malta ali kaj drugega ?
Pozdravljeni:
Z možem sva se znašla v dilemi in vas prosiva za pomoč.
Imava dva otroka stara 5 in 8 let, s katerima se letos odpravljamo z agencijo Intelekta na Malto za en teden. Cena je okrog 250.000 SIT, na Malti smo pa mislili še zapraviti za izlete in ostalo okoli 150.000 SIT, torej vse skupaj okoli 400.000 SIT. Sedaj pa je mož prišel na idejo, če bi šli sami na počitnice, se pravi ne preko agencije in kam drugam.
Zanima me vaše mnenje, če bi šli recimo na Kubo ali v Mehiko ali Kalifornij ali ….
Kaj mislite in koliko bi to stalo. Drugače so otroci zelo prilagodljivi in smo že dosti prepotovali z avtom.
Lp
Jest vam kar odsvetujem Malto. Pa tudi za otroke se mi ne zdi najbolj primerna. Plaže so več ali manj skalnate, nekaj jih je umetno nasutih z mivk. Je pa zelo vroče in umazano.
400.000 sit verjetno za vse 4 skup, ne? Za naštete destinacije bi toliko porabili na osebo. Seveda če bi šli za več časa. Za en teden se pa ne splača iti tako daleč.
Morda Egipt? Ali pa z avtom na Korziko oz. Sardinijo?
Mislim, da ima Enzyme X kar prav.
Mi smo pri tej starosti otrok najraje potovali z avtom, nekaj časa smo bili ob morju, pa nato v notranjosti in spet ob morju. Tako smo vsi imeli nekaj od potovanja. Tako je bilo po Italiji ali Franciji ali Španiji. Bilo je živo in veselo in še relativno poceni, če se boste pa odločili za čezmorske dežele, se bodo stroški bistveno povečali, pa še, kljub prilagodljivosti otrok, bi morda veljalo na tako potovanje še nekaj let počakati, in morda boste vsi imeli več od tega.
Mi smo bili na Malti pred leti, ravno tako s to agencijo. In mislim, da sta bili hčerki stari ravno toliko kot vaši otroci. Bom rekla tako, nič posebnega, plaže slabe, kar naprej je veter pihal, bolj kamnito, nič zelenja, nič takega za videti. Ampak, otrokom je bilo pa kar všeč. Boljša varianta – z avtom do kakšnega zabaviščnega parka. Mi smo šli eno leto do Evropa parka, nato pa po Švici nazaj. Po poti smo si ogledali Chemsee (z ladjico), Strassbourg, Renske slapove, Love parado v Zurichu, Luzern, potem smo šli v Lichtenstein in v Avstrijo.
Forum je zaprt za komentiranje.