malo razočarana
Glede na vaše odzive bi rekla, da se tuki gor zbirajo same Mati Tereze. Vsem bi pomagale, in nič ne pričakujejo nazaj, le skromen hvala ali pa še to ne. Ja bravo, na takšnih svet sloni!
In bog ne daj da kdo reče, da je za neko uslugo morda pričakoval kakšno MANJŠO zahvalo, pa četudi v obliki čokolade. Ah, kje pa, tukaj so samo duhovno razsvetljene. Ajoj, klanjamo se.
Ponavadi pa ravno najbolj izkoriščevalski zastojnkarji zagovarjajo usluge brez kakšnega zahvalnega darila ali protiusluge. Seveda, kako prikladno.
Ja, še enkrat poklon, še sreča, da virtuala vse prenese.
In primerjaš nasvet z operacijo? Pa tudi po operaciji večina ljudi nič ne da, ker so zdravniki za to že plačani,[/quote]
No, v večini primerov tule gor berem, kako vzgojiteljicam, varuška, učiteljicam… dajejo darila za novo leto, za 8.marec, za konec šolskega leta – pa opravljajo samo svoje plačano delo.
In jaz bi dala še nekaj poleg hvala, če bi me nekdo opomnil na nekaj, kar mogoče nisem vedela ali pa sem spregledala, bi mi pa prineslo korist. Pa ne bi dala zato, ker se spodobi, ampak zato, ker bi bila hvaležna.[/quote]
Ojojoj, no. Par postov na Čveku je pa daleč od večine.[/quote]
Ne vem, ali se delaš, da ne veš kako je v realnosti, ali si pač res v tako ozki in tebi podobni skupnosti, da tako dejansko je.
Kot ti je lepo dala še bolj pogost primer so to učiteljice …[/quote]
V moji realno je, kakor je. V tvoji je mogoče drugače. Pa je to še vedno ista REALNOST.[/quote]
Daj no, ne se delat trapaste, ne, učiteljicam, vzgojiteljicam, nisi/ste nikoli nobene pozornosti izkazali v obliki daril … Očitno si imela privatnega učitelja in vzgojitelja ….
Pa se mi je od nekdaj zdelo brezpomensko dobesedno talanje daril ob koncu leta učiteljicam …to, da pa bi sočloveku izkazali hvaležnost v obliki majcene drobnarije – ne to pa ne, potem je treba takoj “ugotoviti”, da je dobronamerna informacija prišla z namenom obilnega povračila. Pa verjamem, da avtorica teme sploh ni ciljala na to.
Forum je zaprt za komentiranje.