Malta
Jaz sem bila dve leti nazaj na Malti in več kot tri dni tam nimaš kaj delat… s tem da greš še na bližnje otoke kot so Comino..
V glavnem v z najemom avtomobila si ogledaš Malto v dveh dneh.
Hrana z mojega vidika je zelo neokusna (angleški vpliv). Vsi govorijo angleško. Za se kopat ni primerna, obala zelo skalnata, javne plaže pa so zabasane in umazane…
Ti priporočam 3 dni Malte, pol pa na trajekt in na Sicijljo, pa si še Siciljo ogledaš. Od Malte je odaljena le 1/3 ure.
lp
Mi smo bili na Malti v začetku novembra letos in smo bili zadovoljni. Leteli smo z Air Malta z Dunaja. Karta za dve odrasli osebi in otroka (pod 2 leti) je prišla okrog 100.000 Sit.
Na Malti smo stanovali v http://www.gardenviewmalta.com/ – to so apartmaji. Predvsem zaradi otroka nam bolj ustrezajo apartmaji kot hotelske sobe.
Na Malti je zelo dobro razvejan javni avtobusni promet – avtobusi so sicer bolj v stilu “Ko to tamo peva”, ampak že vožnja z njimi sama po sebi je avantura 🙂 S temi busi se da prekrižarit celo Malto.
Lep je izlet na Comino in Gozo, zelo mi je bilo všeč mesto Mdina, pa tudi Valetta je simpatična. Zanimiva mi je bila tudi Popajeva vas. Čudovit je bil sončni zahod na klifh Dingly…
En dan smo najeli tudi avto, da smo šli malo “off road”.
Novembra je bilo super, gneče ni bilo več, plaže so bile prazne, v morju se je še vedno dalo kopat.
Priporočam, da greste v predsezoni, če je le mogoče.
Če te še kaj zanima se oglasi. Imam tudi LP Malta – ga z veseljem posodim.
LP, viv
Forum je zaprt za komentiranje.