Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev malo razočarana

malo razočarana

Ce pomagam, pomagam brezpogojno. Mi ne bi padlo na pamet, da bi se mi morali zahvaljevati do nezavesti, ker sem z njimi delila neko informacijo, ki jo slucajno poznam.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

…seveda je samoumevno, da svetuješ nekomu nekaj, kaj veš, še posebej, če mu s tem pomagaš. In meni se zdi že ta občutek, da sem nekomu pomagala, boljši od vsake čokolade.
Eni pač tega filinga očitno nimate. Za mene je to duhovna nezrelost, je pa res, da živimo v takem času, da edino materialne vrednopste štejejo. Žal.

Se strinjam z nejo 111 in Ockom! Po mojem se moras ti vprasati, zakaj si to naredila! Ker si jima hotela dobro? V takem primeru sem jaz nadvse zadovoljna s Hvala. Ce pa imas neke racunice in ceprav le v obliki cokolade ali kave, pa res ne vem, no. Kaj potem, ce si racunala. Razen ce morda ne gre za zeljo po dobrem delu, ampak si se hotela malo postaviti, da ti bolje obvladas stvari. V tem primeru mi je bolj razumljiva tvoja zelja po “placilu”.
Kakorkoli, pozabi na vse skupaj, drugic pa ne pricakuj nicesar.

Ja, pa tudi to človek ne more verjet, da ti nekdo izračuna in pomaga do kupčka denarja, ti pa kaj več od bežnega hvala ne zmoreš. Zato, ker vedno manj ljudi tudi ceni dobroto. Preveč je takih, ki jo še preradi izkoristijo, če jo le lahko. In zato dobrota je sirota v enem smislu.

Jaz sem tak človek, ki bi taki osebi plačala kosilo in ne kavo, če ne bi mogla drugače vrniti usluge (v smislu roka roko umije).

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Jaz sem na začetku pol sodelavcem izpolnjevala dohodninske, pa preračunavala kako se jim bolj splača prijavljati otroke, seveda večinoma ne med salužbenim časom. Potem so se pa kar navadili in me je vsako leto čakalo kar en cel kup dohodninskih za izpolnit in preračunat, večinoma kar brez prosim, a bi lahko….Potem sem se pa eno leto pač naveličala in rekla, da to stane jurja (starega), madonca je bil ogenj v strehi (pa itak da ne bi kasirala, samo naveličala sem se). Tako, da te razumem, vsaj lepo in iskreno ustno zahvalo bi bilo v tvojem primeru za pričakovat.

V knjigi Roberta Fulghuma je zgodba o tem, kako je avtorju na letališču zmanjkalo nekaj dolarjev, ki mu jih je potem podaril neznan človek z naukom, naj jih vrne, ampak ne njemu, ampak prvemu neznanemu človeku v stiski, ki ga bo srečal.
Usluge navadno ne dobiš vrnjene od tistega, ki si mu jo naredil, ampak od nekoga drugega na mestu, kjer bi to najmanj pričakoval. Samo hoditi je treba z odprtimi očmi skozi življenje.
Te stvari delujejo, verjemite.

Če si ji svetovala zato, da bi kaj dobila, je bedno. Ampak tako zgleda.

Jaz ogromnokrat kamu kaj svetujem, pa tudi finančno zelo uporabne stvari, ker mi to pač laufa, pa mi še na misel ni prišlo, da bi mi kdo moral kupit kako čokoladko. Da pa reče hvala, to je pa nujno!

Vse, kar znam…. točno tako! Meni se je vse, kar sem naredila uslug drugim, povrnilo že stokrat.

Barca, zelo lepo je, da si pomagala z nasvetom. Naj ti bo nagrada ta občutek. Zahvalila sta se ti, če vprašaš mene, je to čisto dovolj.

Ne, nisem ji svetovala zato, da bi kaj dobila.

Če pa pomislim, da bi meni nekdo nekaj svetoval in mi s tem “dobil” več kot eno plačo, pa ne bi razmišljala o samo hvala.
Pač sodim po sebi in očitno mislim (in ravnam) narobe, saj meni taki nasveti nekaj pomenijo, če jih dobim.

pa vseeno se nekam prekleto preveč razburjaš za nekoga, ki RES ni ničesar pričakoval. Zakaj si potem razočarana? Razočarani smo vedno, ko stvari ne grejo po naših pričakovanjih. Totrej seveda si pričakovala, da boš kaj dobila.

če drugega ne, pa priznanje, kako dobra si. to so vse ego tripi. Hvala je na tem mestu več kot dovolj, v končni fazi jima nisi ti podarila tega denarja, sta ga sama zaslužila.

Tocno to! Obcutek, da si nekomu pomagal ali naredil nekaj dobrega za nekoga. To je filing, ki ti ga ne da nobena materialna ali nematerialna zahvala.

Amen.

Skrite računice se v medčloveških odnosih RES ne obnesejo, sami eni tega za hudiča nočejo razumeti.

Tvoje delo je tvoje delo, delo nekoga drugega pa njegovo in gre na njegovo vest.
Ti namesto da uzivas v obcutku, da si nekomu naredila nekaj dobrega, vso energijo trosis na slab obcutek, ker nekdo drug ni tako dober kot ti in se ti ne zahvali. Svasta!
Ali pa zelis potrdilo, kako si ti dobra in oh in sploh cista in edinstvena, tvoja sodelavka je pa grda in packa? Ti bo potem lazje? No, za marsikaj res ne vem, vem pa, da si edinstvena, ampak da v vsej svoji unikatnosti nosis tudi napake. Tako kot vsi mi :)))

In ce ob zahvali nekomu, ki je zate naredil kaj dobrega, tudi nekaj podaris, samo iz razloga, ker se to spodobi, si pri meni lahko to stvar v zadnjico vtaknes. Ce ne premores iskrne zahvale iz srca, je bolje da si tiho.

