špricano če ni domačih. Ker je to hrana. Vse to predelano sranje ni hrana sploh. In ne nihče ne bo umrl če bo to občasno jedel. Ampak večina vas dan za dnem smeti vase meče. In se potem čudi da imajo najstniki jetra zamaščena, črevesje zjebano, holesterol in vse možno. In glede otrok se starši odločajo kaj bodo jedli. Ne babice. Nimate nobenega spoštovanja do otrok. Ko so majhni jih s smetmi hranite, ko odrastejo pa ne upoštevate njihovih navodil glede njihovih otrok. Kaj ima otrok od tistega cukra ki mu ga babi da? Nič. Samo babica se počuti fajn ob tem in kako je kao razveselila otroka, ki pred tem sploh ni vedel da to obstaja in ni za to prosil. Če niste zmožni pokazati ljubezni drugače kot da dajete smeti otrokom….

Prvo kot prvo: Če otroci določene hrane ne smejo uživati, ker so nanjo alergični, je nedopustno, da jim kdorkoli, ki to ve, takšno hrano ponuja. Tudi za hiperaktivnega otroka ni okej, da uživa preveč živil, ki še dodatno pripomorejo temu, isto velja za otroka, ki ne more na veliko potrebo.

Drugo kot drugo: Babice in dedki iz navade otrokom filajo sladkarije, ker se jim s tem zdi, da delajo otrokom dobro. Otroku čisto nič ne manjka brez teh bedarij, ampak to dopovedati starim staršem, ne vem, če je kdaj komu uspelo. Ker pač počnejo malo po svoje, četudi imajo starši svoje zahteve in pravila.

Meni se v osnovi ne zdi okej, da starši postavijo meje in jih drugi ljudje prekoračijo. Ja, ne rečem, za neke nepomembne zadeve, tudi kak bombon, kozarec kokakole, sok, pač okej. Dej. Ampak ne v primeru, da lahko s tem na nek način ogroziš zdravje otroka. Če bi počeli to v dobrobit otroka, nebi bilo s tem čisto nič narobe.

Usedita se za mizo, ji še enkrat obrazloži celotno situacijo. Povej stanje, kaj se dogaja in zakaj se s tem ne strinjaš. Ti si starš, veljajo tvoja pravila (pa naj jih drugače krši, ker kršijo jih itak vsi :)).

Ti trije otroci so bolani postali, zaradi vaju!!! Butastih staršev. Verjetno že od malega jih pitata s temi pa onimi “zdravimi” sestavinami…. bla bla …. bog ne daj kak bonbonček! Prokleti novodobni butasti starši…. ti in tvoj mož še bolj! Ubogi otroci, občutljivi kot papirček….. cel life ste jima zjebala. Se to zavedata?? MRš, vama bi trebalo otroke stran vzet! Dam glavo stran, da nobene od teh treh otrok v življenju ni poskusil Milka čokolado! So? Ajde, iskreno odgovori! Zato pa so takšni…. samo zato! Zaradi vaju!!! Mrš nekam…

Imaš tri problematične otroke. S tabo tudi nekaj ni v redu. Tvoja mama je očitno edina normalna oseba v Adams family.

Če niso šli v vrtec, se pazijo pri babici že vsaj 1 mesec. In v tem času je imel tvoj otrok, ki je “hud alergik” enkrat neke pikice na hrbtu? In hiperaktiven otrok je bil hiperaktiven? Res nenavadno…

Bogpomagaj, 27.09.2023 ob 17:12

Če niso šli v vrtec, se pazijo pri babici že vsaj 1 mesec. In v tem času je imel tvoj otrok, ki je “hud alergik” enkrat neke pikice na hrbtu? In hiperaktiven otrok je bil hiperaktiven? Res nenavadno…

Točno tako.

Dajta vloge za vrtec in nehajta obremenjevat mamo. Obvladovat tri posebne predšolske otroke je očitno preveč zanjo. A sta res tako sebična da tega ne zmoreta videt?

Vrtec bo tako poceni kot varstvo vajine mame, ampak potem se ne boš ukvarjala s par pikic, hiperaktivnostjo in slabo prebavo, ampak tudi z vsemi vrtčevskimi virusi. Hrana bo taka kot bo, ne bodo imeli osebne kuharice.

Drugače pa zasebno varstvo ne bo tako poceni. To je tvoj mož očitno že ugotovil.

Tvoji otroci, tvoja pravila, sploh. če so tukaj še zdravstvene težave. Če se je mamam strinjala z vsem in sedaj dela po svoje to res ni ok. Prvo lep pogovor, pa še tvoj mož naj bo zraven, potem pa še otoke osveščaj kaj lahko in kaj ne. Moj sin je v šoli skoraj umrl, ker se niso držali predpisane diete. To niso heci.

Bravo za vaš odgovor.

Res grdo od nje, da se ne drži vaših dogovorov. Drugo leto v vrtec.

Anonimno 5463, 28.09.2023 ob 17:27

Res grdo od nje, da se ne drži vaših dogovorov. Drugo leto v vrtec.

Zakaj cakat drugo leto? Take probleme ima, in ce so zdravstvena stanja resnicna,  bi morala varstvo prekiniti vceraj ne jutri. Ampak, ker je komot in poceni ocitno lahko zamizi na obe ocesi.

Kako si predstavljate montiranje kamer? V tuji hisi? Jaz ti za vedno pokazem vrata.

Ob branju teb komentarjev dobim občutek, da ste vsi fuknjeni.

