Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Malo bolj dietna potica

Malo bolj dietna potica

Včeraj sem pekla potice in sem spekla eno tudi takšno bolj dietno iz polnozrnate moke, z orehi, posladkano s fruktozo in brez jajc. Če katero zanima, lahko napišem recept. LP

Zame bi bila kot nalašč – mož diabetik, jaz preveč holesterola, hči hujša….
Hvala že vnaprej in lepe praznike,
Astra.

Tudi meni bi prav prišla, ker imam povabljene goste in so vmes diabetiki, jaz pa malo bolj okrogla:-)
Hvala že vnaprej in lepe praznike, Noemi

Evo moje pogruntavščine, ki je čudovito uspela in je res okusna.
Testo:
30 dag polnozrnate moke
20 dag bele moke
3 dcl mleka
1 dcl olja
1 žlica fruktoze
1 čajna žlička soli
3-4 dag kvasa
vanilijeva aroma

Namaz:
20 dag mletih orehov
žlica kakava
malo ruma
1-2 žlici fruktoze
mleko po občutku.

V namaz daš toliko mleka, da je lepo mazav. Nisem ga merila koliko sem ga dala. Prav tako lahko sladkaš po okusu. Jaz sem dala kakav za barvo, da je temnejši kot testo.

Za testo narediš kvasni nastavek, ter pogneteš gladko voljno testo. Če se ti zdi pretrdo, dodaj še malo mleka. Odvisno je od moke, kako suha je. Pusti vzhajat pribl. 1 uro. Nato ga na tanko razvaljaj in namaži po celi površini. Ni tako zelo bogata z nadevom, vendar je dovolj. Čim tajnše bo zvaljano, boljše bo. Tako pride ravno za en pekač v velikosti, ki ga običajno uporabljamo za potice. Zavijemo in pšrerežemo trak na pol, damo v namazan pekač in pustimo vzhajati vsaj pol ure.
Jaz sem jo pekla pri temparaturi 175 °c ventilatorsko eno uro. Veliko uspeha in upam da bo tudi vama in ostalim tako všeč kot je meni. LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close