Mene pa zanima zakaj to objavljaš tukaj, kvečjemu boš še bolj razočarana.
Še moje mnenje; tvoj nasvet je bil koristen, kljub temu pa več kot hvala ne smeš pričakovati. Ne trosi naokoli brezplačnih nasvetov.

neverjetno kako tako majhna dilema zapade v hude debate, kot da bi reševali svet

seveda nisi svetovala ZATO, da boš prejela tisto čokoladico v zahvalo…

mogoče v poduk le to, jaz sem prišla do spoznanja, da za nasvete, pomoč, ki sem jo ponudila “sama od sebe” ni za pričakovati velike hvaležnosti.

**************************************** V resnici mi nisi mar ti, ampak vznemirjenje, ki ga občutim ob tem ko te ljubim. (Anthony de Mello)

Barca, pa ti vedno pričakuješ darila in klanjanje za vsako pomoč? Nenazadnje si ji pomoč ponudila prostovoljno, mar ne? Ali te je sodelavka zanjo prosila? Je tako težko biti le vesel za nekoga, ki mu pomagaš? Madonca, babe prismuknjene, da vas ne razumem….

Meni pa nekaj ni jasno – pišeš, da ima sodelavka otroka s PP, in če si ji z nasvetom pomagala do zakonite pravice za katero si ti vedela ona pa ne, pa res ne vem, kaj naj bi, razen besede hvala, sploh lahko pričakovala. Res te ne razumem. Sodelavki pomagati da pride do svoje pravice pa menda res ni prehudo – ali pač. Pričakovati zahvalo v materialni obliki pa je zgolj preračunljivost, ne pa dobrota kot morda celo misliš.

Te povsem razumem, da je bil tvoj namen čisto dobronameren in da nisi pričakovala klanjanja in metanja po trepalnicah.
Mislim, da ti bo dotična po ugodno rešeni pritožbi simbolično malenkost podarila. In se mi to vsekakor zdi lepo in primerno.

Tiste, ki ste ji ostro nasprotovale pa samo eno; po operaciji, denimo, se pa vsaki zdi primerno v zahvalo nekaj dat, kajne? Dvojna merila …

In primerjaš nasvet z operacijo? Pa tudi po operaciji večina ljudi nič ne da, ker so zdravniki za to že plačani,

In primerjaš nasvet z operacijo? Pa tudi po operaciji večina ljudi nič ne da, ker so zdravniki za to že plačani,[/quote]

No, v večini primerov tule gor berem, kako vzgojiteljicam, varuška, učiteljicam… dajejo darila za novo leto, za 8.marec, za konec šolskega leta – pa opravljajo samo svoje plačano delo.

In jaz bi dala še nekaj poleg hvala, če bi me nekdo opomnil na nekaj, kar mogoče nisem vedela ali pa sem spregledala, bi mi pa prineslo korist. Pa ne bi dala zato, ker se spodobi, ampak zato, ker bi bila hvaležna.

In primerjaš nasvet z operacijo? Pa tudi po operaciji večina ljudi nič ne da, ker so zdravniki za to že plačani,[/quote]

No, v večini primerov tule gor berem, kako vzgojiteljicam, varuška, učiteljicam… dajejo darila za novo leto, za 8.marec, za konec šolskega leta – pa opravljajo samo svoje plačano delo.

In jaz bi dala še nekaj poleg hvala, če bi me nekdo opomnil na nekaj, kar mogoče nisem vedela ali pa sem spregledala, bi mi pa prineslo korist. Pa ne bi dala zato, ker se spodobi, ampak zato, ker bi bila hvaležna.[/quote]

Ojojoj, no. Par postov na Čveku je pa daleč od večine.

In jaz bi dala še nekaj poleg hvala, če bi me nekdo opomnil na nekaj, kar mogoče nisem vedela ali pa sem spregledala, bi mi pa prineslo korist. Pa ne bi dala zato, ker se spodobi, ampak zato, ker bi bila hvaležna.[/quote]

Ojojoj, no. Par postov na Čveku je pa daleč od večine.[/quote]

Ne vem, ali se delaš, da ne veš kako je v realnosti, ali si pač res v tako ozki in tebi podobni skupnosti, da tako dejansko je.

Kot ti je lepo dala še bolj pogost primer so to učiteljice …

Ojojoj, no. Par postov na Čveku je pa daleč od večine.[/quote]

Ne vem, ali se delaš, da ne veš kako je v realnosti, ali si pač res v tako ozki in tebi podobni skupnosti, da tako dejansko je.

Kot ti je lepo dala še bolj pogost primer so to učiteljice …[/quote]

V moji realno je, kakor je. V tvoji je mogoče drugače. Pa je to še vedno ista REALNOST.

Ne razumes. Ne tece beseda o tem ali je primerno kaj dat ali ne, ampak o tem ali je primerno kaj pricakovati in biti razocaran, ce nic ne dobis, ko komu pomagas.

jaz te pa čist razumem! tebe bi tako osrečila tista čokolada ali pa malo večji HVALA – kaj pa ta tvoja gospodična – a ona pa nima za čokolado, pa nima ust, da pohvali al kaj.

glede na vaše poste, vi bi samo jemali in vam je to samoumevno, al kaj? hvala je pa že preveč, a ne.

tukaj se ne govori o tem, kaj bi kdo moral, ampak KAJ SE SPODOBI, sploh če sta v isti pisarni pa tko… a misliš, da ji bo drugič pomagala pa jo prepričevala, če niti hvala ne zna rečt. JAZ ne bi.

vse se vrača vse se plača!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close