Najdi forum

Se splača na Malto? Plaže,hoteli,izleti,nočno življenje,kultura itd

Jaaaaa 😀 Js sm bla v šoli tm k sm bla 13 stara. In se mi je že takrat čiiiist dogajal 😀 Ne res, fuuul je fino, plaže sicer niso lih neki pretirano lepe(večinoma skalnate, maš pa tud par peščenih, sam niso neki uaaaau). Je pa nočno življenje res noro. Za žurat tm ni treba skrbet. Pa tud ni neki ful drago, normalne cene so. Pogledat se splača Comino, to je otočk zravn, k ma laguno, tm je pa res lepo. Pol se splača vidt Blue grotto (neki tazga) take jame ob morju, k je notr čist modra voda, je zlo lepo. če te zanima zgodovina maš tm velik zgodovinskih stavb pa tega. Drgač maltežani so super ljudje, tud drgač je blo men zlo ušeč, use štima 🙂 Pa če te zanima si poglej še tm k steklo delajo. Veliko užitkov 😀

Malto priporočam. Preberi moje vtise pod Države.

Malta ima le eno napako: cene so višje kot

v Sloveniji. Pokliči.

LP!

Š3tof

Hmm… odvisno s kakim namenom greš tja. Je destinacija, ki ti ponuja vsega po malem. Zanimiva je, ker jo lahko celo prepotuješ v nekaj dneh. Avtobus je poceni, vozi pogosto in na vse konce države. Glavno mesto je izredno zanimivo, polno zgodovine in cerkva… zdi se mi, da so tam snemali tudi Trojo. 🙂 Priporočam otok Gozo in Comino, kjer so tudi lepe plaže (vendar polne turistov; če hočeš le ležati na plaži, ti Malte ne priporočam – dosti lepše je npr. v Dalmaciji). Hoteli… njihovim x zvezdicam moraš odšeti pol do ene. 🙂 Vsaj po moji izkušnji.

Malta je približno tako velika kot Ljubljana. Plaže niso nič posebnega razen tista že omenjena na Cominu. Vse kar je za pogledat, si lahko pomoje ogledaš v enem dnevu. Nočno življenje je OK.

Meni na Malti ni bilo preveč všeč.

Odlična destinacija za raziskovanje zgodovine. Sam sem bil na Malti že dvakrat in še vedno je ostalo nekaj za pogledati. Odvisno od tega kakšen človek si. Če si želiš poležavanje na soncu na peščenih plažah, potem ti moram povedati, da se boš moral na plaže voziti z busom. Saj v bližini hotelov lepih plaž ni ( beri: bolj ali manj ošiljene oz špičaste skale ). Recimo meni osebno to ni bila težava, težava je le v kolikor imaš otroke – pač malo nerodno. Lepe plaže seveda niso samo na Cominu ( modra laguna ) ampak so tudi na sami Malti. Naprimer : z busom se pelji proti oz. mimo Quavra oz Buggibe in na predzadnji postaji izstopiš. Odlična plaža! Sicer če iztopiš na zadnji ( razlika med njima cca slaba 2 km ) ni nič narobe, ker je tam tudi lepa plaža, vendar je tam kar precejšnja gneča ( pač zraven je hotel ). Tudi na drugi strani se najdejo lepe plaže, vendar se na tistih najboljših kopajo le domačini. Moraš vedeti, da določene stvari najdeš samo pod pogojem, da greš tudi sam malo raziskovati.
Splača se ti iti na izlet okoli otoka, kjer boš videl odlične “klife” ( tudi 200m in več ). Svetujem ti, da greš v lastni režiji in ne preko agencije. Pač se prijaviš nekemu ponudniku in če imaš srečo boš na isti ladjici kot tisti, ki bodo šli preko tvoje agancije.
Za bus si kupi nekaj dnevno karto ( pazi na cono ) in se boš lahko za malo denarja vozil po celi Malti. Spet lahko greš z busom na sever Malte in se potem z lokalnemu ponudniku ( zasidrani so kar ob obali – par 100 m stran od trajekta, ki vozi na Gozo ) pelješ na Comino ( spet je cenejši ).
Nočno življenje: Neglede na to, da sem letoval v dveh krajih: St. Julian – prva liga, Quavra oz. Buggiba precej manj pa vendar tudi nekaj malega. Če imaš hotel v St, Julianu potem ne bo problemov. V kolikor ga imaš v Quavri oz. Buggibi bo težava priti z busom nazaj ( seveda pri tem mislim pozne nočne oz. zgodnje jutranje ure ). Oziroma ne bo ti preostalo nič drugega kot taxi.

No Kris malo vecja kot Ljubljana je pa ze, se ti ne zdi? Malta je dezela prijaznih ljudi in splaca se jo obiskat, vendar nekje dva tedna je optimalni domet. Imas malo manj moznosti za prenocisca kot drugod, vendar se vseeno najde kar nekaj Guest-housov za dokaj ugodno ceno z vkljucenim zajtrkom. Skratka, meni je v zelo lepem spominu, najbolj pa to da so maltezani friki na ognjemet:)) in na zalost hitro prehrano kar se pozna mlajsemu prirastku neznejsega spola:)
lp
Shanti

angolalife napisal:

> No Kris malo vecja kot Ljubljana je pa ze, se ti ne zdi?

Ja, čisto malo pa res.

Malta – 316 km2
MOL – 275 km2

Meni osebno ni bilo všeč na Malti:
res je velka oz. majhna kot Ljubljana, kulinarika na dnu.. velik vpliv angležev, drago, umazano.. pazi na kakšno vodo pijete (meni je naredila zelo slabo ustekleničena razsoljenja) sem kar kupila, brez da bi pogledala.. zato kupuj uvoženo vodo.
COmino otok je zelo lepo vendar so turisti kot sardine… preveč za tako majhen košček obale. Se mi pa zdi da so tukaj snemali eno sceno Plave lagune.
Gozo je zelo lep otok.. se splača na ogled..
Malta kot Malta pa mi žal ni pustila nekega velikega dobrega vtisa.
Lepo je it pogledat te njihove Fieste.. in Valleta je tudi lepa..
Kopanje pa kar odpišite…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close