Hvala bogu se meni zdiš čist normalna. Pač hočeš da otroci zdravo jejo in da se jih ne fila z junkom.

Valda ne daš alergiku kr neki, hiperakticu cukra na žlico in zaprtemu revežu mesa in mlecnih ozdelkov, ker pol cel teden ne kore na Wc. A je to tolk težko razumet.

Pa  s salamami ki so dokazano rakotvorne filat mala telesa. Men je to bolano. Pol imajo pa vsi raka, pa se  čudijo… zakaj? Le zakaj?

Reč tej tvoji mtki da jo mas pol kurac in da naj se malo v roke vzame. Naj uposteva kaj rečes, saj so tvoji mulci.

Pa povej mi iz kje si, ti bom napisala kateri vrtci ti vse tri vzamejo.

Anonimno 3021, 28.09.2023 ob 21:49

Ob branju teb komentarjev dobim občutek, da ste vsi fuknjeni.

Hvala bogu se meni zdiš čist normalna. Pač hočeš da otroci zdravo jejo in da se jih ne fila z junkom.

Valda ne daš alergiku kr neki, hiperakticu cukra na žlico in zaprtemu revežu mesa in mlecnih ozdelkov, ker pol cel teden ne kore na Wc. A je to tolk težko razumet.

Pa  s salamami ki so dokazano rakotvorne filat mala telesa. Men je to bolano. Pol imajo pa vsi raka, pa se  čudijo… zakaj? Le zakaj?

Reč tej tvoji mtki da jo mas pol kurac in da naj se malo v roke vzame. Naj uposteva kaj rečes, saj so tvoji mulci.

Pa povej mi iz kje si, ti bom napisala kateri vrtci ti vse tri vzamejo.

Ti si šele fuknjena, pizda ti materna hohštaplarska.

Ti si verjetno tudi na brezhibni hrani odraščala, glede na tvoj komentar.

Svašta pička rodi…

In kaj misliš, da bodo dobili na krožnik v vrtcu? Vse iz konzerv, s knor kockami in posuto z vegeto. Bel kruh za malico in gor rezina posebne salame, ali celo – o groza – marmelada. In skodelico mleka iz eurospina. Razumem, da imajo tvoji otroci težave, a zaradi sladkorja ne dobiš izpuščajev, niti te sladkor ne zapre. Hiperaktivček pa tudi ni tak zaradi sladkorja. Sladkor ima svoj bum učinek okrog pol ure, potem pa izzveni. Tako da za težave pri otrocih ni kriv kozarec ledenega čaja. Vzroke išči drugje. Mislim, da imajo težave prav zaradi tebe, ker se telesa ne morejo navaditi na določene snovi in zato reagirajo, ko jih otroci vendarle dobijo, svoje naredi pa še psihiranje in stalno teženeje, kaj lahko in česa ne. Stres je velikanski ubijalec zdravja, se lahko vsi E – ji skrijejo pred njim.

Draga moja ne vem kaj je s teboj in ne vem kako si ti odraščala, toda bolj me skrbi za tebe, kot tvoje otroke. Edina rešitev: daj otroke v vrtec, ali pa ostani doma.

Če lahko babi plačuješ toliko, da misliš da si upravičena do takega odnosa, si lahko privoščiš da ostaneš doma.

Ostani doma in skrbi za svoje otroke.

Seveda bi 3/4 ženskam,ki bi si z malo nižjim luxuzom komot privoščila ostati doma krona iz glave padla, če bi mogle svojim frocom kuhat in se ukvarjati z njimi.

Ne rečem da lahko vse ostanejo doma, ampak če imaš denar da plačaš babi kot je treba in da kupuješ kamere si to lahko privoščiš. No, razen če ji daš 100€ na mesec za vse 3.

Ostani doma, otroke vpiši v vrtec da se socijalizirajo kot si zaslužijo in skrbi za njih.

A za profi varuško maš Tut denar? Pa vrjetnon za čistilko in kupljene naročene kuhane obroke. Samo ostat doma pa ne moreš.

Koza

Jaz sem prebrala raziskavo, da mora otrok jest vse. In, da je obratno, da uni ki zrastejo 9b solati in določene grane ne dobijo, imajo pol sladkorno. V vrtec jih D a j. Tam so profesionalci. Moji so bili v vrtecu in je bilo vse o. K. Raje, reci mami hvala.

Tvojim otrokom se res ne piše dobro. Jaz bi bolj ostro nastopila ali pa najela varuško. Nujno moraš ustaviti, kar se dogaja, če želiš, da tvoji otroci odrastejo v normalne, zdrave osebe. Kar poglej, kaj je iz tebe ratalo, ker te je pitala s salamo, belim kruhom in ledenim čajem, pa grem stavit, da niti enkrat nisi rekla ne ponujenim sladkarijam. Za vsako ceno moraš doseči, da tvoji trije ne bodo taki kot ti.

Jaz bi vaju z možem oba pretepel ko psa. Nista vredna drugega, da ne znata zascitit svoje otroke. Sram vaju bodi gnoj od cloveka ?

Srcno upam da fake zgodba.

Na pol sem prebrala. Vsi inate teźave. Otroci so odziv prav na to. Svojih teźav ne rešijete, ni čudno, da so sončki podivjana horda. Kjer je treba kaj zakonski spremeniti.

Kamala im zelo visok IQ, glede na to , da je pravnica in bivša tožilka.  Brez dvoma je veliko pametnejša od tumpastega Trumpa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close