Najdi forum

Malo zlobe

Lep pozdrav vsem udeležencem pri tej “vroči” temi!
Danes sem drugič na spletni strani med. over.net, pa ne zato, da bi imela kaj proti njemu ampak zato, ker do nedavnega dogodka sploh nisem vedela, da tudi tukaj pišete recepte. Na kulinarika.net sem objavila recept mini sirovi bureki, ki jih v moji družini delamo že odkar pomnim. Delati sem se jih naučila pri babici, ki jih je njena mama pekla že ko je bila ona otrok. Recept ni prepisan iz vaše spletne strani in kdor si ga je podrobno prebral je ugotovil, da ni enak. Da pa sta podobna je pa logično saj v sirov burek res ne moreš dati drugega od navedenih sestavin. Nisem pa vedela, da recept izhaja iz Srbije, ker je moja babica odraščala v Bosni. So me pa nekatere, očitno uporabnice te spletne strani, kot največjo kriminalko obtožile, sicirale in skoraj sežgale na grmadi, kar se mi zdi skrajno nekorektno in nefer. Mislim, da ni lepo nekoga obtoževati plagiatorstva, če se sam ne prepričaš o tem. Na kulinariki sem objavila že veliko receptov in nobenega nisem prepisala, ampak so to vsi recepti, ki jih uporabljam že dlje časa kot sploh obstaja ta spletna stran tako, da bi težko govorili o kakšnem prepisovanju.Objavila sem ga pa samo zato, da bi še komu dala kakšno dobro idejo, kot sem jih tudi jaz dobila pri prebiranju drugih receptov.
Tega vam nisem napisala, da bi se s komerkoli prepirala, ker se mi to vse skupaj zdi že malo hecno in namesto, da ustvarjamo recepte in kuhamo (Seveda moramo najti “žrtve”, ki vse to popapajo, saj preveč se pa ne bi rade zredile.) se tukaj ukvarjamo z nepomembnimi stvarmi. Nedavno sem prebrala tudi babičin recept in glej ga zlomka, do sedaj mi še na misel ni prišlo, da bi dala notri kakšen drug nadev. Jaz delam večje mini bureke, ker 7-8 plasti testa namažem in zvijem skupaj, tako, da so na koncu velike kot dlan. Tudi ta ideja s tremi plastmi testa ni slaba, so bolj pripravni za kakšne piknike, ker so manjši, pa potem lahko probaš tudi druge dobrote, da si že z enim kosom preveč ne napolniš želodčka.
Oprostite, ker sem se preveč razpisala in upam, da bo s tem mojim prispevkom ta “afera” razjasnjena.
Lepo se imejte in čimboljše kuhajte predvsem pa vsem, še posebej babici, želim vesele božične in novoletne praznike.
Jade

jade,nihce te, sigurno, ne obsoja!! tae mini-bureke/male pite/je delala tudi moja babica. med vojno je bila izganana v srbijo,kjer se je naucila precej njihovih /zeeelo dobrih!! / jedi.med drugim so bili tudi tile “bureki” ona jih je imenoval-pitike- napol slovensko. ko sem ta recept prebrala na med.over. netu, mi je bil zeeelo znan, a nisem vedela, kam z njim!? cez cas pa sem ugotovila… samo zaradi tega ne morem nikogar “kriviti”, da je karkoli od nekje prepisal !! tako tudi ti ne ! prepricana sem, da si to napisala kot svoj oz. “izvirni” recept ! lep vecer petra

pa se nekaj, moja babica je prisegala na kajmak-kot nadev! v tistih letih,ko sem bila se otrok je bilo to malo tezje dobiti….kasneje pa!!! no, babica se je celo “naucila” delati “pravi” kajmak !! bil je pa res the best!! ce se spomnim njenih pitik….mmm.. ? delala je namrec tudi tiste famozne kore !! lp petra

Hej, Jade!

Sem res clovek, ki ne isce sporov in ne uporabljam tezkih besed.
Tudi Sonce ni zelela kaj hudega povedati.

Verjetno si prebrala moje poste na to temo; do sedaj nisem vedela za pravila, ki jih imate na Kulinariki.
Kar sem tu napisala receptov, so zelo neformalni, z vsemi potrebnimi in nepotrebnimi pojasnili:) In prav nikoli si ne lastim pravice, da bi trdila, da je recept avtorsko moj. Saj kaknsa kombinacija tudi je, toda to je tako –
osnovni recept je bil nekje pobran.

Mislim, da je nesmiselno o tem se zgubljati besede.

Ce bos imela voljo, poskusi dodati svojim mini burekom se malo na panceti dusenega pora ali cesa drugega zelenjavnega; je njami!

Hvala za lepe zelje. Tudi tebi iskrive praznike in srece v novem letu Babi

Na Kulinarika.net imajo res čudna pravila, ali ne? Edino pravilo je: ne kradi tujih avtorskih del, tako kot ne kradi hrane v trgovini in še kaj.

Mene samo čudi kako se ljudje tako čudijo, ker piše, da se avtorskih del ne sme prepisovati. A ni to logično? Lahko za svoj namen, te nihče ne vidi, lahko na forumu, ki je klepet, ampak… a naj napišejo: prepisujte recepte iz revij in knjig, ali kaj? Tega ne morejo napisati po mojem, ker je protizakonito.

Miha

No ljubice moje,

forum Prehrana je lahko se kako poln pozitivizma, ampak tale tema je – kot ze naslov pove – ZLOBA. Brez veze zgubljati besede, ker Miha ima prav vsaj v eni zadevi, če se gremo dlakocepce, je na svetu glih pet receptov za vsak kontinent, vse ostalo so pa plagiati, pri katerih je avtor/ica med pripravo “kaj pozabila dodati” ali pa “kaj extra dodala”.

A res nimate boljšega dela? Če se tu počutite doma, lepo, ampak ne bodite tako pregovorno perfektono “slovenske” in ne najedajte čez sosede, zato ker je njihova trava zelena tako kot vaša in ni vijolična.

Babe! Pejte raje kuhat, kot pa da zlobo stresate in ste potem še užaljene, ko vam to kdo direktno pove. 😛

Lep dan in lepe praznike. Pa kaj prijetnega naj vam vsem brbota po loncih. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close