Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Malokalorična dobra hrana

Malokalorična dobra hrana

Ker sem malce na dieti (poletni sladoledi in radlerji so se mi obrestovali in dvignili kazalček na tetnici za 3 kg!) in tako se “malo pazim”.
Danes sem na jabolkih in LCA jogurtih, pa venomer razmišljam kaj bi jedla, nekaj okusnega, a ne redilnega, le kaj bi to bilo….

Ima katera kakšno idejo???

Tanka rezina popecenega kruhka ( ali kar kupljen polnozrnat prepecenec
Mulino bianco) natres s strokom cesna ( ce ti je vsec), das kapljico ol. olja in cez zlico dobre domace paradiznikove omake ( ali kupljene – Barilla, Agnesi).

Das za minutko na kroznik, da se vpoji in pojes. To je domaca bruschetta.
Jo imam takooo rada, tudi pozno zvecer:) Ne otezi in napolni zelodcek.
Samo jaz se ne ustavim pri eni….!!!!!!

Lep pozdrav Babi

– Skleda mešane solate (zelena, paradižnik, malce korenčka in surove bučke, itd… brez koruze, fižola, sira, kruhovih kock ..) “zabeli” z zelo malo olivnega olja ali bučnega olja (hladno stiskano – nima škodljivih mašlob) in precej jabolčnega kisa.

– Sadje ali lubenica ali grozdje ali slive ali … (pazi le, da v enem obroku ješ le eno vrsto sadja). Sadje naj bi se jedlo zjutraj in preko dneva, zvečer pa ni najbolje – zvečer so bolj priporočljive beljakovine. Sadni sladkor gre v zalogo maščob, beljakovine pa v mišice).

– Zelenjavna juha (ali kar slavna “zeljna juha”).

– za potešitev lakote surova zelenjava – korenje, kumara, …

– …

Nekako tako, kot pravi O-O se jaz trenutno spopadam z mojimi tremi kilami.
Nekako v stilu monokomedije Dese Muck – Jutri začnem mi pa vse skupaj uspeva :-(((
Tamara*, držim pesti, da ti bo uspelo. Z veliko zelenjave, ki je zdaj na voljo, gre pravzaprav kar lahko, ko enkrat razdelaš v glavi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close